Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική στα Περιβόλια

Εκτύπωση

Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική στα Περιβόλια.

        1/7/10


του Νίκου
Δερεδάκη
             Με προσοχή, σκεπτικισμό και αγωνία παρακολουθούμε τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιβολίων-Μισιρίων και την Ενορία Περιβολίων.

            Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, την τελευταία τετραετία (2005-2009), του οποίου είχαμε την τιμή να διατελέσουμε Πρόεδρος και Γραμματέας, είχαμε μια αγαστή συνεργασία με την Ενορία, με αποκορύφωμα την παραχώρηση από πλευράς της του χώρου όπου σήμερα στεγάζονται τα πολυτελή γραφεία του Συλλόγου. Ενός χώρου που ο Σύλλογος με δικά του έξοδα διαμόρφωσε σε Γραφεία. Ακόμα, αυτή την τετραετία, η αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορίας χρησιμοποιήθηκε από το Σύλλογο για πάμπολλες εκδηλώσεις αλλά και για εκμάθηση παραδοσιακών χορών, σχεδόν, σε καθημερινή βάση. Όλες αυτές, βέβαια, οι εκδηλώσεις ήταν πάντα με τη σύμφωνη γνώμη και άδεια του εκκλησιαστικού συμβουλίου και πάντα οι ιερείς ήταν καλεσμένοι και προσέρχονταν σε αυτές.

            Ασφαλώς και υπήρχαν προβλήματα και διαφωνίες αυτό το διάστημα της διοίκησης. Αλλά επειδή κλήρος και λαός, εκκλησία και πολιτισμός πορεύονταν και θα συνεχίσουν να πορεύονται χέρι-χέρι, με διάλογο, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και με πρυτανεύουσα, πάντα, τη λογική καταφέρναμε να βρούμε τη χρυσή τομή, ώστε Ενορία και Σύλλογος να συνυπάρχουν αρμονικά και να επιτελεί ο καθένας το δικό του, σημαντικό, έργο.

            Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα αυτή η συνεργασία έχει διαταραχθεί, με τα γνωστά λυπηρά αποτελέσματα, που λειτουργούν ως τροχοπέδη στη συνοχή του κοινωνικού ιστού της περιοχής.

             Δεν θέλουμε να κάνουμε τους εκπροσώπους της Θέμιδας. Σίγουρα, σφάλματα έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές. Θεωρούμε, όμως, ότι θα πρέπει να γίνει μια καινούργια αρχή, ένα καινούργιο ξεκίνημα, για το καλό του τόπου και των κατοίκων του. Οι ρόλοι των δύο θεσμών είναι διακριτοί και δεν αλληλοεπικαλύπτονται. Συνεπώς, δεν τίθεται ζήτημα ρόλων και προβλήματος συνεργασίας.

            Θεωρούμε εξίσου σημαντικό το καθεστώς χρήσης τόσο της αίθουσας εκδηλώσεων όσο και των Γραφείων του Συλλόγου, να μείνει ως έχει. Αυτό θα ήταν ένα πρώτο βήμα καλής θέλησης από πλευράς ενορίας και είμαστε σίγουροι ότι και ο Σύλλογος θα το εκτιμήσει δεόντως.

            Είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε μια συζήτηση-προσέγγιση ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού είμαστε πεπεισμένοι ότι και ο Σύλλογος και η ενορία, λειτουργούν με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον και την ηρεμία των κατοίκων της περιοχής.       

Γιάννης Ψυχαράκης πρώην Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίων-Μισιρίων «Εμμ. Παχλάς»
Νίκος Δερεδάκης πρώην Γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίων-Μισιρίων «Εμμ. Παχλάς»

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 24 Μάρ 2018

Αρθρογραφία