AGORATV! Έφτασε για να μείνει!

Εκτύπωση

Έφτασε για να μείνει!


(Αντίγραφο από τη 2η σελίδα του τεύχους Ιανουρίου 2009)

Η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ μπήκε στο 2ο έτος.
Ξεκινήσαμε πέρσι τέτοια εποχή την σχεδίαση της εφημερίδας μας με όραμα να κερδίσουμε αξιοκρατικά την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του αναγνωστικού κοινού της Κρήτης και ιδιαίτερα του Ρεθύμνου.

Δημιουργήσαμε μια ομάδα συντακτών με έντονη διαφορετικότητα μεταξύ τους, με σκοπό να πετύχουμε την πολυμορφία, το λόγο & τον αντίλογο.

Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε την γυναίκα/αναγνώστη με εξειδικευμένη θεματολογία όσο καμία άλλη Κρητική εφημερίδα στο παρελθόν. Το ίδιο και για τις νεαρότερες ηλικίες ενώ σεβαστήκαμε τους παραδοσιακούς αναγνώστες ακόμα και τους «εφημεριδοφάγους», προσφέροντας μια πολύ πλούσια ύλη χωρίς τη γνωστή σε όλους "σαβούρα" για το γέμισμα των σελίδων.

Σήμερα γίνεται λόγος για μια εφημερίδα που ήδη αγαπήθηκε από ένα ευρύτατο αναγνωστικό κοινό. Σε αυτό συνέβαλε αρκετά και η ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα μας,  η e-agora (agorapress.gr). Πρωτοκυκλοφόρησε στις αρχές Οκτωβρίου 2008 και έκτοτε έχει σημειώσει αποτελέσματα που έχουν ξεπεράσει σε πραγματικά νούμερα και τα πιο αισιόδοξα σενάρια που είχαμε στο μυαλό μας όταν την δημιουργούσαμε. Το νούμερο της επισκεψιμότητας ανέρχεται ήδη σε χιλιάδες αναγνώστες/επισκέπτες του διαδικτύου (ίντερνετ).

Έφτασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου, η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ να αναβαθμιστεί και σε τηλεοπτική ενημέρωση.

Στα μέσα λοιπόν του Φεβρουαρίου 2009 θα μπει στη ζωή μας ο ...   AGORATV!

Ο Ε.Ο.Ε.Κ. (Εκδοτικός Όμιλος Επιχειρήσεων Κασιμάτη) ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και το έφερε εις πέρας. Το 1ο ηλεκτρονικό τηλεοπτικό κανάλι της Κρήτης είναι πλέον γεγονός.

Καθημερινά η ομάδα της AGORATV (οπερατέρ, ρεπόρτερ, καμεραμάν, δημοσιογράφοι) θα βρίσκονται στο στίβο της ενημέρωσης καταγράφοντας με τις κάμερες του καναλιού τις ειδήσεις για εσάς.

Είναι αλήθεια ότι τα Κρητικά τηλεοπτικά κανάλια ενώ είναι αρκούντος αξιόλογα και ορισμένα από αυτά και με πολύ καλή τεχνική υποδομή, εντούτοις όμως υστερούν σε σύγκριση με τα μεγάλα της πρωτεύουσας (ΑΝΤ-ΜΕGA,κλπ) από πλευράς ακροαματικότητας σε νούμερα τηλεθέασης.

Έτσι οι συντελεστές του Ε.Ο.Ε.Κ. όταν προσανατολιστήκαμε σε αυτή την κατεύθυνση και αναβάθμιση, πήραμε την απόφαση να ακολουθήσουμε το ρεύμα της εποχής και να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό τηλεοπτικό κανάλι που θα προβάλλεται μέσω του διαδικτύου (ίντερνετ) όπως ήδη είναι ευρέως γνωστό στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Αθήνα υπάρχουν ήδη και εκπέμπουν εδώ και περίπου ένα χρόνο τέτοια ηλεκτρονικά τηλεοπτικά κανάλια (webTV) όπως το Zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, το Sport-fm/WebTV κλπ.

Η AGORATV βέβαια ως πιο «φρέσκια» στο χώρο μπαίνει με πιο αναβαθμισμένο τεχνολογικό υλικό, μεγαλύτερες οθόνες και πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας & ήχου.

Είναι γεγονός ότι σήμερα σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει και ένας προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής (PC).

Το ίδιο και σε όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς χώρους. Το ίντερνετ λοιπόν έχει πλέον γαντζώσει πολύ καλά στη ζωή μας.

 

Έτσι λοιπόν οι τηλεθεατές του AGORATV θα μπορούν να ενημερωθούν για τις τηλεοπτικές ειδήσεις όλο το 24ωρο μέσω του κομπιούτερ τους ενώ παράλληλα θα έχουν την επιλογή να δουν εκπομπές, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, έκτακτα δελτία κλπ με θέματα που θα παρουσιάζουμε από τη Κρήτη και απ όλο τον κόσμο.
Καθημερινά οι καμεραμάν και οι ρεπόρτερ του AGORATV θα βρίσκονται κοντά στις εξελίξεις και θα καταγράφουν την επικαιρότητα για εσάς.

Το σημαντικότερο μάλιστα είναι ότι θα μπορούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να κάνουν «ζάπινγκ» στη ειδησεογραφική και όχι μόνο θεματολογία του καναλιού χωρίς να είναι υποχρεωμένοι όπως παλιά να πρέπει να στηθούν στις τηλεοράσεις στις 9 το βράδυ για να παρακολουθήσουν μόνο τις βραδινές ειδήσεις στη «ζώνη των 9». Επιπροσθέτως ένα ακόμα σοβαρό πλεονέκτημα στην όλη ιστορία είναι ότι οι τηλεθεατές μας μπορούν ανατρέχοντας εύκολα & απλά με ένα κλικ, στο τηλεοπτικό αρχείο του καναλιού να αναζητήσουν και ειδήσεις ή εκπομπές προγενέστερης ημερομηνίας κάτι που μέχρι σήμερα όταν δεν προλαβαίναμε μια εκπομπή απλά λέγαμε ? την «χάσαμε»!!
Σημαντικό πλεονέκτημα βέβαια της νέας αυτής μορφής ενημέρωσης αποτελεί και ένα ακόμα στοιχείο.
Οταν

Αγαπητοί αναγνώστες μας και.. σε πολύ λίγο και τηλεθεατές μας!

Η τεχνολογική πρόοδος της εποχής μας τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Προσφέρει στο κόσμο και θετικά και δυστυχώς μερικές φορές και αρκετά αρνητικά.

Ο Ε.Ο.Ε.Κ. (Εκδοτικός Όμιλος Επιχειρήσεων Κασιμάτη) στη προσπάθειά του να συντονίζεται διαρκώς με αυτές τις εξελίξεις δεν διστάζει να κάνει το 1ο βήμα και να φέρνει τις θετικές πλευρές της τεχνολογίας για να τις προσφέρει στο Ρεθυμνιώτικο κοινό.

Πρώτοι εμείς φέραμε στη Κρήτη το σύστημα Δωρεάν (freepress) εφημερίδα με συγκροτημένη δημοσιογραφική ομάδα. Εκδώσαμε μάλιστα σε πολύ μεγάλα νούμερα (40.000 αντίτυπα) και καλύψαμε καθολικά όλο το νομό μας ενώ παράλληλα διαθέσαμε εφημερίδες και σε επιλεκτικά - συγκεκριμένα σημεία στους άλλους τρεις νομούς.

Ακολουθήσαμε το ρεύμα των καιρών και πολύ σύντομα ιδρύσαμε και την ηλεκτρονική ημερήσια μας εφημερίδα e-agora (agorapress.gr).

Πρωτοστατώντας λοιπόν και πάλι η ΑΓΟΡΑ εγκαινιάζει στην Κρήτη την τηλεοπτική ενημέρωση και στο διαδίκτυο (ίντερνετ).

Με σωστά και μεθοδικά βήματα καταβάλουμε σημαντική προσπάθεια να προσφέρουμε στο Κρητικό κοινό ξεκινώντας από το Ρέθυμνο μας, μόνο το καλύτερο γιατί εμείς σαν ομάδα δεν αντέχαμε να ακούμε παλαιότερα, διαρκώς τη κουβέντα «ε, για Κρήτη.. μια χαρά είναι και αυτό!»
Όχι - για τη Κρήτη μας τίποτα δεν είναι .. μια χαρά και τίποτα δεν θα πρέπει να είναι αρκετό. Και στην ομάδα του Ε.Ο.Ε.Κ. και της "ΑΓΟΡΑΣ"  αυτό το έχουμε ως σημαία μας!

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τους συνεργάτες και συντελεστές της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ και του Ε.Ο.Ε.Κ. για την τόσο σοβαρή προσπάθεια που έχουν καταβάλλει και για τον τρόπο που ακούραστα προσφέρουν το έργο τους μέχρι σήμερα. Βάλαμε προ καιρού ένα μεγάλο στοίχημα. Μόνο το καλύτερο για το κοινό μας. Με σκληρή δουλειά και με αγάπη στο λειτούργημα της έγκριτης δημοσιογραφίας στοχεύουμε σε αυτό.

Βασίλης Κασιμάτης
Εκδότης/Διευθυντής


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία