Σύνταξη του Επιμελητηρίου κατά του ΟΑΕΕ

Εκτύπωση

Σύνταξη του Επιμελητηρίου κατά του ΟΑΕΕ

  • «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε.»

18/6/10

Την αυτονόητη υποχρέωση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. στο Ρέθυμνο και στις κινητοποιήσεις τους γνωστοποίησε με έγγραφό του στις 18/6/2010 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργ. Γιακουμάκης προς τους Υφυπουργούς
Εργασίας & Κοιν. Ασφαλίσεων κ. Γεώργ. Κουτρουμάνη, Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε. κ. Κων/νο Παπαθανασίου.

Συγχρόνως, με το ίδιο έγγραφο, ζητούνται οι άμεσες δικές τους ενέργειες για την εξάλειψη της υποβάθμισης των παροχών υγείας των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. στο Νομό Ρεθύμνης.

Αναλυτικά, το έγγραφο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί, κύριε Διοικητά,

Όπως γνωρίζετε από την αρχή του τρέχοντος έτους ιδιαίτερα αυξημένο πρόβλημα ιατρικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν στο Ρέθυμνο οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) λόγω της απόφασης του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου να καταγγείλει από 01/01/2010 όλες τις συμβάσεις και να μη συνάψει νέες με τους ίδιους όρους.

Παρά τις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου μας, της Επιτροπής Αγώνα όλων των Εμπορικών - Βιοτεχνικών - Επαγγελματικών Σωματείων του Νομού μας, αλλά και την αλλαγή της στάσης του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, ύστερα από διαπραγματεύσεις, δυστυχώς μέχρι και σήμερα, αν και έχουν περάσει έξι μήνες, οι Ρεθεμνιώτες ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. και οι οικογένειές τους δεν έχουν στη διάθεσή τους τον αριθμό των γιατρών που δικαιούνται και τους αναλογούν.

Στον Ο.Α.Ε.Ε. Ρεθύμνου εκκρεμούν 28 αιτήσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που έχουν υποβληθεί από τις 19/4/2010 μετά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης διοίκησης του Ο.Α.Ε.Ε., καθώς και του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη ότι ισχύει και θα εφαρμοσθεί για τα έτη 2010-2011 σχετική Υπουργική Απόφαση στην οποία ορίζονται τα κριτήρια επιλογής των γιατρών.

Η κατάσταση των ασφαλισμένων στο Ν. Ρεθύμνης γίνεται ακόμη δυσμενέστερη σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία περιορισμού των διαθέσιμων εισοδημάτων μεσούσης της οικονομικής κρίσης και της μείωσης του τουρισμού.

Με την παρούσα μας επιστολή, αφού σας γνωρίσουμε ότι θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση του Επιμελητηρίου μας να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. στο Νομό μας και στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Επιτροπή Αγώνα, παρακαλούμε τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την εξάλειψη της υποβάθμισης των παροχών υγείας των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. στο Νομό Ρεθύμνης».« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία