Ανακοίνωση του Πνευματικού ομίλου Ρεθύμνιων

Εκτύπωση

Ανακοίνωση του Πνευματικού ομίλου Ρεθύμνιων

  • Προς τους κατοίκους του Νομού Ρεθύμνης και τους Ρεθύμνιους της διασποράς

25/6/10

Αγαπητοί συντοπίτες,

Επειδή παίρνουμε πολλές επιστολές σχετικά με τον Πνευματικό Όμιλο Ρεθυμνίων "Το Ρέθεμνος των Γραμμάτων", σας ανακοινώνουμε ότι ο σκοπός του είναι μόνο η προβολή κάθε είδους πολιτιστικής εκδήλωσης που έχει σχέση με το Ρέθυμνο και τους Ρεθύμνιους. Συγκεκριμένα ο Όμιλός μας προβάλλει με διάφορες ανακοινώσεις τα επόμενα:

  • α) Βιβλία που έχουν συγγράψει Ρεθύμνιοι (βιβλία λογοτεχνικά, ιστορικά, επιστημονικά).
  • β) Εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου που γίνονται στο Ρέθυμνο.
  • γ) Εκδηλώσεις πολιτιστικές που γίνονται σε πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού οι οποίες αναφέρονται στο Ρέθυμνο ή συμμετέχουν σ? αυτές Ρεθύμνιοι.
  • δ) Έργα Ρεθυμνίων Καλλιτεχνών (μουσικών, ζωγράφων, γλυπτών).
  • ε) Έργα παλιών Ρεθυμνίων (συγγραφέων, καλλιτεχνών, επιστημόνων και πολιτικών).
  • στ) Προβολή της ζωής και του έργου Ρεθυμνίων που άφησαν την πνευματική τους σφραγίδα κατά την αρχαιότητα, κατά τον μεσαίωνα και κατά την Αναγέννηση (Λίνος, Διογένης ο Απολλωνιάτης, Γεώργιος Χορτάτσης, Φραγκίσκος Μπαρότσι, Πέτρο Βικτόριο, μέλη Ακαδημίας Βίβι κ.ά.).

Σημειώνουμε ότι η προβολή γίνεται μόνο με δελτία τύπου τα οποία αποστέλλονται ταχυδρομικά (1000 περίπου επιστολές κάθε φορά) σε Ρεθύμνιους του Νομού και της διασποράς, σε συλλόγους Κρητών και σε εφημερίδες που έχουν σχέση με το Ρέθυμνο και την Κρήτη γενικότερα.

Την ίδρυση του Ομίλου την επέβαλε πριν μερικά χρόνια η προσπάθεια να προβάλλεται η πολιτιστική ζωή του Νομού Ρεθύμνης και να γίνονται υπομνήσεις του σημαντικού πνευματικού παρελθόντος του, ως αντίβαρο στις κάθε είδους δυσφημήσεις που υφίσταται τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Ηλιάκης

Δάσκαλος ? Δημοσιογράφος

Ο Αντιπρόεδρος

Χαράλαμπος Σχοινάς

Καθηγητής Μαθηματικών

Η Γεν. Γραμματέας

Παρασκευή Σακοράφου

Αρχιτέκτων

 

 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία