Σωρεία ληστειών & διαρρήξεων το τελευταίο διήμερο

Εκτύπωση

Σωρεία ληστειών & διαρρήξεων το τελευταίο διήμερο

  • Έξαρση του φαινομένου ενώ αναμένεται το προσεχές διάστημα να ενταθεί ακόμα περισσότερο

29/6/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Φταίει η κρίση, φταίει η φτώχια μας, φταίει κάτι άλλο, πάντως η κατάσταση οδηγείται εκτός ελέγχου αφού πολλαπλά είναι τα κρούσματα κακουργηματικών πράξεων εις βάρος συμπολιτών μας.
Ειδικότερα το τελευταίο διήμερο είχαμε σωρεία υποθέσεων που έφεραν "πυρετό" στους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ενώ κόκκινο χτύπησε η ανησυχία και ο τρόμος των πολιτών.

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Μπαλί

Χθες το βράδυ και περί ώρας 21.45 βραδινής, τέσσερις άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, φορώντας κουκούλες και γάντια, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στο Μπαλί του Δήμου Γεροποτάμου και υπό την απειλή όπλων, απέσπασαν αρκετά κοσμήματα τραυματίζοντας ελαφρά τον ιδιοκτήτη και ένα ακόμα άτομο που βρισκόταν στο κατάστημα.

Πιο συγκεκριμένα οι άγνωστοι άνδρες που μπήκαν στο χρυσοχοείο με όπλα στα χέρια τους, συνεπλάκησαν με τον 35χρονο ιδιοκτήτη και ένα 51χρονο ημεδαπό φίλο του που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή παρών.
Οι δύο φίλοι προσπάθησαν να αποτρέψουν τους ληστές, οι οποίοι τους κατάφεραν ελαφρά ευτυχώς τραύματα.
Στην συνέχεια και σύμφωνα με τα όσα περίγραψε στην αστυνομία ο 35χρονος ιδιοκτήτης, οι δράστες αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 3.500 ευρώ περίπου και ακολούθως ετράπησαν σε φυγή πυροβολώντας περίπου έξι φορές στον αέρα με σκοπό τον εκφοβισμό, στην περίπτωση που θα τους ακολουθούσε κάποιος. Οι τέσσερις ληστές εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο τόπο του συμβάντος έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ συνεργείο της σήμανσης εντόπισε και κατάσχεσε έξι κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Διάρρηξη οικείας στη Γωνιά

Προχθές τη Κυριακή 27/6 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου από ένα 69χρονο ημεδαπό, κάτοικο του χωριού Γωνιά του Δήμου Νικηφόρου Φωκά, κλοπή σε βάρος του από άγνωστους άνδρες.

Ειδικότερα ο παθών κατήγγειλε ότι την ίδια μέρα και στο διάστημα μεταξύ 9 και 11.30 το βράδυ και ενώ ο ίδιος απουσίαζε, άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα μπαλκονιού, στην οικεία του και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ καθώς και επιταγές συνολικού ποσού τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ.
Άξιον απορίας είναι το τι θα χρησιμεύσουν οι επιταγές στους δράστες αφού έχουν σημειωθεί οι αριθμοί τους και μόλις εμφανιστούν σε τράπεζα προς είσπραξη, θα κινηθεί άμεσα η αυτεπάγγελτη διαδικασία σύλληψη του «φέροντα».
Οι δράστες αναζητούνται ενώ την προανάκριση ενεργεί και πάλι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Διάρρηξη οικείας επίσης στη Γωνιά

Το φοβερό στην όλη ιστορία είναι ότι την ίδια μέρα,  Κυριακή 27/6 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου από ένα 63χρονο αυτή τη φορά ημεδαπό, κάτοικο και πάλι του χωριού Γωνιά του Δήμου Νικηφόρου Φωκά, κλοπή σε βάρος του επίσης από άγνωστους ίσως άνδρες.

Και στη δεύτερη αυτή περίπτωση ο 69χρονος απουσίαζε από το σπίτι του όταν άγνωστοι παραβιάζοντας την είσοδο, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας τριών χιλιάδων ευρώ περίπου καθώς και το χρηματικό ποσό των εξακοσίων ευρώ.

Προφανώς πρόκειται για την ίδια ομάδα δραστών καθώς θεωρείται απίθανο την ίδια μέρα στο ίδιο χωριό, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο να λειτούργησαν διαφορετικές ομάδες διαρρηκτών.
Η θρασύτητα όμως των δραστών εγείρει πλήθος από ανησυχίες στους κατοίκους που τώρα βλέπουν ότι ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στη λίστα των κακουχιών που έχει πλήξει τον Έλληνα φορολογούμενο, αφού θεωρείται βέβαιο ότι το νέο μεγάλο κύμα κακουργηματικών πράξεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην φτώχεια και τη μιζέρια που έχει περιέλθει η χώρα μας τους τελευταίους μήνες, απόρροια του χείριστου πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στην εξαθλίωση σε όλα τα επίπεδα.

Και στην δεύτερη διάρρηξη στη Γωνιά έχει επιληφθεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου στην οποία έχει πέσει τώρα το βάρος της εξυγίανσης του νέου κύματος διαρρήξεων και ληστειών.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία