Νεώτερες εξελίξεις για τους Αγρότες στο Λιμάνι του Πειραιά. Κλιμάκωση των επεισοδίων.

Εκτύπωση
Νεώτερες εξελίξεις για τους Αγρότες στο Λιμάνι του Πειραιά.
Κλιμάκωση των επεισοδίων σε πολλά σημεία της Κρήτης.


Ώρα 12.20:
 Κατάληψη φορέων και αγροτών στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης
Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης προχώρησαν στις 11.30 αντιπροσωπεία φορέων και αγροτών του νομού Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις και τα επεισόδια που έγιναν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.
Εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής ζήτησαν από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα να ζητήσει από την κυβέρνηση να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, να αποχωρήσουν οι ειδικές δυνάμεις από το λιμάνι του Πειραιά και να μεταβούν οι αγρότες με τα τρακτέρ και τα αυτοκίνητά τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ώρα 11.55: Χανιά-Κατάληψη των δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών
Σε κατάληψη του κτιρίου όπου στεγάζονται οι δύο δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες του νομού και τα διοικητικά δικαστήρια έχουν προχωρήσει από το πρωί αγρότες των Χανίων.
Η απόφαση για κατάληψη είχε ληφθεί από χθες το απόγευμα όταν οι αγρότες αποφάσισαν να φύγουν από το μπλόκο στο "Πλατάνι" ανοίγοντας την εθνική οδό Χανίων - Ηρακλείου.
Ωστόσο μετά και τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά οι συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο των δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Ώρα 11.30: Διαμαρτυρία αγροτών για τα επεισόδια στον Πειραιά
Φορείς του νομού Ηρακλείου αλλά και αγρότες έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, στην πλατεία Κουντουριώτη, διαμαρτυρόμενοι για την αντιμετώπιση των Κρητών αγροτών που έφτασαν το πρωί στον Πειραιά και εμποδίστηκαν από τις Ειδικές Δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων, να μεταβούν με τα τρακτέρ και τα αυτοκίνητά τους, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αρκετά αγροτικά αυτοκίνητα με μαύρες σημαίες έφτασαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης για να διαμαρτυρηθούν τόσο για την αντιμετώπιση των αγροτών όσο και για τις συλλήψεις που έγιναν στον Πειραιά.
Στη συγκέντρωση μετέχουν δήμαρχοι, φορείς, πρόεδροι οργανώσεων και αγρότες, ενώ η συντονιστική επιτροπή που έχει συσταθεί πρότεινε στους συγκεντρωμένους να προβούν σε ειρηνική συμβολική κατάληψη των γραφείων της περιφέρειας.
Στο μεταξύ οι δήμοι του νομού Ηρακλείου με απόφαση της ΤΕΔΚ είναι σήμερα κλειστοί σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγρότες. Επίσης κλειστές είναι και οι υπηρεσίες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

Πηγή: forthnet.gr

« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία