Φωτιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα στο κέντρο της πόλης

Εκτύπωση

Φωτιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα στο κέντρο της πόλης

  • Δύο μεγάλες φωτιές χθες, σημαντική η άμεση αντιμετώπιση της Π.Υ.

17/6/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Κέντρο της πόλης

Στις 12.10 τα μεσάνυχτα σήμερα ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη σούπερ μάρκετ στο κέντρο του Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Καζαντζάκη 34 απέναντι από την Σχολή Αστυφυλάκων.
Σύμφωνα με τα όσα μας είπε σήμερα στην εκπομπή «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία 102,7 ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου Πύραρχος κ Χρήστος Μπουραντάς, η φωτιά ξέσπασε από χαρτικά τα οποία βρίσκονταν σε μεγάλη ποσότητα πάνω από ψυγείο το οποίο διέθετε κομπρεσέρ στο άνω μέρος του.
Στην προσπάθεια πυρόσβεσης συμμετείχαν αρκετοί άνδρες και οχήματα της Π.Υ. τα οποία έδωσαν μάχη με τις φλόγες έως τις 3.00 το πρωί. Υπήρξε έντονη ανησυχία για επέκταση της φωτιάς καθόσον η αποθήκη βρισκόταν σε ισόγειο πολυκατοικίας, στην οποία από πάνω διέμεναν αρκετοί ένοικοι, όπου έντρομοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους.

Φωτιά και στα Ζωνιανά 

Να σημειώσουμε ότι το μεσημέρι χθες (12.00) η Π.Υ. κατέσβησε και άλλη μεγάλη φωτιά που εξελίχθηκε στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου,.
Σύμφωνα με τα όσα μας είπε και πάλι ο κ. Μπουραντάς, η φωτιά εκεί προκλήθηκε από κάψιμο ξερών κλαδιών. «Είναι αδιανόητο και χαρακτηρίζεται εγκληματική αμέλεια, όταν καίμε τα ξερά μας υπό θερμοκρασίες 38ο Κελσίου όπως είχαμε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας» συμπλήρωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στο «Πρωινό Δελτίο».

Η συγκεκριμένη φωτιά στα Ζωνιανά έκαψε 50 στρέμματα περίπου, αγροκαλλιεργειών και δασικής έκτασης.

Στην εν λόγω φωτιά συμμετείχαν 20 άνδρες της Π.Υ.με έξι οχήματα και ο έλεγχος της τελικώς έλαβε χώρα περί ώρας 8 απογευματινής.

Το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας διενεργεί προανάκριση και για τα δύο περιστατικά.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία