Τουριστική προβολή Ρεθύμνου στην Αγγλία

Εκτύπωση

Τουριστική προβολή Ρεθύμνου στην Αγγλία

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΤΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ « ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ»

29/6/10

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος.

Έτσι μετά την φιλοξενία δημοσιογράφων από Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία και την ουσιαστική συμμετοχή στην έκθεση για τον εσωτερικό τουρισμό στο Σύνταγμα, σειρά πήρε η Αγγλία.

Συγκεκριμένα η ΝΕΤΠ Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ και άλλες περιφέρειες συμμετείχε το διάστημα 18 έως 27/06/2010 στην εκδήλωση « Ελληνική παραλία » που γίνεται στις όχθες του ποταμού Τάμεση στην οδό Coin street.

Η οδός αυτή βρίσκεται μπροστά από το βρετανικό Εθνικό θέατρο, είναι από τους πιο γνωστούς τουριστικούς πεζόδρομους του Λονδίνου από τον οποίο διέρχονται καθημερινά 30.000 περίπου πολίτες. Ο αριθμός αυτός μάλιστα αυξάνεται, αν λάβουμε υπόψιν και τους επιβάτες των ποταμόπλοιων, που διασχίζουν τον Τάμεση και έχουν οπτική επαφή με τη coin street.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας τέτοιας εικόνας, όσο το δυνατόν ελκυστικής, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Βρετανών να επισκεφθούν την Ελλάδα για ιδανικές διακοπές.
Πιο αναλυτικά στη αναφερόμενη οδό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 1.100 τ.μ είχαν τοποθετηθεί τις προηγούμενες ημέρες 300 τόνοι άμμου, γιγαντοοθόνη, ξαπλώστρες με ομπρέλες, beach bar με Ελληνικά προϊόντα, DJ Deck και σκηνή με ελληνική μουσική.

 Καθημερινά λάμβαναν χώρα εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, διαγωνισμοί με έπαθλα ταξίδια στην Ελλάδα, beach volley, beach soccer, ρακέτες και διάφορα άλλα παιχνίδια στην άμμο, είχαν στηθεί ξύλινα περίπτερα από τα οποία διανεμήθηκε οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό, ενώ πραγματοποιήθηκε και γνωριμία με την Κρητική  κουζίνα.

Στις 20/6 και 25/6 έγινε ειδικό αφιέρωμα στη Κρήτη και ειδικά στην Κρητική κουζίνα.

Κατά την εκδήλωση οι Βρετανοί και όχι μόνο είχαν την ευκαιρία με το πλούσιο πρόγραμμα που είχε καταρτισθεί να χαλαρώσουν, να παρακολουθήσουν προωθητικά βίντεο, να διασκεδάσουν με Ελληνική μουσική, να απολαύσουν ελληνικές γεύσεις, και εν γένει αποκτήσουν μια θετική εικόνα για την Ελλάδα.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 24 Μάρ 2018

Αρθρογραφία