ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Εκτύπωση

Η Γ.Σ. των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. του Νομού Ρεθύμνου αποφάσισε τα εξής :

1. Οι γιατροί του Ρεθύμνου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που αφορούσαν  την κύρωση από τη Βουλή της κλαδικής συμφωνίας Υπουργείου Υγείας - Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Μια συμφωνία που θα έπρεπε, σύμφωνα με τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας, να έχει ψηφιστεί πριν από τις γιορτές έτσι ώστε από 1/1/2009 να τεθούν σε ισχύ τόσο η  μισθολογική αναβάθμιση και βαθμολογική εξέλιξη των νοσοκομειακών γιατρών, όσο κυρίως η προκήρυξη των 2000 νέων ιατρικών θέσεων για την καλύτερη στελέχωση των νοσοκομείων  της επαρχίας, των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας( ΜΕΘ)  και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών ( ΤΕΠ). Η καθυστέρηση αυτή ελπίζουμε να μην αποτελεί  προοίμιο  υπαναχώρησης της κυβέρνησης από την αρχική συμφωνία με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι σε ένδειξη καλής θέλησης συνέχισαν να εφημερεύουν πέραν των προβλεπομένων ορίων από τα ΠΔ και τις οδηγίες της ΕΕ για τον εβδομαδιαίο χρόνο συνολικής απασχόλησης.

2. Επειδή λοιπόν έχουμε κάθε λόγο να είμαστε δύσπιστοι  για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε, στο όνομα οποιουδήποτε προσχήματος,  καμιά αθέτηση των συμφωνηθέντων, είτε αυτή αφορά τα μισθολογικά μας θέματα και το ρεπό μετά από εφημερία , είτε το πολυδιευθυντικό σύστημα, είτε πολύ περισσότερο την αναγκαία ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς. Προειδοποιούμε λοιπόν ότι αν μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου δεν έχει κυρωθεί η κλαδική συμφωνία από τη Βουλή, δεν πρόκειται  να συναινέσουμε στην καταστρατήγηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας  και δεν θα δεχτούμε να εφημερεύσουμε πέραν των ορίων  του 48ωρου /56ωρου για  ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς. Υιοθετούμε δηλαδή την πρόταση της ΟΕΝΓΕ για κατάθεση προγραμμάτων εφημερίας μόνο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου .  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ όλης  της χώρας δεν θα έχουν εφημερεύοντες γιατρούς μετά τις 10/2. Την ευθύνη προφανώς γι αυτή την εξέλιξη που βάλει σε νέα « δοκιμασία» τη λειτουργία των νοσοκομείων και την εξυπηρέτηση των ασθενών, θα την έχει αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση .  

Αρκετά έχουμε ανεχθεί τη μιζέρια της δημόσιας περίθαλψης. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να  ανεχθούμε όμως την κοροϊδία και τον εμπαιγμό. Αυτή τη φορά, αν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δεν τιμήσουν την υπογραφή τους, η ρήξη θα είναι αναπόφευκτη. 

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία