Τουρισμός; Πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από το "Α"

Εκτύπωση

Τουρισμός; Πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από το "Α"

  • Δύο σημαντικά πρόσωπα του ξενοδοχειακού τουρισμού μίλησαν στο «Πρωινό Δελτίο»

16/6/10
της Μόνικας Ζουγανέλη

Ο τουρισμός χρήζει «πλαστικής» καθόσον «γέρασαν» οι τρόποι προβολής του τουριστικού προϊόντος μας.
Αυτή ήταν η κοινή θέση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου κ. Νίκου Βουρβαχάκη και του «Δάσκαλου» του ξενοδοχειακού τουρισμού στην Ελλάδα κ. Παντελή Κασιμάτη.
Και οι δύο επιχειρηματίες, παλαιοί γνώριμοι από την εποχή που στηνόταν ο τουρισμός στη Κρήτη (δεκαετία ?70) ήταν φιλοξενούμενοι του δημοσιογράφου Βασίλη Κασιμάτη, σήμερα στην εκπομπή «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία 102,7.
Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της τομεάρχη Τουρισμού της Ν.Δ. Βουλευτή κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία κατήγγειλε σε χθεσινή της παρουσίαση, την κυβέρνηση για ολιγωρία στο τόσο σημαντικό κομμάτι του Τουρισμού.

Ο κ. Βουρβαχάκης έδωσε στοιχεία για την ήδη πορεία του τουρισμού στο Ρέθυμνο για τους πρώτους 2 μήνες του 2010.
9% πτώση παρουσίασε ο φετινός Μάιος από τον ήδη πολύ κακό Μάιο του 2009 ενώ ο Απρίλιος κινήθηκε σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Ο ΒΟΑΚ, η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το Πειραιά και η τεράστια οικονομική κρίση ήταν τα κύρια συστατικά της κακής εικόνας της φετινής σαιζόν, όπως επισημάνθηκε από τους καλεσμένους της εκπομπής. Δόθηκαν και αρκετά συγκριτικά στοιχεία Ελλάδας-Τουρκίας, τονίζοντας τις ελλείψεις μας σε βασικές τουριστικές υποδομές όπως εγκαταστάσεις γκόλφ, σύγχρονες μαρίνες, κλπ, ζητήματα για το οποία το κεντρικό κράτος έχει σημαντικές παραλείψεις στη Κρήτη, όταν στην "γείτονα" χώρα έχουν αυξήσει εκπληκτικά τον αριθμό αντίστοιχων εγκαταστάσεων, πολύ υψηλού επιπέδου.
"Πως λοιπόν να ανταγωνιστούμε τέτοιες γειτονικές και τουριστικώς ανταγωνιστικές χώρες, όταν μάλιστα οι τιμολογιακές τους πολιτικές προς τους τουρ-οπερέϊτορς είναι αρκετά χαμηλώτερες" τόνισε ο κ. Παντελής Κασιμάτης.

ο Διεθύνων Σύμβουλος της
"P.CASSIMATIS HOTEL
ORGANISATION Ltd."

κ. Παντελής Κασιμάτης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων επισήμανε το πρόβλημα της ποιότητας του σέρβις, το οποίο θα πρέπει να προσέξουν όλοι, επιχειρηματίες και ξενοδοχοϋπάλληλοι, αν θέλουμε να κρατήσουμε το «κόσμο μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Κασιμάτης επικεντρώθηκε στο κομμάτι που αφορά την δομή του τουρισμού που όπως ό ίδιος ανέφερε αποτελεί την πιο βαριά βιομηχανία παγκοσμίως.
«Όμως στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί τον ακριβή όγκο και θα πρέπει να σταματήσουμε να ρίχνουμε τα βάρη των κακών αποτελεσμάτων ο ένας στον άλλο» εννοώντας πολιτικούς & κυβερνήσεις,
« και θα πρέπει να ξαναρχίσουμε από την αρχή, από το Άλφα του αλφάβητου για να καταφέρουμε να πείσουμε τους ξένους επενδυτές, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που λαμβάνει πολύ σοβαρά το τουριστικό της π
ο Πρόεδρος της Ένωσης
Ξενοδόχων Ρεθύμνου
κ. Νίκος Βουρβαχάκης
ροϊόν και δεν το έχει παραμελημένο
συμπλήρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αρχαιότερης εταιρίας Hotels Marketing & Management στην Ελλάδα.

Η συζήτηση οδηγήθηκε και σε τοπικού χαρακτήρα ολιγωρίες, αναφέροντας το παράδειγμα της μη ίδρυσης και κατασκευής πρότυπης μονάδας «Γκολφ» στα δυτικά του νομού και το οποίο θα αποτελούσε σημαντικό πυρήνα και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών στο Ρέθυμνο.
Μάλιστα ο κ. Βουρβαχάκης προτίθεται να επαναφέρει την πρόταση των επιχειρηματιών και πάλι τη νέα χρονιά αφού η συγκεκριμένη περιοχή θα ανήκει πλέον στον νέο Μητροπολιτικό Δήμο, όπου είναι γνωστή η αυξημένη έναντι ίσως άλλων προσοχή, που δίδει στο Τουρισμό.

Και οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν πάντως ότι θα πρέπει να ανασυνταχθούμε όλοι μαζί για να επέλθει καλύτερη εκπαίδευση και ενημέρωση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς & επιχειρηματίες στο θέμα, για την καλύτερη ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών στο τόπο μας.
 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία