Η Όλγα Κεφαλογιάννη για την δυνατότητα ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου.

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση εργασίας την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009 με τον Μηχανικό -Τεχνικό Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Χάρη Δαλέντζα για το θέμα του νέου Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο.

Η κ. Κεφαλογιάννη είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου στις 7 Δεκεμβρίου 2008, ότι  είχε τις πληροφορίες, ότι το Πανεπιστήμιο προσανατολίζεται στο να παραχωρήσει άλλη έκταση από αυτή, την οποία έχει εγκρίνει η ΔΕΠΑΝΟΜ ως κατάλληλη για το Νοσοκομείο.

Ο κ. Δαλέτζας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές και ενημέρωσε την Βουλευτή του νομού, ότι αν το Πανεπιστήμιο τελικά δεν παραχωρήσει την έκταση, που έχει εγκριθεί από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, οποιοδήποτε άλλο οικόπεδο στην ευρύτερη περιοχή του Γάλλου, δεν είναι κατάλληλο για να αξιοποιηθεί για το συγκεκριμένο σκοπό.

Παρουσίασε επίσης τοπογραφικό διάγραμμα των εκτάσεων του Πανεπιστημίου όπου διαφαίνεται, ότι η ΔΕΠΑΝΟΜ έχει κρίνει ως πλέον κατάλληλο για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου το δυτικό τμήμα Α, το οποίο βρίσκεται δυτικά της δημοτικής οδού Ρεθύμνου -Γάλλου και έχει έκταση 903 στρεμμάτων.

Το τμήμα αυτό συνορεύει βορείως με την Εθνική οδό Χανίων -Ηρακλείου, ανατολικά με τη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου, νότια με τις σχολές του Πανεπιστημίου και δυτικά με το Φαράγγι του χειμάρρου Ατσιποπούλου.

Η οικοπεδική αυτή έκταση έχει άμεση πρόσβαση στην Εθνική Οδό, βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου, έχει αμφιθεατρική διάταξη και διαθέτει το απαιτούμενο εμβαδόν για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου δυναμικότητας 250-300 κλινών, με τους βοηθητικούς χώρους και τους απαιτούμενους χώρους στάθμευσης.

Ωστόσο ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου μετά από συζήτηση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης ζήτησε με επιστολή του προς της ΔΕΠΑΝΟΜ να διερευνηθεί η δυνατότητα ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου στα με στοιχεία Γ,Δ, Ε και Ζ οικόπεδα, όπως εμφανίζονται στο τοπογραφικό διάγραμμα των Πανεπιστημιακών εκτάσεων στου Γάλλου, διαφορετικά να υποδειχθεί τμήμα νοτίως της Εθνικής Οδού για την οικοδόμηση του νοσοκομείου.

Η ΔΕΠΑΝΟΜ πραγματοποίησε τις σχετικές έρευνες και απάντησε στο Διοικητή του Νοσοκομείου, ότι οι προτεινόμενες εκτάσεις δεν επαρκούν για να ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο και ότι το πλέον κατάλληλο οικόπεδο είναι αυτό με στοιχεία Α, δυτικά της δημοτικής οδού Ρεθύμνου - Γάλλου.

Η Βουλευτής του νομού, μετά την επίσημη ενημέρωση της για το θέμα από τη ΔΕΠΑΝΟΜ και ενόψει της συνεδρίασης των Διοικητικών Οργάνων του Πανεπιστημίου Κρήτης, προέβη στην εξής δήλωση:

"Η ανέγερση νέου Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο, αποτελεί ζωτικής σημασίας θέμα για ολόκληρο το νομός μας.

Εδώ και τρία χρόνια έχουμε την δέσμευση της Κυβέρνησης, ότι εφόσον υπάρξει οικόπεδο, θα προωθηθούν αμέσως οι διαδικασίες για να ανεγερθεί νέο, σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, προκειμένου να στεγάσει το νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η ΔΕΠΑΝΟΜ, ως αρμόδια υπηρεσία, έχει εγκρίνει ως την πλέον κατάλληλη συγκεκριμένη έκταση, που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στην περιοχή του Γάλλου.

Με κάθε σεβασμό απέναντι στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ζητούμε όπως γίνει αποδεκτή αυτή η συγκεκριμένη πρόταση και παραχωρηθεί το οικόπεδο Α δυτικά της επαρχιακής οδού Ρεθύμνου - Γάλλου.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του έργου, για το οποίο όλοι μας πιστεύουμε, ότι πρέπει να γίνει στο Ρέθυμνο.

Το Πανεπιστήμιο μας, αποτελεί ζωτικό μέρος της τοπικής κοινωνίας και θέλω να πιστεύω, ότι βλέπει αυτή την αναγκαιότητα και θα συμβάλλει καθοριστικά για να ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο, που θα μπορεί να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στην κοινωνία του Ρεθύμνου και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Απευθύνω έκκληση στα αρμόδια όργανα του Πανεπιστήμιου Κρήτης να μας διευκολύνουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν έχουμε τα περιθώρια άλλης καθυστέρησης και με την ανακοίνωση της πρότασης του Ιδρύματος προς την ΔΕΠΑΝΟΜ θα πρέπει άμεσα να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις.

Σε ό,τι με αφορά θα περιμένω την επίσημη απάντηση του Πανεπιστημίου Κρήτης και ακολούθως θα λάβω όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες."

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία