Συνάντηση νομάρχη & συντονιστικού συλλόγου γονέων & κηδεμόνων λυκείων για τις μελετες του πειραματικού σχολείου.

Εκτύπωση

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, με τους εκπροσώπους του Συντονιστικού του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείων της πόλης, αναφορικά στη στέγαση του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η αρμόδια Αντινομάρχης Ρεθύμνου, κα Γιάννα Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Γεωργουλάκης.

Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού εξέφρασαν την αγωνία για το θέμα στέγασης του Πειραματικού Σχολείου, το οποίο φιλοξενείται προσωρινά στις εγκαταστάσεις του 1ου Ενιαίου Λυκείου, την τελευταία δεκαετία, παρότι έχει παραχωρηθεί η οικοπεδική έκταση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ανέγερση του Πειραματικού Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι όσον αφορά στην μελέτη του Νηπιαγωγείου του Πειραματικού Σχολείου έχει πληρωθεί από τη Νομαρχία με το ποσό των 400.000 Ευρώ, ενώ οι μελέτες των λοιπόν τριών βαθμίδων έχουν δοθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετά από αίτημα του ιδίου, για να τις υλοποιήσει, καθώς η διαδικασία χρηματοδότησης μέσω του Πανεπιστημίου είναι ευκολότερη.

Και οι δύο πλευρές κατέληξαν στο ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση προς το Υπουργείο Παιδείας, που έχει και την αρμοδιότητα, ώστε να εκταμιεύσει πιστώσεις για την εκπόνηση των μελετών των τριών αυτών σχολικών μονάδων, που είναι επιτακτική ανάγκη να ανεγερθούν για την επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος στέγασης των μαθητών του Πειραματικού.

Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα το Συντονιστικό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, θα αποστείλει άμεσα επιστολή στο νέο Υπουργό Παιδείας προκειμένου να καταβληθεί από το Υπουργείο η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των μελετών, αίτημα που και η Νομαρχιακή Αρχή θα υποστηρίξει και θα προωθήσει από τη μεριά της στο Υπουργείο.

Τέλος αναφορικά στο Μουσικό Σχολείο ο Νομάρχης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Γονέων ότι η μελέτη είναι έτοιμη, έχει εξασφαλιστεί οικόπεδο και αναμένεται η εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Γ΄ΚΠΣ.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία