Προς έγκριση η επέκταση του αεροδρομίου Χανίων

Εκτύπωση

Προς έγκριση η επέκταση του αεροδρομίου Χανίων

«Στα τέλη του 2010 η ολοκλήρωση της μελέτης για την επέκταση του Αερολιμένα Χανίων»: Απάντηση Σηφουνάκη σε ερώτηση Μ. Σκουλάκη

23/6/10

Απάντηση στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Σκουλάκης, σχετικά με την επέκταση του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων, έδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Μεταφορών κ. Ν. Σηφουνάκης.

Σε αυτή τονίζεται πως «η εκπόνηση της Μελέτης του έργου ?Επέκταση κτιρίου Αεροσταθμού, νέος Πύργος ελέγχου αεροσκαφών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου? στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων έχει ανατεθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) σε εξωτερικό μελετητικό γραφείο, το οποίο εκπονεί ήδη το τελικό στάδιο της Μελέτης (Μελέτη εφαρμογής). Η εν λόγω μελέτη προβλέπεται να εγκριθεί από την Υ.Π.Α. εντός του 4ου τριμήνου του 2010 και, εν συνεχεία, θα αποσταλεί στην ΕΥΔΕ Α/Δ Ν. Ελλάδος, για δημοπράτηση».

Τέλος και όσον αφορά τη πρόταση του κ. Σκουλάκη «να υπάρξει αύξηση των θέσεων στάθμευσης, στον υπάρχοντα χώρο του αερολιμένα, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα φιλοξενίας είτε μικρών αεροσκαφών γενικής αεροπορίας, είτε μεγαλυτέρων αεροσκαφών (business jet)», ο αρμόδιος Υφυπουργός αναφέρει πως «προκειμένου η Υ.Π.Α. να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, έχει ζητήσει με έγγραφο της από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, την παραχώρηση χώρου για την στάθμευση των αεροσκαφών μακράς παραμονής».   


 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία