Λαμπίρης για την ομαλοποίηση της σχέσης ΟΠΑΔ γιατρών.

Εκτύπωση

Σε αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καθ. Ηλίας Λαμπίρης στις 17 Δεκεμβρίου 2008 σχετικά με την ομαλοποίηση της σχέσης ΟΠΑΔ γιατρών, απάντησε με το με αριθμό 172846/8-1-2009 έγγραφό του ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. κ.  Γ.  Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας,  που είχε καταθέσει ως αναφορά ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, οι γιατροί των ιδιωτικών ιατρείων του Ρεθύμνου δεν λειτούργησαν στις 15 Δεκεμβρίου τα ιατρεία τους στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, με συμπαραστάτες στον αγώνα τους και την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις προκλητικές καθυστερήσεις στην πληρωμή τους από το Δημόσιο και το γενικότερο αδιέξοδο του Συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.
Είναι γεγονός ότι η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Σύστημα Υγείας και η πολιτική που ακολουθείται έχει οδηγήσει τα Ταμεία σε χρεοκοπία  και τους γιατρούς σε απόγνωση, με θύμα τον ίδιο τον ασθενή, ο οποίος υποχρεούται να πληρώνει από την τσέπη του γιατρούς και ιατρικές εξετάσεις και να διεκδικεί κατόπιν τα χρήματά του από το Ταμείο του.
Την ίδια στιγμή που το Δημόσιο χρωστά εκατομμύρια ευρώ σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς υλικά και αντιδραστήρια, ενώ τα κενά σε προσωπικό παραμένουν ακάλυπτα.
Στην αναφορά του Βουλευτή καθ. κ. Λαμπίρη γίνεται λόγος για τα αιτήματα των γιατρών που θα τους εξασφαλίσουν την εργασιακή και μισθολογική αξιοπρέπεια που δικαιούνται, δηλ. επαρκείς πόρους, προσλήψεις προσωπικού και Συλλογικές Συμβάσεις.
Στην απάντησή του  σε όλα αυτά τα προβλήματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τον χώρο της Υγείας, ο Υφυπουργός αναφέρει ότι γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν, ότι η κλαδική σύμβαση έχει ήδη δρομολογηθεί και ότι η εφαρμογή της είναι θέμα χρόνου.
Σύμφωνα με το κείμενο της απάντησης, εξασφαλίζεται σύντομα για τους γιατρούς ένα νέο εργασιακό πλαίσιο, αναβαθμίζονται οι αποδοχές τους και βελτιώνονται οι όροι συνθηκών απασχόλησής τους κάτι βεβαίως που οι γιατροί όλης της χώρας  εδώ και χρόνια αιτούνται και κάτι που παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Υγείας δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί. Όπως και άλλα πολλά, άλλωστε?.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία