Σχοινάς προς ΥΠΕΧΩΔΕ: «κινδυνεύτε να εκτεθείτε!»

Εκτύπωση

Κωστής Σχοινάς προς ΥΠΕΧΩΔΕ: «κινδυνεύτε να εκτεθείτε!»

Κύκλος παρεμβάσεων για το πρόβλημα των 74 οικισμών

 

Κύκλο συναντήσεων, διαβουλεύσεων και παρεμβάσεων είχε ο Κωστής Σχοινάς τις τελευταίες ημέρες για το φλέγον ζήτημα των στάσιμων οικισμών, που απασχολεί το νομό Ρεθύμνου εδώ και 2 χρόνια.

Την περασμένη Τρίτη ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε γραπτώς τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ, αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και πολεοδομικού σχεδιασμού, κ. Καλογιάννη, ότι εξαιτίας των χειρισμών που έγιναν από πλευράς Υπουργείου, η πολιτική του ηγεσία κινδυνεύει να βρεθεί εκτεθειμένη στους πολίτες του Ρεθύμνου. Και αυτό, παρόλο που - κατά τον κ. Σχοινά - την κύρια ευθύνη της μη επίλυσης του ζητήματος την φέρουν οι εκπρόσωποι και φορείς του Ρεθύμνου, οι οποίοι παρέμειναν επί 1,5 και πλέον χρόνο παγιδευμένοι στην αναβλητικότητα και την ευθυνοφοβία, θύματα της αυταρέσκειας και των υπόγειων αλληλο-εξαρτήσεών τους. Κλείνοντας ο κ. Σχοινάς ζήτησε από τον κ. Καλογιάννη την άμεση νομοθετική τακτοποίηση του ζητήματος, είτε με την κατάθεση νομοσχεδίου που θα φέρει τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή των Ελλήνων το ΥΠΕΧΩΔΕ, είτε ακόμη με την υπερψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσαν πριν λίγες ημέρες βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Επίσης, ο κ. Σχοινάς επισκέφθηκε τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, όπου συναντήθηκε με υπηρεσιακά στελέχη της, προκειμένου να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητας για την υλοποίηση της αναμενόμενης νομοθετικής ρύθμισης. Εξερχόμενος ο Κωστής Σχοινάς τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του: «Παρόλο που πιστεύω ότι η ψήφιση του νομοθετήματος στο Κοινοβούλιο δεν θα αργήσει, κρίνω ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ως προς την προεργασία - σε επίπεδο Περιφέρειας, Νομαρχίας και Δήμων - για την ταχύτατη υλοποίηση της επερχόμενης ρύθμισης. Ενημερώθηκα από το Δ/ντή της ΠΕΧΩ Κρήτης, κ. Μαυράκη, σε ότι αφορά την Περιφέρεια Κρήτης και ανταλλάξαμε απόψεις και προτάσεις, προκειμένου να κινηθούμε όλοι ακόμα πιο αποτελεσματικά. Είναι γεγονός ότι έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας για να καλύψουμε τις διαδικαστικές και γραφειοκρατικές εκκρεμότητες

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σχοινάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Βουλευτή Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ κ. Λαμπίρη και τον συνεχάρη για την κατάθεση τροπολογίας, που επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα και η οποία, όπως ενημέρωσε ο κ. Λαμπίρης τον κ. Σχοινά, συζητείται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Αργότερα με ανακοίνωση του ο Κωστής Σχοινάς υπογράμμισε:
 «Η - έστω και καθυστερημένη - νομοθετική πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Λαμπίρη, αποτελεί τομή στις παλλινωδίες και τους άστοχους χειρισμούς των τελευταίων 2 ετών από πλευράς Ρεθύμνου. Χωρίς να έχει νόημα η εμπλοκή μου στη νομικό-τεχνική διάσταση της πρότασης, θέλω ειλικρινά να συγχαρώ τον κ. Λαμπίρη για τη θεσμική του αυτή παρέμβαση. Τώρα είναι η σειρά του ΥΠΕΧΩΔΕ να απαντήσει στη Βουλή, με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως οι κοινοβουλευτικοί  εκπρόσωποι του νησιού μας, να στρατευθούν με την πρόταση Λαμπίρη.»

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία