Στα δύο κόπηκε η Κρήτη... ή στα τρία, από τους Αγρότες

Εκτύπωση

Στα δύο κόπηκε η Κρήτη... ή στα τρία, από τους Αγρότες.

Αιφνιδιαστική κατάληψη του αεροδρομίου Ηρακλείου έκαναν χθες το μεσημέρι εκατοντάδες αγρότες από το Ηράκλειο και το Λασίθι με αίτημα να ανταποκριθεί άμεσα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στα αιτήματά τους και να δώσει υποσχέσεις για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Το αεροδρόμιο ανέστειλε τη λειτουργία του στις 3.00 το μεσημέρι και 10 πτήσεις (αφίξεις-αναχωρήσεις) καθώς επίσης και μία αναχώρηση προς εξωτερικό αναβλήθηκαν. Στον αερολιμένα έφτασαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς επίσης ο εισαγγελέας για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Μέσα στο αεροδρόμιο μπήκαν πάνω από 300 άτομα και τουλάχιστον 50 τρακτέρ και φορτηγά, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο είχαν σταθμεύσει άλλα 300 αυτοκίνητα και αγροτικά μηχανήματα.

Η κινητοποίηση των αγροτών ξεκίνησε με μαζικότητα στις 11.00 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου. Οι αγρότες κινήθηκαν προς την εθνική οδό και την απέκλεισαν στο ύψος της γέφυρας της Παντάνασσας, ανατολικά του Ηρακλείου, όπου και παραμένουν.

Μετά το μεσημέρι, το κομβόι των οχημάτων με τις μαύρες σημαίες επέστρεψε στο Ηράκλειο και έκανε έφοδο στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».
Η κατάληψη ήταν εκτός σχεδιασμού της κινητοποίησης και οι διοργανωτές προσπάθησαν να την αποτρέψουν. Οι αγρότες ζητούσαν άμεση επικοινωνία με τον υπουργό, λέγοντας ότι θα επιτρέψουν μόνο την προσγείωση του ελικοπτέρου που θα μετέφερε τον υπουργό στην Κρήτη.

Υπό κατάληψη παραμένει και ο δρόμος Χανίων-Ρεθύμνου, έξω από τη Σούδα.
Tην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου, στο Πλατάνι, απέκλεισαν από τις 11 το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων. Η κινητοποίηση οργανώθηκε με αίτημα την λήψη μέτρων για στήριξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος... Γιώργο Γωνιωτάκη, οι αγρότες θα παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι να λυθούν τα προβλήματά τους. Στο Πλατάνι βρίσκονται συγκεντρωμένοι αγρότες από τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου.


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία