Μομφές & εισηγήσεις από το Τεύχος Ιανουαρίου 2009.

Εκτύπωση

ΜΟΜΦΕΣ , ΠΑΡΑΠΟΝΑ & ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

 

                _________________________________________________

 

 

Ο Καλός, ο κακός ... και η άσχημη!

Περί Δικηγόρων και άλλα.

Υπάρχουν καλοί επαγγελματίες, μέτριοι επαγγελματίες και βέβαια και κακοί επαγγελματίες.

 Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δικαστική ή άλλη παρεμφερή υπόθεση που χρήζει την παρουσία δικηγόρου, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του «Σωστού» δικηγόρου.

Επαγγελματίες είναι και οι δικηγόροι. Διαχωρίζονται μάλιστα σε ειδικότητες όπως των ιατρών. Έχουμε λοιπόν δικηγόρους του Ποινικού Δικαίου του Αστικού Δικαίου, Διεθνούς Δίκαιου, Εργατικού Δικαίου, Ναυτιλιακού, Οικονομικού και ούτω καθεξής.

Εμείς λοιπόν πρέπει να αναζητούμε τον ειδικό και όχι κάποιον που απλώς τα ? κάνει όλα! Στην προκειμένη περίπτωση το νόμισμα δεν έχει 2 όψεις αλλά πολλές.

Πολλοί λοιπόν είναι η τρόποι αντιμετώπισης ενός νομικού προβλήματός μας από τον επιλεχθέντα από εμάς νομικό σύμβουλο που μισθώσαμε.

Βέβαια το δίκαιο και το σωστό θα έπρεπε να ήταν μόνο ένα και με την παρέμβαση ενός οιοδήποτε νομικού θα έπρεπε να πράγματα να ήταν ξεκάθαρα και ο πολίτης να έβρισκε ή να έχανε την υπόθεση ανάλογα με το μέρος και το ειδικό βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.

Αυτά βέβαια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και θα σύμβαιναν σε ένα μαγικό κόσμο ? αγγελικά πλασμένο, που όμως δεν υπάρχει.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι στις δικαστικές αίθουσες οι «μάχες» κερδίζονται ή χάνονται στην πλειονότητά τους ανάλογα με την αξία και τις γνώσεις, ή αν θέλετε από την καπατσοσύνη και την μαχητικότητα του συνηγόρου. 

Η επιλογή λοιπόν για το ποιος θα μας υποστηρίξει την υπόθεσή μας θα πρέπει να γίνεται ΠΑΝΤΑ με αυστηρά κριτήρια και ενδελεχή έρευνα για το «ποιόν» του νομικού συμβούλου που θα μισθώσουμε να μας εκπροσωπήσει.

Και καλά όταν πρόκειται για οικονομικές διαφορές ή άλλες αστικές υποθέσεις.

Όταν όμως πρόκειται για σοβαρά ποινικά ζητήματα σε κακουργηματικό ή παραπλήσιο βαθμό τότε τα πράγματα ζωηρεύουν και με απλές κουβέντες? ή πάμε φυλακή ή δεν πάμε!  Άσχετα με το αν φταίμε ή όχι!!!

Ο δικηγόρος αναλαμβάνει και ανάλογα με την υπερασπιστική του - σωστή ή λάθος - γραμμή, ο δικαστής θα αποφασίσει αν θα περάσουμε το κατώφλι του «οίκου με τα σίδερα» ή όχι.

 

Η περίπτωσή μας και για την οποία με την ευκαιρία γράφουμε και τα ανωτέρω, είναι μια κλασική περίπτωση όπου ένας αθώος θα κατέληγε στη φυλακή για πολλά χρόνια αν δεν αναλάμβανε ο σωστός δικηγόρος.

Και το συμβάν έχει εν ολίγης ως εξής:

Συγγενικό μας πρόσωπο συνελήφθη από την αστυνομία στη Βόρειο Ελλάδα με βαρύτατες καταγγελίες και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο πολύ μακριά από την έδρα του.

Εμείς λέμε αθώος! Στην βιασύνη του επάνω ο συλληφθείς προσέλαβε εκεί στη Βόρειο Ελλάδα όπου συνελήφθη, μια δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει της οποία μάλιστα της πλήρωσε και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η εν λόγω δικηγόρος και επειδή η υπόθεση εκτελείτο μακριά από το τόπο κατοικίας του κατηγορούμενου συγγενή μας θεώρησε σωστό και σκόπιμο να δικάσει την υπόθεση στο αυτόφωρο χωρίς να ζητήσει από την «έδρα» την εύλογη αναβολή για τη ορθή προετοιμασία της απολογίας του συγγενή μας.

Το θεώρησε ίσως ένα τρόπο για γρήγορο και εύκολο χρήμα, αδιαφορώντας ίσως για το αν ένας αθώος οικογενειάρχης θα κατέληγε στη φυλακή.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη δικηγόρος η οποία δεν ήταν ποινικολόγος, δεν παρίστατο καν στην εκδίκαση και έστειλε ασκούμενο νεαρό δικηγόρο συνεργάτη της για να αντιμετωπίσει μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση η οποία αν τελικώς εκδικαζόταν χωρίς τη κατάλληλη προετοιμασία θα έγειρε ποινές στο συγγενή μας  ίσως και 50 χρόνια φυλάκισης. Και άντε μετά να αποδείξεις ..... «ότι δεν είσαι Ελέφαντας» ! Ευτυχώς γνωρίζαμε το κατάλληλο ποινικολόγο από την Αθήνα στον οποίο αναθέσαμε την υπόθεση και την τελευταία στιγμή προλάβαμε το κακό. 

Η αναβολή για την οποία η δικηγορίνα ισχυριζόταν ότι «?αποκλείεται να πετύχουμε», τελικώς πάρθηκε. Η υπόθεση αντιμετωπίστηκε υποδειγματικά στο κατάλληλο χρόνο και αυτή τη στιγμή ένας αθώος είναι μαζί με την οικογένειά του και τα παιδάκια του και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Να ευχαριστήσουμε λοιπόν και δημόσια τον γνωστό Ποινικολόγο κ. Σπύρο Ρομποτή και τους συνεργάτες του Δικηγορικού του γραφείου στο Κολωνάκι της Αθήνας, (Σόλωνος 19 - 210/3646661) όπου με την καταλυτική τους παρέμβαση και παρόλη τη πίεση του ελάχιστου χρόνου που είχαν στη διάθεσή τους, κατάφεραν και κέρδισαν μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Οι οικογένειες: Ζουγανέλη, Τζιγκουνάκη, Λαγανά, Δοσαρά, Δραγάτση.

 

Προσοχή λοιπόν φίλοι αναγνώστες μας στις κακοτοπιές και στους κακούς και ανάξιους δικηγόρους.

 

                   _________________________________________________

 

Η στροφή του «Τυφλού»!

 

Από Εθνική περνάμε το κόμβο Ατσιπόπουλου για να οδηγηθούμε στο ομώνυμο χωριό. Στα 400 περίπου μέτρα από το Κόμβο συναντούμε τη πρώτη μεγάλη στροφή η οποία είναι πολύ «σφικτή» και υπό μορφή πέταλου. Υπάρχει μάλιστα πάνω στη στροφή και ένας δρόμος (Ιωάννου Σκορδύλη) που οδηγεί προς Βιολί Χαράκι & Πάρκων Νέων.

Όταν τώρα, οι διερχόμενοι οδηγοί κατεβαίνουν από Ατσιπόπουλο προς Ρέθυμνο και περνάνε από το σημείο της στροφής/πέταλου, υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να πορευτούν αριστερά προς Βιολί Χαράκι ή Πάρκο Νέων διασχίζοντας κάθετα το οδόστρωμα σε ένα σημείο εντελώς «τυφλό».

Αυτό δυστυχώς λόγω της μηδενικής ορατότητας προς το αντίθετο ρεύμα ανόδου είναι αδύνατο να εκτελεστεί χωρίς το υψηλότατο ενδεχόμενο ρίσκου.

Έχουν γίνει πολλά ατυχήματα στο σημείο και έχουν κινδυνέψει αρκετοί οδηγοί.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε από το Δήμο Νικηφόρου Φωκά να τοποθετήσει καθρέπτη οδικής εξυπηρέτησης, τους γνωστούς σε όλους μας στρογγυλούς κοίλους καθρέπτες, όπου επιτρέπουν στον οδηγό να κινηθεί με ασφάλεια σε «τυφλά» σημεία

Θεωρούμε μάλιστα προχειρότητα ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί μέριμνα επ?αυτού.

 

 

                _________________________________________________

 

 

Κεραυνοί & Αλεξικέραυνα. Τη πατήσαμε?

 

Στις 24 Δεκεμβρίου 2008 και στην κακοκαιρία που πέρασε και από το Ρέθυμνο έπεσαν κεραυνοί στη μείζονα περιοχή.

Προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές στο Ρέθυμνο αλλά και σε χωριά της γύρω περιοχής.

Έπεσαν οι ρελέδες ασφαλείας σε ηλεκτρολογικούς πίνακες με αποτέλεσμα όσοι εκ των ιδιοκτητών βρίσκοντας στις οικίες τους εκείνη την ώρα απλά να τους ξανασηκώσουν, αλλά όσοι απουσίαζαν για τις εορταστικές διακοπές να αντικρύσουν μετά από μέρες τα ψυγεία τους «νεκρά» και όλα τα προϊόντα στις καταψύξεις χαλασμένα. Ζημιές όπου σε κάθε νοικοκυριό ανήλθαν ακόμα και στα 500 ευρώ και σε επαγγελματικούς χώρους, ανυπολόγιστες έως τώρα, επί συνόλου.

Αυτά για την ΔΕΗ. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίστηκε στο δίκτυο του ΟΤΕ. Εκεί οι τεχνικοί κάνουν λόγο για πολύ μεγάλες καταστροφές που ίσως χρειαστεί και ένας χρόνος όπως χαρακτηριστικά μας καταγγέλθηκε, για να επανέλθουν τα πράγματα στη θέση τους.

Τηλεφωνικές συνδέσεις, παροχές ίντερνετ αυτή τη στιγμή σε πάρα πολλά σημεία είναι νεκρά εδώ και 2 εβδομάδες.

Μας έχουν καλέσει επιχειρήσεις για να διαμαρτυρηθούν ότι έχουν χάσει την επαφή «με τον έξω κόσμο» και έχουν υποστεί πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά από αυτό.

Τελικώς τι γίνεται? Ρωτάμε την νομαρχία. Υπάρχουν αλεξικέραυνα? Διότι από το μέγεθος των ζημιών και σε ΔΕΗ και σε ΟΤΕ, διαπιστώνουμε ότι είμαστε εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα ... εν έτη 2009!

Και αν όντως δεν υπάρχουν τι γίνεται με την δημόσια υγεία. Κινδυνεύουμε?

 

                _________________________________________________

 

Πινακίδες παντού! Τσίρκο MEDRANO θυμίζουν οι κόμβοι.

Γίνεται λόγος κατά καιρούς για την ασυδοσία με τις διαφημιστικές ταμπέλες που υπάρχουν παντού και που όλοι γνωρίζουμε ότι εκτός από την ασχήμια που προσφέρουν γενικότερα, είναι και εντελώς παράνομες. Οποιανού του κάνει κέφι βάζει και από μια. Και μέριμνα από το Δήμο? ΠΟΥΘΕΝΑ! Αφού μάλιστα βλέπουμε να υπάρχουν και σκουριασμένες ταμπέλες από επιχειρήσεις που έχουν «κατεβάσει ρολά» εδώ και χρόνια.

Το πρόβλημα εντείνετε στα κομβικά σημεία και τις διασταυρώσεις.

Εκεί δε προλαβαίνει το μάτι σου που να πρωτοκοιτάξει!

Τα ίδια χάλια και σε πολλά σημεία του Εθνικού δικτύου.

Θέλουμε λοιπόν να επισημάνουμε ότι διεθνώς αυτές οι διαφημιστικές ταμπέλες των επιχειρήσεων έχουν χαρακτηριστεί παράνομες λόγω της επικινδυνότητας.

Αποσπούν τη ματιά του οδηγού, λένε οι ειδικοί και το κακό δεν αργεί να γίνει!

Το ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με τις κατά τόπου τοπικές αυτοδιοικήσεις έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια και έχουν πάρει αλλού μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι στα υπόλοιπα σημεία της χώρας μας να έχει σχεδόν απαλειφθεί το πρόβλημα.

Εδώ όμως και αναφέρομαι στο Ρεθυμνάκι μας, αντί να ληφθούν μέτρα από τους συναρμόδιους φορείς, βλέπουμε το πρόβλημα να διογκώνεται. Αν πάει κανείς στο κόμβο Σπηλίου ή στο κόμβο Ατσιποπούλου θα αντικρύσει εκατοντάδες πλέον ταμπέλες. Είναι άξιων απορίας με τι σκεπτικό τοποθετούνται αυτές οι ταμπέλες όταν έτσι κι αλλιώς δε προλαβαίνει κανείς να τις δει από το τόσο μεγάλο νούμερο που συνυπάρχουν.

Αλλά όπως και να έχει το πράγμα εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το πώς το εκλαμβάνει κανείς . Εμένα με ενδιαφέρει ότι είναι παράνομο και επικίνδυνο και ζητώ από την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει άμεσα μέτρα για την ταχύτατη απομάκρυνσή τους.

                _________________________________________________

 

Δρόμοι Ρεθύμνου. OFF-ROAD 4X4.

 

Σε λίγο μόνο με τζιπ θα περνάμε μέσα από τη πόλη.

Οι δρόμοι στο Ρέθυμνο πάνε από το κακό στο χειρότερο. Σαν να μην έφτανε η άθλια και άκρως επικίνδυνη κατάσταση του ΒΟΑΚ στις Εθνικές οδούς, έχουμε και στη πόλη του Ρεθύμνου ένα πάρα πολύ κακό οδικό δίκτυο.

Και καλά ο ΒΟΑΚ ? άντε και είναι μεγάλο το έργο αποκατάστασης του και μπερδεύονται ένα κάρο φορείς, νομαρχίες, υπουργεία και εγώ δε ξέρω τι άλλο, αλλά η κατάσταση των δρόμων εδώ στο δικό μας Ρέθυμνο έχει να κάνει με τον Δήμο και το τι πίεση ασκεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ και την Νομαρχία.

Το οδόστρωμα γλιστράει σε πάρα πολλά σημεία. Αν βρέξει μάλιστα? βράστα!

Λακκούβες & κακοτεχνίες παντού. Περνάει ο ΟΤΕ, να? σου και νέες λακκούβες, περνάει η ΔΕΗ, μια από τα ίδια. Όταν δείτε ένα κακότεχνο σκούρο φούσκωμα στο δρόμο και μπάζα αφημένα καιρό στην άκρη του δρόμου? ξέρεις! Πέρασε η ΕΥΔΑΠ.

Οι περισσότερες κακοτεχνίες λοιπόν είναι αδικαιολόγητες και κάποιες ίσως και δικαιολογημένες από τα πρόσφατα έργα που έχουν γίνει σε όλη τη πόλη.

Σε κάθε περίπτωση όμως περιμένουμε ένα ασφαλές δίκτυο, σύγχρονο και αξιόμαχο να συναγωνιστεί τις άλλες πόλεις, γιατί αυτό το πρόσωπο από όσων γνωρίζουμε παλεύει ο Δήμαρχος και τα στελέχη του να βγάλουν προς τα έξω. Δε λέω, έχουν γίνει αρκετά έργα αλλά δε σημαίνει ότι όταν φτιάχνουμε κάτι, πρέπει να χαλάμε κάτι άλλο.

Άσε που τα περισσότερα στραβά & αστεία είναι από παλιά!

Η ασφαλτόστρωση ενός δρόμου με τα νέα συστήματα που υπάρχουν είναι πλέον εύκολη και γρήγορη δουλειά και για αλλού, υπόθεση ρουτίνας.

Παρακαλούμε λοιπόν για την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου στη πόλη.

                _________________________________________________


« επιστροφή στη κατηγορία Μόμφες - Εισηγήσεις

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία