Η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν ομιλήτρια στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν ομιλήτρια στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Τροποποιήσεις Επενδυτικών Νόμων και Άλλες διατάξεις».

Η κ. Κεφαλογιάννη στην ομιλία της επισήμανε τα εξής σημεία: 

  • Να απαλειφθεί η πρόβλεψη περί αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΟΑΔΥΚ στη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της Δυτικής Κρήτης επισημαίνοντας, ότι κάτι τέτοιο δεν συνάδει με την κείμενη νομοθεσία περί διαχείρισης υδατικών πόρων.
  • Να αναβαθμιστεί το παράρτημα του ΟΑΔΥΚ στο Ρέθυμνο και να στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί στο αναπτυξιακό του έργο.
  • Να προβλεφθεί, ότι ο εκάστοτε Νομάρχης Ρεθύμνου ως Αντιπρόεδρος θα μπορεί να αναπληρώνει τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού, κάτι που προβλέπεται στο νομοσχέδιο μόνο για τον Νομάρχη Χανίων.
  • Να αυξηθεί η κατά αναλογία εκπροσώπηση του νομού Ρεθύμνου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΔΥΚ, προτείνοντας μάλιστα τροποποίηση στην σύνθεση του και από δεκαεννέα μέλη, που προβλέπει το νομοσχέδιο, να έχει έντεκα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί πιο ευέλικτα.

Η Βουλευτής του νομού ζήτησε όπως τα παραπάνω σημεία περιλαμβάνονται στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, όταν αυτό τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία