Μαθήματα ήθους θάρρους & εγκράτειας

Εκτύπωση

 της Κας Νέλλης Μυλωνά για το πολυσυζητημένο θέμα της απαγωγής του συζύγου της, εργοστασιάρχη και Προέδρου του ΣΕΒ Κου Μυλωνά

 Του Λόνη Γεωργιάδη.

 Στις 20 Αυγούστου έγινε η σύλληψη του πιο διάσημου καταζητούμενου στην Ελλάδα.

Ο καταζητούμενος μετά τη θεαματική απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον Ιούνιο του 2006, Βασίλης Παλαιοκώστας, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, σε σπίτι στην περιοχή Σουρωτής μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής του προέδρου των Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Γιώργου Μυλωνά. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η σύλληψη διενεργήθηκε από άντρες της ΕΚΑΜ βάση πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου. Δύο ακόμα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά. Ένα ακόμα άτομο που φέρεται ότι εμπλέκεται στην απαγωγή είναι ήδη κρατούμενος στις φυλακές για άλλα αδικήματα. Ο ένας από τους κρατούμενους στη Θεσσαλονίκη είναι σεσημασμένος για ληστείες τραπεζών. Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται ότι θα γίνουν την Πέμπτη από την Αστυνομία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ολοι οι ανωτέρω είχαν γίνει «φιλαράκια» στις φυλακές Διαβατών, όπου εξέτιαν παράλληλες ποινές για διάφορα αδικήματα.

Σε συνέντευξη που έδωσε την επομένη της σύλληψης των δραστών, η Κα Νέλλη Μυλωνά, σύζυγος του γνωστού εργοστασιάρχη, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της της εν λόγω απαγωγής που έγινε στις 9 Ιουλίου του 2008, 4 εβδομάδες πριν και που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να αποκαλύψει.

Η κα Μυλωνά στη συνέντευξή της μας εξέπληξε με τη ταπεινοφροσύνη της, την εγκράτειά της και τον τρόπο που χειρίστηκε γενικότερα, το θέμα της απαγωγής.

Η Κα Μυλωνά ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέφερε ότι δεν την ενδιαφέρει το κακό για τους απαγωγείς.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι κρίμα για τους συγκεκριμένους ανθρώπους που εάν χρησιμοποιούσαν το φοβερό μυαλό που διαθέτουν για να πράξουν το καλό αντί του κακού, σήμερα θα είχαν μεγαλουργήσει.

Είναι φοβερό, η σύζυγος του θύματος ενός τέτοιου απεχθή κακουργήματος, να εκφράζεται με τέτοια συμπόνια και ίσως και συμπάθεια για τα πρόσωπα που έφεραν τα πάνω κάτω στη ζωή της και την οικογένειά της.

Περαιτέρω, η Κα Νέλλη Μυλωνά, το πρόσωπο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του γνωστού επιχειρηματία συζύγου της, η οποία μιλώντας δημόσια, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ο Θεός τελικά στέλνει δοκιμασίες, μέσα από τις οποίες βελτιώνεις τη ζωή σου. Σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είχα στο μυαλό μου ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά. Δεν ήταν άλλωστε μια απλή υπόθεση. Δεν είχαμε να κάνουμε με παιδάκια. Εκείνο όμως που με έκανε να αισθάνομαι λίγο πιο σίγουρη ήταν ότι και εκείνοι από την πλευρά τους έδειχναν ένα είδος ωριμότητας, που με έπειθε ότι δεν επρόκειτο να με ξεγελάσουν.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι. Θα είναι για πάντα κατατρεγμένοι. Δεν είμαι Θεός για να αποφασίσω πώς να τιμωρηθούν».

Με εκπληκτική ηρεμία η Κα Μυλωνά εκτέλεσε τις εντολές των απαγωγέων σχετικά με τη παράδοση των χρημάτων ως λύτρα για την απελευθέρωση του συζύγου της.

Ατελείωτες ώρες «γύριζε» με το αυτοκίνητό της, ακολουθώντας τις οδηγίες των ανθρώπων του Παλαιοκώστα μέχρι να παραδώσει τα εν λόγω λύτρα. Ο τρόπος και η ηρεμία που χειρίστηκε την όλη κατάσταση πραγματικά ξαφνιάζει και το πιο έμπειρο, σε τέτοια θέματα αστυνομικό.
Η Κα Μυλωνά απέδειξε είναι η προσωποποίηση του Ελληνικού ρητού ... «Ο καλός... ο καπετάνιος, στην φουρτούνα φαίνεται»!


 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία