Δωρεάν το "RoRo ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ" σύμφωνα με το προεδρείο των Δ.Χ. φορτηγών.

Εκτύπωση

Δωρεάν το "RoRo ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ " σύμφωνα με το προεδρείο του σωματείου των  Δ.Χ. Αυτοκινητιστών (φορτηγών).

 

Μιλήσαμε σήμερα με τον  Πρόεδρο των Δ.Χ. Φορτηγών κ. Γιώργη Δούσμανη ο οποίος μας σχολίασε το άρθρο που δημοσιεύσαμε για τη περιβόητη εμφάνιση στο Ρέθυμνο του RoRo πλοίου Οχηματαγωγό «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ».
 

του Βασίλη Κασιμάτη

 

Ο κ. Δούσμανης μας είπε:

«Ύστερα από παρέμβαση του σωματείου μας και σχετικό αίτημα προς την Α.Ν.Ε.Κ. ζητήσαμε να αναβρεθεί λύση για το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε στην αγορά και τα μεταφερόμενα προϊόντα της, συνέπεια του επί ημέρες αποκλεισμού του ΒΟΑΚ (Εθνικού δικτύου) από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η ΑΝΕΚ βρήκε τη λύση και έστειλε το Σάββατο το RoRo ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ για να εξυπηρετήσει αφενός τα φορτηγά προς Ρέθυμνο που παρέμεναν επί μέρες στα Χανιά και αφετέρου να φορτώσει τα φορτηγά από Ρέθυμνο απ? ευθείας για Πειραιά.

Κατά αυτό το τρόπο δόθηκε προσωρινή λύση στο πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος επιπροσθέτως μας ανέφερε ότι στο δρομολόγιο Σούδα-Ρέθυμνο δεν χρεώθηκε εισιτήριο στα φορτηγά, αποκαθιστώντας έτσι την αλήθεια περί επιπλέον κόμιστρου από την ΑΝΕΚ εις βάρος των Αυτοκινητιστών. Βέβαια τα φορτηγά που μεταφέρθηκαν με το RoRo  από Ρέθυμνο προς Πειραιά, πλήρωσαν κανονικά το εισιτήριο τους. »

 

Ακολούθως  μας κάλεσε στο τηλέφωνο και ο κ. Δημήτρης Μακρυμανωλάκης, αντιπρόεδρος του ιδίου Σωματείου Αυτοκινητιστών, ο οποίος μας επιβεβαίωσε τα ανωτέρω.

Σε ερώτηση που θέσαμε στο κ. Μακρυμανωλάκη για το αν το RoRo θα συνεχίσει τις «κούρσες» από Ρέθυμνο για Πειραιά, η απάντηση ήταν αρνητική. "...Η μεταφορά συνεχίζεται πλέον από το λιμάνι του Ηρακλείου" μας απάντησε ο κ. Αντιπρόεδρος.

 

Εδώ κάπου να πούμε ότι η  στάση των δύο κυρίων του Προεδρείου που βγήκαν ανοιχτά να αποκαταστήσουν την αλήθεια όσων αφορά το ζήτημα που προέκυψε για το αν η ΑΝΕΚ χρέωσε εισιτήριο ή όχι στο δρομολόγιο Σούδα-Ρέθυμνο τους τιμάει, μιας και γνωρίζουμε εκ των έσω ότι και οι δύο τους είναι θιγμένοι από την ΑΝΕΚ όσων αφορά τα προσωπικά επιχειρηματικά τους συμφέροντα.

Σε αυτό μάλιστα είχαμε δημοσιεύσει και συγκεκριμένα στοιχεία το περασμένο Οκτώβριο.

 

Μήπως όμως κάνουμε λόγο για το δένδρο και μας διαφεύγει το δάσος?

 

Με αυτό θέλω να πω ότι ουδόλως θα πρέπει να μας αφορά αν οι Αυτοκινητιστές πλήρωσαν κόμιστρο για το δρομολόγιο Ρέθυμνο-Πειραιά.

Η ΑΝΕΚ ενεργόντας εντελώς αντιλαϊκά, προκάλεσε αφενός τους αγρότες σπάζοντας τον αποκλεισμό τους και δημιουργώντας πρόβλημα στον αγώνα τους, αφετέρου το λαϊκό αίσθημα στο Ρέθυμνο το οποίο αντίκρισε ξαφνικά και ύστερα από επιζήμια απουσία πολλών μηνών, ένα πλοίο της ΑΝΕΚ που μπήκε στο λιμάνι, για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά της εταιρικά συμφέροντα.

 

Σε κάθε περίπτωση εμείς εμμένουμε στη θέση μας που είναι η στήριξη του Ρεθύμνου και της μεγάλης προσπάθειας που κάνει για να αποκαταστήσει επάξια την ακτοπλοϊκή της σύνδεση με το Πειραιά και όπου μοναδικός υπαίτιος σε αυτό το «ορφάνεμα» του λιμανιού μας είναι μόνο η ΑΝΕΚ.

 

Με τσι γειές μας

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία