Έξαρση σε πλαστά χαρτονομίσματα στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Έξαρση σε πλαστά χαρτο-νομίσματα στο Ρέθυμνο

  • Συνίσταται μεγάλη προσοχή κυρίως σε επιχειρηματίες και υπαλλήλους ταμείων.
  • Πλαστά 100στάρικα τα κατασχεθέντα

16/6/10
Του Βασίλη Κασιμάτη

Προ ημερών είσαν συλληφθεί 2 αλλοδαπά άτομα για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων. Θυμίζουμε τότε ότι τα συγκεκριμένα άτομα συνελλήφθησαν κατά τη διαδικασία συναλλαγής τους με σούπερ μάρκετ της πόλης μας, στο οποίο προσπάθησαν να «πλασάρουν» πλαστά χαρτονομίσματα.

Χθες το πρωί λοιπόν, και περί ώρας 12.00 μεσημβρινής συνελλήφθησαν από άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας, σε συνεργασία με το τμήμα αστυνομικών επιχειρήσεων Ρεθύμνου (ΤΑΕ), 2 ημεδαποί αυτή τη φορά άνδρες ηλικίας 36 & 39 ετών αντίστοιχα.

Οι δράστες κατηγορούνται για κατοχή και διάθεση πλαστών χαρτονομισμάτων και της νομοθεσίας περί όπλων καθόσον σε επιτόπια έρευνα των αστυνομικών στην οικία του 36χρονου βρέθηκαν επιπλέον, ένα περίστροφο και πέντε πλήρη φυσίγγια αυτού.

Στην συνέχεια οι αστυνομικοί των παραπάνω υπηρεσιών ακινητοποίησαν επί της εθνικής οδού στο ύψος Γεράνι, τον 39χρονο, ο οποίος κινούταν με το αυτοκίνητό του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ έκαστο.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δεν βρέθηκαν περαιτέρω στοιχεία. Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξέταση ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδ/ση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας, να έχουν αυξημένη προσοχή αυτό τον καιρό καθόσον από τα στοιχεία προκύπτει ότι το φαινόμενο είναι σε έξαρση και λόγω της κρίσης ολοένα και περισσότερα τέτοια κρούσματα θα δουν το φως της δημοσιότητας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία