«ΛΑΪΚΗ» ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Εκτύπωση


Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου προτίθεται μετά την «σπουδαίας σημασίας» εισήγηση, για την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Πέμπτης στην οδό Δημοκρατίας, της επιτροπής του Δήμου Ρεθύμνου να προβεί στις επόμενες ενέργειες:

1.Να απευθυνθεί στην διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολείου για την παραχώρηση της αυλής του σχολείου ως θέση πάγκων Λαϊκής αλλά και ως θέσεις parking για την καλύτερη εξυπηρέτηση της «υπαίθριας σύγχρονης ευρωπαϊκής αγοράς που σχεδιάζεται για το Ρέθυμνο του 2009».

2.Να απευθυνθεί στον διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας για να παραχωρηθεί ο εξωτερικός χώρος έτσι ώστε να μπορούν να πουληθούν ευκολότερα τα χιλιάδες είδη «μαϊμού» που διατίθενται στις υπαίθριες λαϊκές αγορές, πράξη που αναδεικνύει το όνειρο όλων των δημιουργών καθώς επίσης και των προηγούμενων γενιών, για το κτίριο αυτό!!!

3.Στην Αρχαιολογική υπηρεσία για να εγκαταστήσει μικρόφωνα στο Μιναρέ για να διαλαλούν την πραμάτεια με ανατολίτικους ύμνους και με την παρότρυνση του «ΔΙΑΛΕΧΤΕ-ΔΙΑΛΕΧΤΕ»!!!, ατραξιόν πρώτης τάξεως για το Τουριστικό Ρέθυμνο!!!

4.Στο γραφείο τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που βρίσκεται στην οδό Δημοκρατίας, ώστε να ζητηθεί με απόφαση του Νομάρχη κάθε Πέμπτη να λειτουργεί ως δοκιμαστήριο εσώρουχων και λοιπών ειδών ένδυσης (προϊόντα που παράγονται ασφαλώς στις Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες του Ρεθύμνου!!!) για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.

5.Στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου για την ταχύτατη μεταφορά του Αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου «όπου αλλού» για να μην μας «βλέπει», γιατί όταν σχεδίαζε την δεκαετία του ?30 δίπλα μας στα Χανιά Δημοτική Στεγασμένη Αγορά, 70 χρόνια μετά οι άρχοντες του Ρεθύμνου δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα και έχουμε μείνει στην καταβολή από την κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

6.Να υπενθυμίσουμε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που και με την ιδιότητα του τέως νομάρχη το ξέρει ότι όταν ορίζονται επιτροπές υπαίθριου ή στάσιμου εμπορίου -Λαϊκών Αγορών πάντα περιλαμβάνετε εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου είτε σε Δημοτικό, είτε σε Νομαρχιακό, είτε σε Περιφερειακό επίπεδο.

7.Στο διοικητή της Σχολής Αστυνομίας να ορίσει κάθε Πέμπτη μάθημα «Νέες Πρακτικές Κυκλοφοριακής Ρύθμισης και Αυτοδιάσωσης» στους μαθητές της σχολής για την υπέροχη εμπειρία που θα αποκομίσουν, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία κάθε Πέμπτη, όπως και στην παραχώρηση της αυλής της Σχολής για την εξυπηρέτηση του εγχειρήματος.

8.Στους γείτονες επαγγελματίες που συμφωνούν όπως λέει και η επιτροπή (π.χ. οι καφετέριες) για να τους επιτραπεί να σερβίρουν με τον καφέ και «γλώσσες» για να δοκιμάζουν τα παπούτσια που θα αγοράζουν οι «καθιστοί πελάτες» κατά την διάρκεια της λαϊκής της Πέμπτης.

9.Στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου να χρηματοδοτήσει με εισήγηση του Ά αντιπροέδρου κ. Ν. Νίνου την αγορά 1000 ωτοασπίδων οι οποίες θα μοιραστούν στους κατοίκους της περιοχής ορισμένες και κάποιες στους γονείς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, όπως επίσης και στην πρόσληψη ειδικών ωρομίσθιων δασκάλων για την διδασκαλία των μαθητών κάθε Πέμπτη στην Νοηματική!!!

10.Δεσμευόμαστε στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου να προτείνουμε και να ανακηρύξουμε προστάτες της εμπορικής κοινότητας του Ρεθύμνου όλους όσους θα έχουν «αγωνιστεί» για την σπουδαιότητα αυτού του κατορθώματος ή επιτεύγματος και

11.Την δημιουργία παγκόσμιας σελίδας στο διαδίκτυο μέσω του facebook με ονομασία «ΡΕΘΥΜΝΟ : ΛΑΪΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ- ΛΑΪΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» που θα προβάλει τα «επιτεύγματα μας» παροτρύνοντας μας  να γίνουμε υποστηρικτής, φίλος  κ.τ.λ.

12.Τέλος θα παρακαλέσουμε όλα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής να παραμένουν κλειστά εκείνη την μέρα ως ένδειξη συμπαράστασης και αποδοχής στο «σπουδαίο» αυτό εμπορικό εγχείρημα στην περιοχή τους.

 

Μανόλης Γ. Ψαρουδάκης

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία