Αιρετούς περιφερειάρχες & αντιπεριφερειάρχες με ... "διορισμό"!!!

Εκτύπωση

Αιρετούς περιφε-ρειάρχες & αντιπεριφε-ρειάρχες με ... "διορισμό" !!!

  • Ναι μεν αλλά...
  • Αιρετή αυτοδιοίκηση του Καλλικράτη, με την ευλογία του ΠΑΣΟΚ;
  • Η «Ρ.Α.» καταγγέλλει την αντιδημοκρατική διαδικασία που επέλεξε το κυβερνών κόμμα

22/6/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Καλεσμένος σήμερα στο «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία 102,7 ήταν ο Αντινομάρχης κ. Γιάννης Νικολούδης με τον οποίο συζητήθηκαν σημαντικές πτυχές του νέου εκλογικού συστήματος για την νέα εποχή του «Καλλικράτη».
Ο κ. Νικολούδης θυμίζουμε είναι υποψήφιος για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ.
Για την ίδια θέση υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι και άλλα 9 πολιτικά πρόσωπα:
Γιώργος Παπαδάκης - Νομάρχης Ρεθύμνου,
Μαίρη Λιονή - Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,
Γιώργος Ξανθός - Μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ,
Γιώργος Παπακωνσταντής - πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ,
Κώστας Λαμπρινός
- Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ,
Γιώργος Ουρανός - Μέλος του κόμματος,
Μαρία Αρχοντάκη - Νομαρχιακή σύμβουλος,
Μιχάλης Νεονάκης &
Μανώλης Τζανιδάκης.
 

Ο κ. Νικολούδης και σύμφωνα με τις νομαρχιακές επιτροπές και του ποιους έχουν αυτές προτείνει, βρίσκεται στη δεύτερη θέση αξιολόγησης, ενώ την 1η κατέχει ο κ. Γιώργος Ξανθός.
Αίσθηση έχει προκαλέσει ο χαμηλός δείκτης αξιολόγησης του Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργη Παπαδάκη, ο οποίος βρίσκεται στην έκτη θέση.

Το κεντρικό όργανο του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους θα λάβει σοβαρά υπόψη αυτή την αξιολόγηση εντούτοις εκείνο θα κρίνει ποιόν τελικά θα προτείνει για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στη Κρήτη για τη θέση του Περιφερειάρχη και τις τέσσερις θέσεις των Αντιπεριφερειαρχών, οι οποίο δεν θα σταυροδοτηθούν.
Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα (ΠΑΣΟΚ) κερδίσει την εκλογική μάχη στη Κρήτη, κατι που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις είναι αναμενόμενο, τότε ο Περιφερειάρχης και οι τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες που θα λάβουν τις θέσεις τους, δεν θα είναι εκλεγμένοι από το εκλογικό σώμα, αλλά επιλεγμένοι από το κυβερνών κόμμα.

Επομένως καθίσταται σαφές ότι η εκλογική διαδικασία περιορίζεται στην εκλογή των περιφερειακών συμβούλων κατά τρόπο απαράδεκτο για την ίδια την δημοκρατία, αφού οι ηγέτες του νέου «Καλλικράτη» στην Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη θα προέρχονται από τις επιλογές της κυβέρνησης και όχι από την λαϊκή βούληση!!

Αυτό μέχρι στιγμή είναι το πιθανότερο σενάριο για τη Κρήτη, διότι το κάθε κόμμα ξεχωριστά έχει τον δικό του τρόπο εκλογικής διαδικασίας. Και λέμε για την Κρήτη διότι όπως προαναφέραμε το ΠΑΣΟΚ έχει σημαντικό προβάδισμα στο νησί.

  • Άρα τι είδους δημοκρατική διαδικασία θα έχουμε όταν οι αιρετοί άρχοντες της Περιφερειακής διοίκησης δεν θα είναι εκλεγμένοι από το λαό αλλά επιλεγμένοι κατά το δοκούν, από τη κεντρική διοίκηση του κυβερνώντος κόμματος;
  • Επομένως, τι αλλάζει από το Καποδίστρια και τους διορισμένους Περιφερειάρχες;
  • Ακόμ και αν τα πρόσωπα που θα "επιλεγούν" (διοριστούν) είναι ικανά δεν σημαίνει κάτι, όταν δεν θα έχουν αναδειχθεί με δημοκρατικές - εκλογικές διαδικασίες

Τουλάχιστον τότε (επί "Καποδίστρια") οι Νομάρχες ήταν εκλεγμένα πολιτικά πρόσωπα από τη «βάση» ενώ τώρα επί «Καλλικράτη» οι αντιπεριφερειάρχες που υποκαθιστούν κατά κάποιο τρόπο τους πρώην Νομάρχες δεν θα είναι εκλεγμένα πρόσωπα από το εκλογικό σώμα. Με άλλα λόγια οι εκλογείς αφού δεν θα μπορούν να σταυροδοτήσουν τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της επιλογής τους, τότε κάνουμε λόγο και το καταγγέλλουμε, ότι η διαδικασία από μόνη της καθίσταται αντιδημοκρατική!

Αυτά συζητήθηκαν με τον Αντινομάρχη κ. Γιάννη Νικολούδη κατά τη διάρκεια της ζωντανής μας εκπομπής σήμερα και αυτές ήταν οι ερωτήσεις που του απευθύναμε.

Η θέση του κ. Νικολούδη πάντως ήταν, ότι παρότι δεν συμφωνεί με το ισχύον σύστημα της παράταξής του, θα αποδεχθεί τις όποιες τελικές αποφάσεις.
Αν μάλιστα ο ίδιος δεν θα είναι επιλεγμένος από το κόμμα του, θα κληθεί να υπηρετήσει με τιμή το νομό μας από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου, αν τελικά εκλεγεί.
Ο Αντινομάρχης εξέφρασε απερίφραστα την πεποίθησή του ότι οι πέντε αυτές τόσο σημαντικές για τη Κρήτη θέσεις (Περιφερειάρχη & 4 Αντιπεριφερειάρχες) θα έπρεπε να ήταν απολύτως εκλέξιμες από τη «βάση», δηλαδή από τους ίδιους του ψηφοφόρους.

Η μάχη πάντως αναμένεται δύσκολη για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και τελικά η άποψή μας είναι ότι το κεντρικό όργανο του κόμματος θα επιλέξει τους δικούς του ανθρώπους για τις τόσο σημαντικές για το τόπο και την ανάπτυξη, θέσεις του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών.

Τα σχόλια δικά σας!!« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία