Συνάντηση Λαμπίρη με το Δ.Σ. των Πτυχ. Μηχανικών του Περιφερειακού Τμήμ. Ρεθύμνου

ΕκτύπωσηΤο Διοικητικό Συμβούλιο των Πτυχιούχων Μηχανικών του Περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνου της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο πολιτικό του γραφείο ο βουλευτής Ρεθύμνου, καθηγητής κ. Ηλίας Λαμπίρης.

Κατά τη συνάντηση ενημερώθηκε ο βουλευτής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί Τ. Ε. αλλά και για τις επιπτώσεις της μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας στον Νομό μας.
Παρόντες από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. ήταν ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Αγγελογιαννάκης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Μανόλης Σιγανός, και τα μέλη κ.κ. Αντώνης Ρούλιος, Νεκτάριος Δασκαλάκης και Γιώργος Βενιέρης.

Τα θέματα τα οποία ετέθησαν από πλευράς του Δ.Σ. , υπόψη του βουλευτή αφορούσαν συγκεκριμένα:

  1. Την ασυνέπεια από πλευράς κυβέρνησης στο θέμα της έκδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους των Ανώτατων ΤΕΙ, θέμα για το οποίο ζήτησαν και τη βοήθεια του βουλευτή.
  2. Τα οικονομικά προβλήματα που έχουν προκύψει από τη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, κάτι για το οποίο έχει συμβάλλει και το πρόβλημα της ζώνης των «800 μέτρων», καθώς και το θέμα του ελέγχου αμοιβών μελετητών ιδιωτικών έργων και τα προβλήματα των Μηχανικών ΤΕ που υπηρετούν στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.
  3. Τα λειτουργικά προβλήματα στην Πολεοδομία Ρεθύμνου και την καθυστέρηση στην έκδοση των οικοδομικών αδειών.

Ο κ. Λαμπίρης ευχαρίστησε για την ενημέρωση τους εκπροσώπους του Δ.Σ. και τους γνωστοποίησε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει αναλάβει όσον αφορά τη «ζώνη των 800 μέτρων», με τελευταία εκείνη της κατάθεσης τροπολογίας στη Βουλή. Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες για την εξεύρεση οικοπεδικής έκτασης για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο.

Όσον αφορά δε τη λειτουργία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, τους έθεσε υπόψη ότι είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραπάνω Υπηρεσία και την αναγκαιότητα στελέχωσής της με πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Τέλος, για τα επαγγελματικά δικαιώματα υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει δυνατότητα αυτόνομης άσκησης του επαγγέλματος που ορίζει ο τίτλος σπουδών.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία