Πόσα διαφορετικά είδη από κάρτες παρκαρίσματος πρέπει τελικά να έχουμε;

Εκτύπωση

Πόσα διαφορετικά είδη από κάρτες παρκαρίσματος πρέπει τελικά να έχουμε;

 

Του Βασίλη Κασιμάτη

Πολλές φορές βλέπουμε αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε παράνομα σημεία, όπως αυτό της φωτογραφίας.
Το να βλέπουμε όμως αστυνομικά όργανα να επιδίδουν κλήσεις σε νομίμως παρκαρισμένα ι.χ. είναι .... κάπως...

Ήμουν τις προχθές στη παραλιακή έξω περίπου από τη Μαρίνα. Πάω να παρκάρω το αμάξι μου και βλέπω έναν Λιμενικό Αστυνομικό να επιδίδει κλήσεις στα αυτοκίνητα.
Είδα ένα αυτοκίνητο εξ αυτών να έχει τις καρτελίτσες στο παρπρίζ του κανονικά! «Μπορώ να ρωτήσω γιατί "γράφετε" το συγκεκριμένο ι.χ. κύριε?»; τον ερωτώ. Και μου απαντά ότι στη παραλία χρειάζονται άλλου είδους κάρτες πάρκιγκ, αυτές του Λιμενικού Ταμείου με τα δελφινάκια. «Που το γράφει αυτό;» ... τον ερωτώ και πρέπει να το ξέρει ένας οδηγός που έρχεται από τα Χανιά (π.χ.); «Εκεί»..., μου λέει και μου δείχνει μια ταμπέλα όπου έγραφε μεν, κάτι επάνω ... αλλά υπήρχαν 2 αυτοκόλλητα κολλημένα από πολύ καιρό (φαινόντουσαν πολύ παλιά) και δεν φαινόταν τίποτα.
Πόσοι Ρεθυμνιώτες μάλιστα το γνωρίζουν αυτό. Πόσοι Ρεθυμνιώτες γνωρίζουν ότι άλλες κάρτες πρέπει να αγοράζουμε για τη παραλιακή και τους χώρους που ανήκουν στο Λιμενικό Ταμείο και άλλες κάρτες για τους «επάνω» δρόμους που ανήκουν στο Δήμο.
Τον «έγραφε» λοιπόν το Χριστιανό και ο κακομοίρης είχε ήδη πληρώσει... αλλά άλλο φορέα!!!

Δηλαδή θα φτάσουμε - στο "πάλαι ποτέ" ελεύθερο Ρέθυμνο - να πληρώνουμε παντού και με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το φορέας διαχείρισης.
Πρέπει μάλλον να κυκλοφορήσει και ένας κατάλογος στη πόλη, ανάλογα με το που θες να πας να αναπνεύσεις ή να δουλέψεις για να ξέρεις τι θα σου κοστίσει τελικά και ποιό «τελώνη» / εισπράκτορα, πρέπει κάθε φορά να πληρώσεις.

Σε ερώτηση που θέσαμε στον Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κο Νίκο Νίνο μας απάντησε σχετικώς:

 

«Το περιστατικό ,στο οποίο αναφέρεστε, είναι αρνητικό ,( και έχετε δίκιο να το καυτηριάζετε),για το Λιμενικό Ταμείο.
Δυστυχώς στην πόλη μας υπάρχουν μικρά ,ανεξάρτητα, "κρατίδια", όπως τα είχα ονομάσει παλαιότερα, όπως το Λιμενιστάν [προκυμαία κλπ] και το Δεκεκιστάν [ παλαιά εθνική οδός].
Οφείλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της ελλιπούς ενημέρωσης των οδηγών και θα το κάνουμε!
Προφανώς η κλήση που δέχθηκε ο συμπολίτης [ χωρίς να φταίει!] πρέπει να ακυρωθεί.
Τον παρακαλώ να υποβάλλει μια ένσταση στο λιμενικό ταμείο, για να πράξουμε το αυτονόητο!»

Τα στοιχεία όμως του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου ι.χ. δεν τα έχουμε δυστυχώς!
Είναι όμως σημαντικό να πούμε ότι δεν είναι ο μόνος!!!
Ας υποδείξουν λοιπόν οι αρμόδιοι στα αρμόδια όργανα ελέγχου, τους Λιμενικούς αστυνομικούς, ότι επί της παρούσης επιβάλλεται να δείχνουν ανέχεια όταν βλέπουν άλλες κάρτες (εν ισχύ) στα παρπρίζ των αυτοκινήτων με το σκεπτικό ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε ποιος μας ζητά χρήματα, τοσούτον μάλλον όταν δεν μας το πληροφορούν με τους ενδεδειγμένους τρόπους εμφανούς πληροφόρησης.

Ευχαριστούμε το Κο Νίνο για τη τοποθέτηση και την άμεση απάντησή του και ευελπιστούμε να προωθήσει το παρόν αρμοδίως.
_______________________________________________________________________

Το περιστατικό μας θυμίζει κάτι παρόμοιο που συνέβη στις αρχές του μήνα, στο Κο Οθωνα Χριστουλάκη, μέλος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και πρόεδρο του Συλλόγου επιχειρήσεων εστίασης & αναψυχής.
Το περιγράφουμε στις «Μομφές και Παράπονα του Πολίτη».
Εν συντομία σας το ξαναπεριγράφουμε: 
«ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΚΥΡΙΟΙ ....
Του Οθωνα.
Προ ημερών μου συνέβη το παραπάνω περιστατικό το οποίο και σας μεταφέρω μαζί με την ευχή μου στους Κυρίους.

Ερχόμενος από διάφορα ψώνια για το τουριστικό μαγαζί μου στο ύψος της μικρής Παναγίας στο Μακρύστενο, με σταμάτησε ένας Δημοτικός Αστυνομικός για να μου βεβαιώσει παράβαση Δακτυλίου. Η ώρα ήταν 12 το μεσημέρι (Παρασκευή 26/09/2008). Αφού εξήγησα ότι ο πολιτικός προϊστάμενος μας έχει δώσει το δικαίωμα να κυκλοφορούμε έως τις 12 το μεσημέρι ικανοποιώντας αίτημα των επαγγελματιών τον μήνα Μάιο ότι το 11 η ώρα το πρωί είναι νωρίς. Λόγω της φύσεως της δουλειάς μας πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας και για το χρονικό διάστημα από 11 η ώρα έως 12 το μεσημέρι θα αντιμετωπιζόμαστε χαλαρά, εκείνος δεν δέχθηκε την εξήγηση μου δεν του έγιναν πιστευτά τα λόγια μου και μου βεβαίωσε παράβαση.
Πήγα αμέσως στο Δημαρχείο προκειμένου να αναζητήσω το δίκιο μου.

Αφού πλήρωσα το πρόστιμο λοιπόν, διαπίστωσα ότι στο διπλότυπο εισπράξεως δεν αναγραφόταν παράβαση δακτυλίου αλλά παράβαση παράνομου πάρκιν.

Τους το λέω αλλά επίσης και εδώ δε πήρα απάντηση. Διερωτώμαι πως είναι δυνατόν άλλη παράβαση να πράττεις και άλλη να σου βεβαιώνουν και να πληρώνεις τελικά. Σίγουρα κάτι συμβαίνει και δεν το θεώρησα σωστό. Οι οδηγίες των πολιτικών προϊσταμένων της Δημοτικής Αστυνομίας είναι προφανώς σε λάθος κατεύθυνση. Και οι πράξεις που προκύπτουν τους εκθέτουν.
Έτσι δεν θα πάμε μπροστά αντίθετα μάλιστα. Σας στέλνω τα φωτοαντίγραφα της κλίσης και του διπλότυπου. Περιμένω εξηγήσεις από τους αρμόδιους και τους λέω και την πιο κάτω συμβουλή.
Για μεν τους πολιτικούς προϊσταμένους όταν υπόσχονται κάτι να το τηρούν για δε τους δημοτικούς αστυνομικούς όταν τους μεταφέρει κάποια δικαιολογία ένας πολίτης οφείλουν να το διασταυρώνουν, και όχι να επιδίδουν κλήσεις άλλες αντί άλλων.

Καλή πρόοδο Κύριοι.»

Τα σχόλια δικά σας.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία