Επιστολή Ο.Κεφαλογιάννη προς Η.Λαμπίρη για το Νοσοκομείο.

Εκτύπωση

Επιστολή Ο.Κεφαλογιάννη προς Η.Λαμπίρη για το Νοσοκομείο.

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με την συνεδρίαση του άτυπου οργάνου των θεσμικών εκπροσώπων του νομού σήμερα Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009, για το θέμα ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Ρεθύμνου,  απηύθυνε επιστολή με τις θέσεις της προς τον συνάδελφο της Βουλευτή Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλία Λαμπίρη.


Στην επιστολή της η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρει τα εξής :

 

 

«Κύριε Συνάδελφε,

 

έλαβα την πρόσκληση σας για την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο και σας ευχαριστώ.

Δεν θα παρευρεθώ σε αυτή λόγω υποχρεώσεων μου στην Αθήνα αλλά και γιατί δεν θεωρώ ότι συντρέχει λόγος στην παρούσα φάση να συνεδριάσει το άτυπο όργανο των τοπικών θεσμικών φορέων.

Αυτό γιατί επί της ουσίας δεν έχουμε καμία επίσημη πρόταση από πλευρά της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υπάρχει μία εισήγηση του Πρύτανη, η οποία θέτει ζητήματα, για τα οποία αρμόδιο θεσμικά να απαντήσει είναι μόνο το Υπουργείο Υγείας.

Ιδίως σε ό,τι αφορά την έκταση που αναφέρεται στην εισήγηση του κ. Πρύτανη, δεν μπορούμε εμείς να κρίνουμε αν είναι κατάλληλη, αλλά η ΔΕΠΑΝΟΜ.

Βεβαίως γνωρίζουμε, ότι σε αλληλογραφία μεταξύ της ΔΕΠΑΝΟΜ και του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου υπάρχει ξεκάθαρη θέση για το ποια είναι η έκταση που έχει χαρακτηριστεί κατάλληλη για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου και βεβαίως, ότι η έκταση, την οποία προτείνει το Πανεπιστήμιο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που τίθενται ως προς την υλοποίηση του έργου.

Πρέπει όμως η ΔΕΠΑΝΟΜ να απαντήσει επίσημα την όποια θέση της και όχι εμείς.

Το ίδιο ισχύει και για τα ανταλλάγματα, τα οποία αναφέρονται στην εισήγηση του κ. Πρύτανη στα οποία θεσμική αρμοδιότητα να απαντήσουν έχουν το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας.

 

Κύριε Συνάδελφε,

 

ειλικρινά χαίρομαι που όλοι μαζί έχουμε έμπρακτα αποδείξει την θέληση μας για την υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα του νομού, αποφεύγοντας μικροκομματικές σκοπιμότητες και πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Ο στόχος είναι κοινός και οι δυνάμεις μας συντεταγμένες στην ίδια κατεύθυνση προς όφελος του λαού του Ρεθύμνου.

Έχουμε ως δεδομένο την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να ανεγερθεί νέο νοσοκομείο και ως Ρέθυμνο οφείλουμε να παραχωρήσουμε μια κατάλληλη έκταση για το σκοπό αυτό.

Είναι γεγονός, ότι η ΔΕΠΑΝΟΜ, αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, προέκρινε μεταξύ άλλων εκτάσεων, συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου.

Αν το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν θέλει ή δεν μπορεί να παραχωρήσει αυτή τη συγκεκριμένη έκταση, εμείς ως νομός δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε σε λογικές αντιπαράθεσης με το Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα του νησιού μας, τους εκπροσώπους του οποίου όλοι σεβόμαστε.

Δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε πρακτικές, που πιθανότατα θα έχουν ως αποτέλεσμα να χάσουμε μία ακόμα ευκαιρία για το Ρέθυμνο και τελικά να μην αποκτήσουμε ένα νέο σύγχρονο και λειτουργικό νοσοκομείο.

Εγώ καλώ το Υπουργείο Υγείας όπως άμεσα δώσει την επίσημη απάντηση του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όταν λάβει την επίσημη απόφαση των οργάνων του Πανεπιστημίου. Έχω βέβαια ήδη ζητήσει από την ΔΕΠΑΝΟΜ να επισκεφθεί εκ νέου με τους μηχανικούς της το Ρέθυμνο, προκειμένου να εξετάσει εκ νέου τις εναλλακτικές λύσεις για την εξεύρεση οικοπέδου κατάλληλου για την κατασκευή νοσοκομείου.

Το Ρέθυμνο πρέπει να αποκτήσει νέο νοσοκομείο και εμείς οφείλουμε να το πετύχουμε, αποφεύγοντας αγκυλώσεις και σκοπέλους αντιπαραθέσεων, οι οποίες μας απομακρύνουν από το στόχο μας.

Θέση μου είναι να προχωρήσουμε μπροστά.

Βέβαιη, ότι και εσείς επιθυμείτε το ίδιο, σας καλώ να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την ανεύρεση του κατάλληλου οικοπέδου ανέγερσης τους νέου νοσοκομείου Ρεθύμνου ώστε να υλοποιηθεί η πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης και να οργανωθεί ένα καλύτερο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.»

 

Με εκτίμηση

 

Όλγα Κεφαλογιάννη

  Βουλευτής Ρεθύμνου


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία