Σημαντικές εξελίξεις στο Δήμο Αμαρίου

Εκτύπωση

Σημαντικές εξελίξεις στο Δήμο Αμαρίου     
    

  • Και ο Δήμαρχος Συβρίτου κ. Μιχάλης Πετρακάκης στη κούρσα για την εκλογή του νέου Δημάρχου Αμαρίου

22/6/10

Τη στιγμή που στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του χρίσματος για τους δήμους, σημαντικές είναι οι εξελίξεις από όλες της κατευθύνσεις σχετικά με το Δήμο Αμαρίου.

Μια νέα τροπή λαμβάνουν τα πράγματα από τη στιγμή ο νυν δημοτικός σύμβουλος Συβρίτου (από τη πλευρά της δημοτικής μειοψηφίας) ο κ. Νίκος Μαρκίδης αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Κουρητών κ. Στέφανου Σημαντήρα και να μετέχει στο ψηφοδέλτιο του, ανεξάρτητα αν ο κ. Σημαντήρας λάβει το χρίσμα από το κόμμα του ή όχι.
Αυτό δήλωσε ο κ. Μαρκίδης σήμερα στην εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ενώ ισχυρίστηκε ότι και ο νυν Δήμαρχος Συβρίτου κ. Μιχάλης Πετρακάκης τον «κάλεσε» να μετέχει σε δικό του συνδυασμό, σε μια ενωτική προσπάθεια, αφού ο κ. Μαρκίδης έως σήμερα μετείχε στην αντιπολίτευση του Δήμου.

Τα πράγματα στην «αντίπερα» όχθη πάντως φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρα.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες της εφημερίδας μας ο κ. Πετρακάκης έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον υποψηφιότητας Δημάρχου και ότι θα είναι και αυτός υποψήφιος για το νέο Δήμο Αμαρίου, ενώ πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φαίνεται ότι η ομάδα του θα αποτελείται και από νέα πρόσωπα ικανά να προσφέρουν σημαντικές αλλαγές στον νέο αυτό υπερ-δήμο.
Επίσης σημαντικές εξελίξεις όμως για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Αμάρι είχαμε και από την πλευρά του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνης κ. Μανώλη Ψαρουδάκη, ο οποίος έδειξε και αυτός ενδιαφέρον να διεκδικήσει το κομματικό χρίσμα.

Ο κ. Ψαρουδάκης κατάγεται από το χωριό Αποδούλου, ενώ οι «πονηρές» γλώσσες λένε ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με τα κοινά της πρώην επαρχίας Αμαρίου.
Πάντως το έργο του κ. Ψαρουδάκη στον Εμπορικό σύλλογο Ρεθύμνου είναι σημαντικό και η θητεία του αυτή αυτομάτως τον κατατάσσει στα ικανά πρόσωπα για το Δήμο, αν τελικά επιλεγεί.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ψαρουδάκης είπε:
«Είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο ότι η απλή αναφορά στο όνομά μου σχετικά με το ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΙΟΥ έδρασε καταλυτικά στο να προάγει την συζήτηση και την συμφωνία; μεταξύ αγαπητών φίλων, συναγωνιστών και συνδημοτών μου.
Ωστόσο η κοινή μας αγωνία δεν πρέπει να αφορά διαπραγματεύσεις για θώκους και θέσεις, αλλά για το πως θα σπάσει ο κύκλος της μιζέριας για την περιοχή που μας γέννησε, καθώς επίσης και ο απολογισμός του έργου στην περιοχή την προηγούμενη περίοδο δεν πρέπει να θεωρείτε περιττός.
ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτό, η συζήτηση όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά μόλις άνοιξε!!! και σε αυτήν την συζήτηση θα είμαι ΠΑΡΩΝ».

Επομένως τρείς αναμένονται οι υποψήφιοι στο Δήμο Αμαρίου:

  • κ. Μιχάλης Πετρακάκης - Δήμαρχος Συβρίτου
  • κ. Στέφανος Σημαντήρας - Δήμαρχος Κουρητών
  • κ. Μανώλης Ψαρουδάκης  -Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου
Και λέμε τρεις διότι η πλευρά Σημαντήρα σύμφωνα με δηλώσεις, φαίνεται να μετέχει στις εκλογές του Νοεμβρίου είτε λάβει κομματικό χρίσμα είτε όχι.

Άγνωστο όμως είναι τι θα πράξει ο κ. Ψαρουδάκης στη περίπτωση που εκείνος δεν λάβει χρίσμα.
Πάντως όσον αφορά τη πλευρά ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αμαρίου τα πράγματα δείχνουν να οδεύουν σε μια "μικρή" αναστάτωση αφού γνωρίζουμε όλοι ότι ανεξάρτητα το ποιος τελικά θα λάβει το κομματικό χρίσμα, είναι ορατό το σενάριο εκείνος που δεν θα το λάβει, να διασπάσει το εκλογικό σώμα, αποδυναμώνοντας ίσως το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Αμάρι.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία