Το νέο σήμα της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Εκτύπωση

Το νέο σήμα της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

 

To λογότυπο της εφημερίδας μας υπέστη μια ελαφρά τροποποίηση

Οι πιο παρατηρητικοί αναγνώστες μας ίσως πρόσεξαν ότι από το περασμένο τεύχος Ιανουαρίου 2009 προστέθηκε στο άνω αριστερό μέρος του λογότυπου, το Περιστέρι.
 

Το περιστέρι συμβολίζει την ειρήνη διεθνώς.

Είναι το πτηνό που ύστερα από κατάλληλη εκπαίδευση χρησιμοποιούταν από τα πολύ παλιά χρόνια ως αγγελιοφόρος για μεταφορές μηνυμάτων και ειδήσεων λόγω της μεγάλης του αντοχής και ταχύτητας.

Εκείνα τα χρόνια λοιπόν ο κόσμος μάθαινε τα νέα από τα περιστέρια, συνέπεια του οποίου και ο συμβολισμός που δίνουμε σήμερα και εμείς.

Στη Χριστιανική θρησκεία είναι επίσης σύμβολο του Αγίου Πνεύματος (προερχόμενο από την περιγραφή της βάπτισης του Ιησού).

Οι αναφορές λοιπόν για το περιστέρι και πιο συγκεκριμένα για το Ταχυδρομικό Περιστέρι είναι αυτό που ώθησε την Συντονιστική ομάδα της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ στην επιλογή του νέου μας σήματος.
Κάπου εδώ να πούμε και το από που προέρχεται και η ονομασία της εφημερίδας μας.
Η έμπνευση για ΡΕΘΕΜ. ΑΓΟΡΑ αρχικά μας ήρθε εκ του "Αγορεύω¨που σημαίνει βγάζω λόγο και κατ επέκταση ανακοινώνω ή εξιστορώ.
Βέβαια σχετίζεται και με το γεγονός ότι η θεματολογία που η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ πραγματεύεται έχει να κάνει και με τα προβλήματα & γεγονότα της αγοράς και του τοπικού εμπορίου, παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που η αρθρογραφία μας ασχολείται, όπως κοινωνικά, πολιστικά, αστυνομικό δελτίο, πολιτικό ρεπορτάζ, διεθνή θέματα, αθλητικά, υγείας, κλπ.
 

Εν κατακλείδι, ανεξάρτητη και έγκριτη δημοσιογραφική "αγόρευσης" σε συνδυασμό με την Ειρήνη είναι και ο συμβολισμός που θέλει να δώσει η εφημερίδα με το όνομα και το νέο της έμβλημα.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία