Ο Ηλίας Λαμπίρης επισκέφθηκε τον πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μάμα

Εκτύπωση

Στα πλαίσια των επαφών του με φορείς του Νομού, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τον πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μάμα στον Δήμο Γεροποτάμου, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Σαρρή και τα μέλη του Δ.Σ.Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή και αντιπροσωπεία Κυπρίων από τον οικισμό Τρούλλων Λάρνακας, ενός εκ των τριών χωριών που έχουν αδελφοποιηθεί με τον Άγιο Μάμα Ρεθύμνου.
Στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου, οι οικοδεσπότες προέβησαν σε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση των προβλημάτων στο Δημοτικό τους Διαμέρισμα, που εκτός του Αγίου Μάμα περιλαμβάνονται και οι οικισμοί Αβδελά, Αργουλιό και Καστρί.
Επίσης συζητήθηκαν οι δραστηριότητες του εν λόγω συλλόγου, καθώς και για το θέμα της αδελφοποίησης, που έχει γίνει εδώ και 15 χρόνια μεταξύ του Άγιου Μάμα Κρήτης, του Άγιου Μάμα Χαλκιδικής, του Άγιου Μάμα Λεμεσού και των Τρούλλων Λάρνακας Κύπρου.
Ο επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπείας κ. Νίκος Παπαχαραλάμπους εστίασε στις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των κατοίκων των αδελφοποιημένων χωριών αλλά και στις επιτυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή και την στήριξη φορέων των παραπάνω χωριών.
Ο κ. Λαμπίρης συνεχάρη τα μέλητου Δ.Σ. για την πλούσια δράση τους, τονίζοντας ότι ίδιος στήριζε και στηρίζει τις προσπάθειες που εμπλουτίζουν και αναπτύσσουν την πολιτιστική δράση και ζωή του τόπου.
Ο καθηγητής έκλεισε την αναφορά του λέγοντας:
«Επενδύουμε στον πολιτισμό, στη διατήρηση και την προώθηση της πλούσιας πολιτιστικής μας παράδοσης, γιατί πιστεύουμε ότι η εξάπλωση του πολιτισμού μας είναι η καλύτερη επένδυση για τον άνθρωπο και για τη ζωή». 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία