"Νταχάου" στο Εργασιακό - Απαγοήτευση στο Ασφαλιστικό

Εκτύπωση

"Νταχάου" στο Εργασιακό - Απαγοήτευση στο Ασφαλιστικό

  • Η κυβέρνηση παρά το μνημόνιο, εκτελεί εντολές ... ανωτέρων!!
  • Σε εργασιακό μεσαίωνα εισέρχεται η χώρα μετά τα νέα μέτρα.

17/6/10

Μέρα - «φωτιά» η σημερινή, όχι μόνο λόγω καύσωνα, αλλά και ... Ασφαλιστικού. Δεδομένες θεωρούνται πλέον οι περιβόητες αλλαγές, που τόσο καιρό διαμορφώνει η κυβέρνηση παρέα με την τρόικα και οδηγούν σε ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης όσοι αποφασίσουν να αποχωρήσουν με 35 ή 37 χρόνια εργασίας, οι μητέρες ανηλίκων, οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ δριμύς θα πέσει ο πέλεκυς και για όσους συνταξιοδοτούνται πριν από 60ο έτος.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά «καίει» επίσης πολύ κόσμο, καθώς γίνονται πιο ελαστικά τα όρια απολύσεων, ο τρόπος καταβολής και το ύψος των αποζημιώσεων, καθώς και το ύψος της αμοιβής των νέων έως 25 ετών.

Με το νέο σχέδιο της κυβέρνησης μειώνονται μέχρι και 50% οι αποζημιώσεις (με τρίμηνη μόλις προειδοποίηση ανεξαρτήτου των ετών απασχόλησης) λόγω απόλυσης υπαλλήλων, αυξάνονται οι ομαδικές απολύσεις, (ελεύθερο το ποσοστό για επιχειρήσεις που απασχολούν έως 20 άτομα) καταργείται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι νέοι ανταμείβονται για την εργασία τους με? 592 ευρώ και λένε και «ευχαριστώ»!

Την ίδια ώρα γίνονται ακόμα πιο αυστηρές οι ποινές για όσες επιχειρήσεις δεν εκδίδουν αποδείξεις, καθώς το υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει πρόστιμα ? εξπρές για τους φοροδιαφυγάδες και βάζει «λουκέτα» στα καταστήματα που δεν εκδίδουν αποδείξεις. Τέλος, καταργείται το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ σε επαγγελματίες και θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης για απλές περιπτώσεις φοροδιαφυγής οι επαγγελματίες.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία