Ανεκμετάλλευτο ακόμα το φράγμα Ποταμών Αμαρίου

Εκτύπωση

Ανεκμετάλ-λευτο ακόμα το φράγμα Ποταμών Αμαρίου

  • Αστείρευτη πηγή πλούτου για το Ρέθυμνο

23/6/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Τέσσερις χιλιάδες κυβικά νερού είναι η ημερήσια κατανάλωση του υδάτινου όγκου του φράγματος.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ», η πραγματική του όμως ημερήσια διαθεσιμότητα ανέρχεται σε 150.000 κυβικά νερού!

Αυτό το τεράστιο νούμερο είναι που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι φορείς, διότι η χρήση του φράγματος και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του θα πρέπει να αποσβεστούν οικονομικά το ταχύτερο και τρόποι υπάρχουν.
Αυτή τη στιγμή νερό παίρνουν ο Δήμος Αρκαδίου για άρδρευση, 1000 στρέμματα παρακείμενης περιοχής επίσης για άρδρευση και λιγότερα κυβικά εδώ κι εκεί.

Γόνιμος διάλογος μεταξύ των υπηρεσιών είναι αυτό που απαιτείται για ένα φράγμα το οποίο κατέχει 22 εκατομμύρια κυβικά νερού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μας, υπάρχει στα χαρτιά, σχέδιο του ΟΑΔΥΚ για αύξηση του υδάτινου όγκου κατά άλλα πέντε εκατομμύρια κυβικά.
Βάσει αυτού του σχεδίου ο ΟΑΔΥΚ θα σηκώσει τη στάθμη κατά 2 μέτρα ασφαλίζοντας έτσι τον επιπλέον όγκο.
Η σημερινή στάθμη βρίσκεται κατά επτά μέτρα χαμηλότερα της παραλίμνιας περιφερειακής οδού και έτσι τα επιπλέον δύο μέτρα δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην περιοχή, σύμφωνα με τους αρμοδίους μηχανικούς.

Επομένως κάνουμε λόγο για μια τεράστια υδάτινη πηγή πλούτου, που μέχρι σήμερα η πολιτεία δεν έχει εκμεταλλευτεί ούτε το 5% της δυναμικής ημερήσιας παραγωγής του φράγματος των Ποταμών Αμαρίου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία