Η Ολγα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαππαίων

Εκτύπωση

Η Ολγα στο Δημοτικό Συμβούλιο
του Δήμου ΛαππαίωνH
Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαππαίων στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τις Δημοτικές Αρχές του νομού.

Στόχος της Βουλευτού είναι η συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης στο επίπεδο της άμεσης συνεργασίας για τα αναπτυξιακά ζητήματα κάθε περιοχής κυρίως δε για τον σχεδιασμό κάθε  δήμου ενόψει της Δ Χρηματοδοτικής περιόδου.

Στο δημαρχείο της Επισκοπής την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαππαίων κ. Ευστάθιος Λουκογεωργάκης  και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκαν εκτενώς στα μεγάλα έργα, τις προτεραιότητες και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του δήμου.

«Έχουμε επιτύχει πολλά, όμως πρέπει να καταβάλλουμε ακόμα  μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να καλύψουμε κατά το δυνατό περισσότερες αναπτυξιακές ανάγκες των οικισμών μας» είπε η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία επισήμανε, ότι «ο τόπος αυτός έχει τη δυνατότητα να κάνει ακόμα πιο μεγάλα βήματα προόδου καθώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Λαππαίων δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες αναπτυξιακής προοπτικής».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η κ. Κεφαλογιάννη εξήγγειλε την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Λαππαίων με 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για έργα οδοποιίας, την έναρξη χρηματοδότησης του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας των Μυριοκεφάλων από το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και την ίδρυση του Περιφερειακού Ιατρείου Αργυρούπολης.

Εκτενής ήταν η συζήτηση για την καθυστέρηση στην υπογραφή του ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Λαππαίων, θέμα για το οποίο ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους προς την Βουλευτή του νομού.

Η κ. Κεφαλογιάννη υποσχέθηκε να δει αμέσως το θέμα και σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι το ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Λαππαίων υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκα και προωθούνται οι διαδικασίες για την δημοσίευση του στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά τα γενικότερα ζητήματα του Δήμου η κ. Κεφαλογιάννη είπε μεταξύ άλλων τα εξής :

«είναι γεγονός ότι από το 2004 μέχρι σήμερα έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια και οι υποδομές στο Δήμο Λαππαίων έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά.

Τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και αφορούν οδοποιία, ύδρευση, άρδευση, σχολικά κτίρια, αναστυλώσεις κτιρίων για πολιτιστική χρήση, το γήπεδο της Επισκοπής, και άλλα έργα υποδομής που έχουν δημοπρατηθεί και έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται τώρα, αγγίζουν περίπου τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που εξοικονομήθηκαν από το ΘΗΣΕΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα ή εθνικούς πόρους.

Η υποδομή αυτή είναι σαφώς ικανοποιητική και βέβαια οφείλουμε να τρέξουμε ακόμα μεγαλύτερα έργα.

Η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και η μονάδα βιολογικού καθαρισμού του δήμου Λαππαίων, πρέπει να είναι πρώτη μας προτεραιότητα.

Το ίδιο ισχύει και για όλα τα έργα που πρέπει να γίνουν για την προστασία των πηγών της Αργυρούπολης.

Το φυσικό μας περιβάλλον και το νερό, πρέπει να τα διαφυλάξουμε, να τα προστατεύσουμε και να τα αξιοποιήσουμε σωστά.

Προς τούτο και όλες οι μελέτες που αφορούν τα έργα αυτά πρέπει να ολοκληρωθούν και θα τις προωθήσουμε αμέσως.

Επίσης θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μου για να προωθήσουμε όλα τα απαιτούμενα έργα στους τομείς αθλητισμού, προστασίας των αρχαιολογικών και βυζαντινών μνημείων, τουριστικής προβολής του δήμου και συμπληρώσεις των υποδομών κοινωνικής μέριμνας, σχολικής στέγης και οδοποιίας.

Το ζήτημα είναι να έχουμε μελέτες έτοιμες προς ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση.

Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο και αυτό ζητώ εγώ από το δήμο σας.

Να προετοιμαστείτε σωστά σε μελέτες για να μπορέσουμε να εντάξουμε και να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας σε όλα τα επίπεδα.»


Επιπλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε συζήτηση για τον σχεδιασμό βελτίωσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης σχετικά με την μελέτη μετατόπισης της χάραξης του νοτιότερα της σημερινής κατά μήκος τους Δήμου Λαππαίων αλλά και γενικότερα για την αναβάθμιση του, θέμα ιδιαίτερα κρίσιμο και για την σημερινή περιοχή.

Στο τέλος της συνεδρίασης έγινε η κοπή τη πίτας του δημοτικού συμβουλίου και η κ. Κεφαλογιάννη αντάλλαξε ευχές με τη Δημοτική Αρχή για το νέο έτος.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 23 Απρ 2018

Αρθρογραφία