Στην τελική ευθεία η νομοθετική ρύθμιση για την ζώνη των 800

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε χθες με τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γιώργο Σουφλιά για το ζήτημα της προώθησης της νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα επιλυθεί το πρόβλημα των πολεοδομικών ορίων σειράς οικισμών του νομού μας, γνωστό ως ζώνη των 800 μέτρων.

Το θέμα μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία καθώς αποφασίστηκε η άμεση προώθηση της τροπολογίας στη Βουλή προς ψήφιση.

Συγκεκριμένα επειδή νομοσχέδιο του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. δεν είναι έτοιμο για να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, η τροπολογία θα υποβληθεί με νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο και θα συζητηθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα.

Η Βουλευτής του νομού συνεχίζει σήμερα τις επαφές της με τους Υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και Οικονομικών για την ένταξη της τροπολογίας στο νομοσχέδιο περί τροποποιήσεων επενδυτικών νόμων.

Η περίπτωση να κατατεθεί η τροπολογία σε νομοσχέδιο άλλου Υπουργείου είχε ήδη δηλωθεί από τον κ. Σουφλιά κατά την τελευταία συνάντηση του με τους φορείς του νομού μας στις 10 -12- 08, στους οποίους είχε εξηγήσει, ότι αν καθυστερούσε το νομοσχέδιο του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. πέρα του Ιανουαρίου, θα εντασσόταν η τροπολογία μέσω νομοσχεδίου άλλου Υπουργείου.

Η κ. Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα προβεί σε νέα ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τα δύο Υπουργεία.

 
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία