ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Εκτύπωση

O Δήμος  Ρεθύμνου πρόκειται να υλοποιήσει το Εθνικό Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Β.Δ.Μ.) του ΥΠ.Ε.Π.Θ., διάρκειας 100 ωρών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης τα Υπουργεία : Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), Εθνικής Άμυνας (Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), Δημόσιας Τάξης (Πυροσβεστικό Σώμα/ΕΜΑΚ), Εμπορικής Ναυτιλίας (Λιμενικό Σώμα), καθώς και οι Μ.ΚΥ.Ο.
PRAKSIS και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Στόχος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων σε δεξιότητες διαχείρισης κινδύνου, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης.

Βασικές θεματικές ενότητες:

-Γνωσιακές παράμετροι του κινδύνου - Λειτουργία σε ομάδες

-Πυρκαγιές - Πλημμύρες

-Σεισμοί - Διασώσεις

-Ναυτικά Ατυχήματα - Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος

-Πρώτες Βοήθειες - Διαχείριση Καταυλισμών


  Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περί τους 3000 εθελοντές σε 83 Δήμους της Επικράτειας και έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης 20 ημερίδες και διημερίδες για την επιμόρφωση 2500 στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα διαχείρισης κινδύνου.

Το Πρόγραμμα ακολουθεί διαδικασίες πιστοποίησης
ISO 9001:2000, υποστηρίζεται από Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων και έχει τύχει της δημόσιας αναγνώρισης της πρώην Επιτρόπου της Ε.Ε. για το Περιβάλλον, Margot Wallstr m. Έχει, επίσης, εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη το 2001 και στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες το 2002.

Στο Δήμο Ρεθύμνου το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 2 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Απριλίου.

Για τους ενδιαφερόμενους διατίθενται αιτήσεις συμμετοχής στον Δικτυακό Τόπο : www.ethelontismos.gr και στις παρακάτω διευθύνσεις:
Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης (28310 40022)
Σοφοκλή Βενιζέλου - Κτίριο Δελφίνι                                                                                                    
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία