Αγροτική ... ταλαιπωρία.

Εκτύπωση

Αγροτική .... ταλαιπωρία.

 

Οι Αγρότες αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σε χθεσινό άρθρο του agorapress.gr της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ αναφερθήκαμε εκτενώς στους λόγους για τους οποίους οι αγροτικοί σύλλογοι πήραν αυτή την απόφαση.


του Βασίλη Κασιμάτη
 

Ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση δεν κάλυψε παρά ελάχιστα από την λίστα των αιτημάτων τους. Από την άλλη, η κυβέρνηση επιμένει ότι έχουν εξαντλήσει το «πακέτο προσφορών» προς τους αγρότες.

Αυτά αφορούν λοιπόν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγροτών και τη κυβέρνηση και όπως προαναφέραμε δημοσιεύσαμε χθες εκτενές ρεπορτάζ επ αυτού.
 

Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα που απορρέει από αυτή τη κατάσταση και έχει να κάνει με τις παρενέργειες που πηγάζουν από τον «κλείσιμο» των δρόμων, Πανελλαδικά και βέβαια και εδώ στη Κρήτη.

Είμαστε ήδη στη τέταρτη ημέρα των κινητοποιήσεων με «κλειστές» τις Εθνικές οδούς και αποκλεισμένα όλα τα σημαντικά κομβικά σημεία και οι αγρότες σήμερα είπαν ότι θα κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς.

Αβέβαιο δε, το πότε θα επανέλθει η ομαλότητα. Κάποιοι μάλιστα χθες και αναφέρομαι στους εκπροσώπους των αγροτών έκαναν λόγο ακόμα και για «πόλεμο», μιλώντας βέβαια μεταφορικά αλλά επιβεβαιώνοντας τα σενάρια περί «σκληρής γλώσσας & ενεργειών».

Και εδώ λοιπόν αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.
 

Γιατί η Ελλάδα δεν έχει μόνο αγρότες!!

Το πρόβλημα διογκώνεται και τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαντάζουν ήδη ανησυχητικά.

Στα κανάλια έκαναν την εμφάνισή τους ήδη, οι εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών ομάδων και φορέων που διαμαρτύρονται για αυτή τη κατάσταση.

Το να κλείσεις συμβολικά τις κεντρικές αρτηρίες για μια ημέρα, άντε και για μια δεύτερη, θα βρεις σύμμαχους και τους πολίτες.

Το να τραβήξεις όμως το κορδόνι και να κάνεις λόγο για αβέβαιο τοπίο και αόριστο το πότε θα επανέλθει η ομαλότητα στους δρόμους, μόνο εχθρούς θα αποκομίσεις και μάλιστα αρκετούς. Και ο λόγος βέβαια για τους αγρότες.

Και στη παρούσα φάση, να κάνουν εχθρούς τους υπόλοιπους πολίτες είναι κάτι που δεν το θέλουν.

Σε αυτά αναφέρονται σήμερα σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια απλοί άνθρωποι και επαγγελματίες οι οποίοι απλά λένε ότι αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα για να τη «πληρώσουνε» και να υποστούν σημαντικές οικονομικές βλάβες στους δικούς τους κλάδους, λόγω των αγροτών.
 

Άλλο να κάνεις κινητοποιήσεις και να ζητάς τα δικαιώματά σου και άλλο πράγμα είναι να ζημιώνεις με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις και τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες.

Εμείς εδώ λέμε ότι σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα της απεργίας ή των κινητοποιήσεων είναι ιερό, αλλά πρέπει να υπάρχει και σεβασμός στον συνάνθρωπο.

Συνεπώς οι ηγεσία της Ομοσπονδίας των αγροτών πρέπει να  μελετήσει πολύ σοβαρά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με δεδομένο ότι θα τους γυρίσει μπούμερανγκ από το λαό,  η ενδεχόμενη εξακολούθηση

της Αγροτικής ... Ταλαιπωρίας!« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία