Κυρία ΑΝΕΚ, λυπούμεθα αλλά δεν...!

Εκτύπωση

 Κυρία ΑΝΕΚ, λυπούμεθα αλλά δεν..!

  • Το "ΟΧΙ" των δύο τοπικών μας αρχόντων στην ναυτιλιακή εταιρία  που κυρίαρχα ευθύνεται για την ακτοπλοϊκή μας απομόνωση.
  • Αρνήθηκαν να παραστούν στα εγκαίνια του "ΕΛΥΡΟΣ"

13/8/2008

Η Α.Ν.Ε.Κ. προσκάλεσε το Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργη Παπαδάκη και το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη με σχετική πρόσκληση, στα εγκαίνια του νέου πλοίου της Ε/Γ-Ο/Γ ΕΛΥΡΟΣ. Έχουμε στα γραφεία της εφημερίδας δια χειρός Δημάρχου, την απάντηση των δύο ανδρών όπου ευγενικά αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο γεγονός.  

"Συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση του Ρεθυμνιακού λαού..." χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή για το θέμα της έλλειψης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Μια τέτοια συμμετοχή εκ μέρους των 2 εκπροσώπων του νομού & της πόλης μας είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις από τους θιγόμενους στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, συμπολίτες μας.

Κρίνουμε ότι καλώς έπραξαν ο κύριος Νομάρχης και ο κύριος Δήμαρχος και τους συγχαίρουμε για την επιλογή τους.

Ακολούθως σας παραθέτουμε το περιεχόμενο της επιστολής.

   Αξιότιμε κύριε Βαρδινογιάννη

Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκλησή σας στη τελετή εγκαινίων του νέου πλοίου της ΑΝΕΚ Ε/Γ-Ο/Γ ΕΛΥΡΟΣ.

Με την ευκαιρία δεχθείτε τα συγχαρητήρια μας για την επιτυχή και σταθερά ανοδική πορεία της ΑΝΕΚ που συνεχίζει να κατακτά τις θάλασσες και τις προτιμήσεις των επιβατών με την ασφάλεια, την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και τις σύγχρονες προδιαγραφές που πληροί ο στόλος της.

Θα θέλαμε ωστόσο να δεχθείτε και την έκφραση της λύπης μας που δεν δυνάμεθα να παραστούμε στην λαμπρή τελετή που διοργανώνετε παρότι θα το επιθυμούσαμε.

Κρίνουμε ότι η συμμετοχή μας σε αυτήν θα προκαλούσε αισθήματα αγανάκτησης στην κοινωνία του Ρεθύμνου που είναι αναστατωμένη από το έλλειμμα του Νομού μας στο φλέγον θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά.

Συναισθήματα που συμμεριζόμαστε και μοιραζόμαστε καθημερινά με τους συμπολίτες μας που διατυπώνουν την ανησυχία και το παράπονό τους για την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά, σε αντίθεση με τους γειτονικούς Νομούς που έχουν καθημερινή και πλούσια ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση.

Παράπονα εύλογα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αρχικοί και βασικοί μέτοχοι της ΑΝΕΚ ήταν Ρεθύμνιοι ενώ ακόμη και σήμερα οι Ρεθεμνιώτες παραμένουν πιστοί φίλοι της εταιρίας και την υποστηρίζουν.

Σε ότι μας αφορά, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Κρίνουμε δε αναγκαία μια συνάντηση στην οποία θα προσκληθούν όλες οι εμπλεκόμενες στις μεταφορές επαγγελματικές τάξεις προκειμένου να εξετάσουμε και να λύσουμε το μείζον αυτό ζήτημα στη βάση τόσο της ναυτιλιακής εξυπηρέτησης των κατοίκων και επισκεπτών του Ρεθύμνου όσο και στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας της συγκεκριμένης γραμμής.

Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε με θετική διάθεση στη πρότασή μας που αφορά ένα σημαντικό κλάδο ανάπτυξης του Ρεθύμνου ενώ μπορεί να κομίσει οφέλη και στην εταιρία.

                                                           Με εκτίμηση

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ                                                   ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία