Σημεία & τέρατα της ... γραφειοκρατείας.

Εκτύπωση

Σημεία & τέρατα της ... γραφειοκρατείας.

Υστερα από τηλεοπτικό ερανικό μαραθώνιο  σε Κρητικό τηλεοπτικό κανάλι, μαζεύτηκε το ποσό των 400.000 ευρώ για την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού Στάθη Λαζαρίδη, που βρίσκεται κατάκοιτος εδώ και μήνες σε θάλαμο της εντατικής ύστερα από το τραυματισμό του σε ενέδρα στα Ζωνιανά.
Η Ελληνική γραφειοκρατεία όμως γνωστή σε όλους μας, πήρε και πάλι θέση τρικοποδιάζοντας το γεγονός, μην αφήνοντας ποσό να φτάσει στην οικογένεια του θύματος βάση χαζών και αντιλαϊκών διατάξεων.

Σας διαβιβάζουμε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ρεθύμνου, καθηγητής κ. Ηλίας Λαμπίρης, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα:  « Αποδέσμευση  Χρημάτων Δωρεών Νομαρχιών & Δήμων της Κρήτης, ύστερα  από τηλεμαραθώνιο για τον Ειδικό Φρουρό Στάθη  Λαζαρίδη».

Εμείς σαν εφημερίδα θα παρακολουθούμε στενά το θέμα και σε περίπτωση που δεν δοθεί σύντομα λύση, οι συναρμόδιοι υπουργοί θα αντιμετωπίσουν το σκληρό πρόσωπο της λαϊκής κατακραυγής.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

                  ===========================================

«Είναι  γνωστό  στο  Πανελλήνιο ο σοβαρός τραυματισμός του Ειδικού  Φρουρού  Στάθη Λαζαρίδη  κατά τη διάρκεια της  επιχείρησης της Αστυνομίας στην περιοχή  των Ζωνιανών στις 5 Νοεμβρίου 2007.

Ο συγκεκριμένος  Ειδικός  Φρουρός από τότε και μέχρι  σήμερα εξακολουθεί να νοσηλεύεται και έχει υποβληθεί σε πλειάδα χειρουργικών επεμβάσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Στις 6 Μαϊου 2008 με πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, τη στήριξη της Περιφέρειας και όλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Κρήτης, της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στο νησί και των Ειδικών Φρουρών Κρήτης, πραγματοποιήθηκε τηλεμαραθώνιος από το Creta Channel  προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα από εθελοντικές προσφορές και να δοθούν στην οικογένεια του άτυχου Ειδικού Φρουρού.

Προηγήθηκε η έκδοση σχετικής άδειας από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συγκροτήθηκε Ερανική Επιτροπή Διαχείρισης των χρημάτων.

Η ανταπόκριση των Κρητών από όλο το νησί ήταν πρωτοφανής, ενώ τις δικές τους προσφορές κατέθεσαν και οι παραπάνω θεσμικοί φορείς, συγκεντρώνοντας συνολικά  το ποσό των  400.000 ευρώ  περίπου.

Τα ποσά των απλών πολιτών δόθηκαν στην Ερανική Επιτροπή, η οποία και τα κατέθεσε σε ειδικό λογαριασμό, αλλά οι προσφορές των Νομαρχιών και των Δήμων που φτάνουν στο ποσό των 150.000 ευρώ περίπου, δεν εγκρίθηκαν  από τους κατά τόπους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα σχετικά εντάλματα, επειδή δεν προβλέπεται κάτι σε σχέση με τις δωρεές.

Το θέμα κλήθηκαν να λύσουν, ύστερα από αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, με παρέμβασή τους τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ρυθμιστεί το ζήτημα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί 

Προτίθενται  να παρακάμψουν τη  γραφειοκρατική διαδικασία, έστω τη μη προβλεπόμενη και να δώσουν εντολή να αποδεσμευτούν τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι Νομαρχίες και οι Δήμοι της Κρήτης, αφού πρόκειται για σκοπό ο οποίος είναι παραπάνω από κοινωνικός;;;»

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία