Ο ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ για τον ΟΑΕΕ

Εκτύπωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ για τον ΟΑΕΕ

  • Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες ιατρικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ Ρεθύμνου

21/6/10

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου συμπαραστέκεται στην κινητοποίηση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στο Νομό Ρεθύμνου , που 6 μήνες τώρα έχουν μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ορθώς διεκδικούν από τη Διοίκηση του Οργανισμού και το Υπουργείο Εργασίας την άμεση επίλυση του προβλήματος .  
Είναι προφανές ότι τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ και την κυβέρνηση το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσει τους στόχους του «Μνημονίου» για μείωση των δαπανών υγείας και περικοπή των ήδη ελλειμματικών κοινωνικών παροχών.
 Γι?αυτό, καταστρατηγώντας την πρόσφατη Υπουργική απόφαση που καθορίζει την αναλογία γιατρών/ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ μείωσε τον αριθμό των συμβεβλημένων γιατρών κατά 320 σε όλη τη χώρα και άφησε ένα ολόκληρο νομό με χιλιάδες άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ χωρίς στοιχειώδη ιατρική φροντίδα.

Αυτό που είναι σαφές πλέον είναι ότι το Κράτος δεν εγγυάται πια ούτε τα εργασιακά δικαιώματα , ούτε τις συντάξεις , ούτε την περίθαλψη των πολιτών .
Πρόκειται , όπως τονίζει και η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( ΕΕΔΑ) , για παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων που απειλεί ευθέως την κοινωνική συνοχή στη χώρα , σε μια περίοδο εντεινόμενης οικονομικής κρίσης , ανεργίας και ανέχειας.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι πασχίζει για τη «σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία» και ότι δίνει σκληρή μάχη κατά της διαφθοράς. Μόνο που κανείς , εκτός από όσους συμμετείχαν στο κύκλωμα   της διαπλοκής με εταιρείες φαρμάκων και υγειονομικών υλικών , δεν υπερασπίζεται τη σπατάλη, την αδιαφάνεια , τη συναλλαγή, την ανυπαρξία ελέγχου και τη διαφθορά που διαιωνίζεται χρόνια τώρα στο ΕΣΥ , στο ΙΚΑ και στους κλάδους Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων. Δεν μπορεί λοιπόν η υποτιθέμενη προσπάθεια πάταξης αυτών των φαινομένων να αποτελεί το πρόσχημα δραστικών περικοπών σε πόρους ( ανθρώπινους και υλικούς ) ζωτικής σημασίας για την ποιότητα της περίθαλψης των ασφαλισμένων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη κυβέρνηση και στους «επιτηρητές» της να «εξυγιάνουν» την οικονομία στα ερείπια της κοινωνίας !

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στηρίζει την κοινή προσπάθεια των επαγγελματικών σωματείων και του Ιατρικού Συλλόγου για την πλήρη ιατρική στελέχωση του υποκαταστήματος του ΟΑΕΕ Ρεθύμνου . Θεωρεί ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο ο εμπαιγμός των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και ότι απαιτείται η άμεση πρόσληψη όλων των γιατρών που έχουν υποβάλλει αίτηση , η αξιοπρεπής αποζημίωση των συμβεβλημένων ιατρών και η   τήρηση στο μέλλον διαφανών και αξιοκρατικών κριτηρίων επιλογής. 

Είναι μείζον πολιτικό ζήτημα για ένα τόπο με τεράστια προβλήματα στις Υπηρεσίες Υγείας όπως το Ρέθυμνο, να υλοποιηθούν χωρίς χρονοτριβή και χωρίς «εκπτώσεις» στον αριθμό των γιατρών, οι δεσμεύσεις του Υπουργού Εργασίας τόσο προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη κατά τη διάρκεια της επίκαιρης ερώτησης του στη Βουλή ( Πέμπτη 10/6/2010) , όσο και προς τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή ( βλ. δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ 19/6/2010). 

Ρέθυμνο 20/6/2010

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία