Δεν θα κατασκευαστεί "Λιμάνι στο Νότο" δήλωσε ο Γ.Γ. του ΥΕΝ

Εκτύπωση

ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ "ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ"
ΔΗΛΩΣΕ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΕΝ

Τη διαβεβαίωσή του ότι δεν θα κατασκευαστεί Λιμάνι στο Νότο έδωσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/01/09 το απόγευμα στη Νομαρχία Ρεθύμνου ο κ. Γιώργος Βλάχος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας υπό την προεδρία του οποίου έγινε συζήτηση με θέμα το Λιμάνι του Νότου και τις Λιμενικές εγκαταστάσεις του Νομού.

Η σύσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση του κ. Βλάχου και σε αυτήν παραβρεθήκαν οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Όλγα Κεφαλογιάννη & Ηλίας Λαμπίρης, ο Νομάρχης κ. Γιώργης Παπαδάκης και η αρμόδια Αντινομάρχης κα Ζωή Σιταρένιου - Μπριλλάκη, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου και Λάμπης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ΤΕΕ και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας.

 

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, αφού καλωσόρισε τον κ. Βλάχο στο Νομό επεσήμανε για μια ακόμη φορά την ομόφωνη αντίδραση όλων των παρευρισκομένων αλλά και της τοπικής κοινωνίας στη δημιουργία και λειτουργία του Λιμανιού του Νότου ως διαμετακομιστικού κέντρου και όχι ως μικτής πύλης εισόδου. Σημείωσε μάλιστα ότι σχετικά με το θέμα αυτό το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρεθύμνου έλαβε δύο αρνητικές αποφάσεις, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν για μια ημέρα οι Υπηρεσίες της Νομαρχίας και των Δήμων του Νομού.

 

Αναφερόμενος στο Λιμάνι του Νότου ο κ. Βλάχος δήλωσε κατηγορηματικά ότι με εντολή του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Παπαληγούρα, το έργο δεν πρόκειται να προχωρήσει, καθώς το Υπουργείο δεν προτίθεται να κάνει κάτι που θα έρχεται σε αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτή την εξέλιξη.

 

Στη συνέχεια της σύσκεψης ο Νομάρχης Ρεθύμνου αναφέρθηκε στην ανάγκη χρηματοδότησης για την ενίσχυση του προσήνεμου μόλου του Λιμανιού Ρεθύμνου καθώς και την ολοκλήρωση των υποδομών της Μαρίνας. Επιπλέον ετέθη το θέμα της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις σε λιμενικές εγκαταστάσεις του Νομού αναφορικά στην υποδοχή αλιευτικών σκαφών και σκαφών αναψυχής. Σχετικά με αυτό ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αλιευτικά καταφύγια) και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης (σκάφη αναψυχής). Σε ό,τι αφορά στις χρηματοδοτήσεις για το Λιμάνι Ρεθύμνου ο κ. Βλάχος διευκρίνισε ότι αποτελούν αρμοδιότητα άλλων φορέων (ΠΕΠ) και όχι του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία