"26α Βαρδινογιάννεια"

Εκτύπωση

"26α Βαρδινογιάννεια"

  • Παρουσία Π. Ιακωβάκη και πολλών ακόμη Ελλήνων πρωταθλητών τα «26α Βαρδινογιάννεια»

30/6/10

Οι καλύτεροι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή  στα «26α Βαρδινογιάννεια», που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 7 Ιουλίου στο ΔΑΚ Γάλλου «Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης».
Η διοργανώτρια Ένωση Ατρομήτου Ρεθυμνιακού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους 35 Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που αναμένεται να αγωνιστούν στα «26α Βαρδινογιάννεια». Φυσικά, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Περικλή Ιακωβάκη στα 400μ. με εμπόδια, ο οποίος θα δώσει ένα ακόμη αγώνα πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πέρα από τον Περικλή Ιακωβάκη, πολλά και σημαντικά ακόμη ονόματα του κλασικού αθλητισμού της χώρας μας, θα δώσουν το παρόν στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό μίτινγκ που διεξάγεται για 26η φορά στο Ρέθυμνο και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου πολιτικού και ανθρωπιστή Παύλου Ιωάννη Βαρδινογιάννη.

Από τις Ελληνικές συμμετοχές ακόμη ξεχωρίζουν ο πρωταθλητής των 110μ. με εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης (και αθλητής της ΕΑΡ), αλλά και οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες Χριστίνα Χαντζή-Νεάγκ, Μαρία Καρασταμάτη, Αφροδίτη Σκαφίδα.

Στους φετινούς αγώνες, θα είναι έντονο το Ελληνικό στοιχείο, ενώ σημαντική συμμετοχή θα υπάρχει από το Ρέθυμνο και την Κρήτη γενικότερα.

Περικλής Ιακωβάκης

Ο Έλληνας πρωταθλητής των 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης γεννήθηκε στις 24/3/1979 και έχει ως καλύτερη επίδοση του, χρόνο 47.82, (που αποτελεί και Πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα). Ο Περικλής Ιακωβάκης έχει ως σημαντικότερη επιτυχία του, την ανάδειξη του σε Πρωταθλητή Ευρώπης το 2006 στο Γκέτεμποργκ. Επίσης μεγάλη στιγμή στην καριέρα του, ήταν η ανάδειξη του σε Χάλκινο Παγκόσμιο πρωταθλητή το 2003 στο Παρίσι. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008 πήγε στον τελικό και αναδείχθηκε 8ος Ολυμπιονίκης.

Το περασμένο καλοκαίρι, αναδείχθηκε 5ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου με επίδοση 48.42.
Κορυφαία επίδοση για τον Ιακωβάκη φέτος το 49.57, που έκανε στην Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή.

Κώστας Δουβαλίδης

Ο Έλληνας πρωταθλητής των 110μ. με εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης γεννήθηκε στις 10/03/1987 και έχει ως καλύτερη επίδοση του, του χρόνο 13.46, τον οποίο έκανε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο (2008). Ο Κώστας Δουβαλίδης βρίσκεται στην ανατολή της καριέρας του, έχοντας επιδείξει σημαντικές διακρίσεις σε πρωταθλήματα Νέων και Παίδων. Το 2008 ο Δουβαλίδης είχε αναδειχθεί 2ος στην Σούπερ Λίγκα, ενώ το 2007 είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης Νέων στο Ντέμπρετσεν. Ακόμη έχει αναδειχθεί Αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων του 2005 στο Κάουνας και Χάλκινος Παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων του 2006 στο Πεκίνο.
Κορυφαία επίδοση για φέτος το 13.52 που έκανε στην Πάτρα, στις 12 Ιουνίου.

Αναλυτικά, οι 35 Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που μέχρι στιγμής έχει επισημοποιηθεί η συμμετοχή τους στα «26α Βαρδινογιάννεια».

100μ. Ανδρών
Λυκούργος Τσάκωνας
Ευθύμιος Στεργιούλης
Νίκος Γιανναδάκης
Μανόλης Κουτσουκλάκης
Παναγιώτης Σαρρής

200μ. Νέων Ανδρών
Λυκούργος Τσάκωνας (90)
Λάμπρος Φραντζεσκάκης (89)

110μ. Εμπ. Ανδρών
Κώστας Δουβαλίδης

400μ. Εμπ. Ανδρών
Περικλής Ιακωβάκης
Σπύρος Παπαδόπουλος
Σωτήρης Ιακωβάκης
Κώστας Καμπάνης

3.000 στίπλ Ανδρών
Χριστόφορος Μερούσης
Θεόδωρος Αναγνώστου

Μήκος Ανδρών
Γεώργιος Τσάκωνας
Μιχαήλ Μερτζανίδης
Δημήτρης Μιχαλέλης

Τριπλούν Ανδρών
Σταύρος Γεωργίου
Δημήτρης Τσιάμης

Δίσκος Ανδρών
Γιώργος Τρέμος
Σπύρος Αραμπατζής 

100μ. Γυναικών
Μαρία Καρασταμάτη

200μ. Γυναικών
Μαρία Καρασταμάτη
Μαρία Μπελιμπασάκη
Ανδριάνα Φέρρα
Αγνή Δερβένη 

3000μ. Γυναικών
Αναστασία Καρακατσάνη

400μ. εμπ. Γυναικών
Χριστίνα Χαντζή-Νέαγκ
Αναστασία Παπουτσάκη 

Ύψος Γυναικών
Τάνια Παπασωτηρίου

Επί Κοντώ Γυναικών
Στέλλα Λεδάκη
Αφροδίτη Σκαφίδα
Δήμητρα Εμμανουήλ 

Σφύρα Γυναικών
Ανδριάνα Παπαδοπούλου
Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου


 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία