Συνάντηση Όλγας με τον υφυπουργό οικονομικών Αθανάσιο Μπούρα

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009 με τον υφυπουργό οικονομικών κ. Αθανάσιο Μπούρα, την πρώτη μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.

Η συζήτηση του Υφυπουργού με τη Βουλευτή του νομού μας επικεντρώθηκε στην μελέτη που έχει εκπονηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης για την αξιοποίηση και ανάπτυξη των ορεινών όγκων του νησιού, θέμα για το οποίο η κ. Κεφαλογιάννη έκανε εκτενή ενημέρωση στον κ. Μπούρα.

Η Βουλευτής του νομού μας μίλησε για το ουσιαστικό περιεχόμενο της μελέτης και την ανάγκη να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα αυτό άμεσα, ώστε να εφαρμοστεί και να προκύψουν νέα δεδομένα για τους κατοίκους των δυσπρόσιτων περιοχών του νησιού μας.

Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα αυτό αποτελεί υλοποίηση της εξαγγελίας, η οποία έγινε πέρσι μετά τα γεγονότα στα Ζωνιανά από τον Υπουργό Εσωτερικών, για την υλοποίηση και στην ορεινή Κρήτη ενός αναπτυξιακού προγράμματος αντίστοιχου με αυτό που ακολουθήθηκε στην Πίνδο.

Με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα των Ορεινών Όγκων της Κρήτης προωθείται η ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και επιδιώκεται μέσα από συγκεκριμένες δράσεις η εξάλειψη των συνθηκών απομόνωσης και εγκατάλειψης των χωριών καθώς και  η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των φυσικών πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού.

Το σχέδιο αυτό κινείται σε μια διαφορετική λογική και δεν αποτελεί ακόμα ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, έχει δε πιλοτικό χαρακτήρα, δηλαδή προσδοκά μέσα από επιτυχημένες παρεμβάσεις και πρακτικές να επεκταθεί σε δεύτερη φάση και σε άλλες περιοχές που υστερούν σε υποδομές και ανάπτυξη.

Ο Υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το σχέδιο αυτό και ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στο αίτημα της κ. Κεφαλογιάννη, αναγνωρίζοντας τα οφέλη που έχει παρουσιάσει το αντίστοιχο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ, το οποίο εκπονήθηκε από την κυβέρνηση και έχει ευνοήσει τις ορεινές περιοχές της οροσειράς της Πίνδου στη Β.Ελλάδα.

Δεσμεύτηκε δε να βρει πόρους για να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος.

Η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη του θέματος αυτού, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά, αφού τα οφέλη για το ορεινό Ρέθυμνο θα είναι πολλά και σε ουσιαστική αναπτυξιακή κατεύθυνση.

 
 
 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία