"Καλλικράτης" Αλήθεια ή Αυταπάτη;»

Εκτύπωση

"Καλλικράτης" Αλήθεια ή Αυταπάτη;

 

  • Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του Φουρφουρά σχετικά με την έδρα, συνεχίζονται.

11/6/10

Νέες επιστολές και αντιδράσεις εξακολουθούν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ύστερα και από την τελική ψήφιση του νομοσχεδίου τις περασμένες εβδομάδες από τη Βουλή.
Έχουμε πλέον νόμο. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ έχει οριστικοποιηθεί, εντούτοις όμως αντιδράσεις εξακολουθούν να υπάρχουν σχετικά με την έδρα του νέου Δήμου Αμαρίου. Σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Φουρφουριανών Αθήνας έστειλε επιστολή προς την εφημερίδα μας, δημοσιοποιώντας τα στοιχεία εκείνα κατά τα οποία θεωρούν άδικη την μεταφορά της έδρας στην Αγία Φωτεινή. Στοχοποιούν ως υπεύθυνο τον βουλευτή του Νομού, τον κ. Μανώλη Όθωνα, τον οποίου θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνο για την «αδικία» όπως την χαρακτηρίζουν.

Η Ρ.Α. δημοσιεύει το κείμενο της επιστολής θεωρώντας ότι όλα πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είτε συμφωνούμε σε αυτά είτε τυχόν δεν συμφωνούμε. Ακολούθως το κείμενο της επιστολής:
      ____________________________________________________________
 


"Καλλικράτης" Αλήθεια ή Αυταπάτη;


  • «Καλλικράτης 2010». Μια φιλόδοξη και επαναστατική μεταρρύθμιση στον χωροταξικό και διοικητικό χάρτη της πατρίδας μας.

του Τζωρτζάκη Στέλιου
τ.πρόεδρος Φουρφουριανών Αθήνας


Η νέα Κυβέρνηση που εκλέχθηκε με απόλυτη πλειοψηφία από τον ελληνικό λαό έκανε ένα μεγάλο και τολμηρό βήμα προκειμένου να υλοποιήσει τα μέτρα Διοικητικής και Χωροταξικής Μεταρρύθμισης της Ενωμένης Ευρώπης. Συγχαίρουμε τον Υπουργό Κο Ραγκούση, που δουλεύοντας σωστά και αξιοκρατικά με το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών, ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό το σχέδιο της χώρας, το οποίο σύντομα θα γίνει και νόμος του κράτους.

Επιτέλους η νέα κυβέρνηση τολμά να κάνει παρεμβάσεις και βαθιές τομές στον τόπο μας, ο οποίος τις έχει πραγματικά ανάγκη. Στην ανακοίνωση του Υπουργού για το σχέδιο «Καλλικράτης» χαρήκαμε ιδιαίτερα καθώς τα χωριά της Επαρχίας Αμαρίου ενοποιήθηκαν σε ένα Δήμο με την ονομασία «ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ» με πρωτεύουσα το Φουρφουρά. Χωρίς αμφιβολία και κρίνοντας  αξιοκρατικά είμαι σε θέση να πω, πως η Κυβέρνηση λαμβάνει και παίρνει αποφάσεις για σοβαρά θέματα που αφορούν το καλό της πατρίδας μας, όπως το συγκεκριμένο πρόγραμμα- σχέδιο.
Η συντριπτική πλειοψηφία της Επαρχίας δέχθηκε θετικά την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, γιατί ξέρει ότι ήταν ορθή και ότι έγινε πάνω από όλα για το καλό του τόπου μας. Ο Φουρφουράς γεωγραφικά είναι το κέντρο της Επαρχίας Αμαρίου καθώς και το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό. επίσης αποτελεί Πολιτιστικό και Εμπορικό Κέντρο όλης της Επαρχίας.
Διαθέτει τέσσερις Πολιτιστικούς Συλλόγους, 6/θέσιο Γυμνάσιο-Λύκειο, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο. Είναι επίσης η δεύτερη έδρα της Μητρόπολης Λάμπης- Συβρίτου και Σφακίων. Διαθέτει αγροτικό ιατρείο, φαρμακείο, υποκατάστημα ΕΛΤΑ, ιδιόκτητο και επιβλητικό Δημαρχιακό Μέγαρο.

Υποστηρίζει σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο με μια ομάδα ποδοσφαίρου, τη μοναδική της Επαρχίας μας, που αρκετές δεκαετίες τώρα αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία του Νομού μας, προβάλλοντας με ήθος και υπερηφάνεια το αθλητικό ιδεώδες της Επαρχίας μας.

Δυστυχώς όμως πόσο γελάστηκα εγώ και η πλειοψηφία των κατοίκων της Επαρχίας μας! Λίγες ημέρες προτού το φιλόδοξο σχέδιο « Καλλικράτης» ψηφιστεί στη Βουλή και γίνει νόμος του κράτους, ο Υπουργός Εσωτερικών δηλώνει ότι για αλλαγή ονομασίας δήμων και εδρών δέχεται παρέμβαση μόνο από κυβερνητικούς παράγοντες λες και ένιωθε τύψεις και ενοχές για την αξιοκρατική πρώτη ανακοίνωση του για την ονομασία και επιλογή δήμων και εδρών του «Καλλικράτη».

Με αρχηγό το Βουλευτή Ρεθύμνου Κο Μανόλη Όθωνα και ορισμένες δυστυχώς κακόβουλες σελίδες του Τύπου, η έδρα του Δήμου Αμαρίου άλλαξε εν μία νυχτί!!
Τι κρίμα που πιστέψαμε οι συντοπίτες μου και εγώ ότι επιτέλους κάτι θα άλλαζε σε αυτόν τον τόπο.
Και ξέρετε που μεταφέρθηκε τελικώς η έδρα του, Δήμου μας;; Στο προτελευταίο χωριό της Επαρχίας Αμαρίου πηγαίνοντας για το Ρέθυμνο!!! Σε έναν οικισμό ? όπως αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών- με (25) μόνον κατοίκους!

Πλήρης απογοήτευση και θλίψη!! Αυτή είναι η αλλαγή σελίδας και νοοτροπίας που έφερε η πλειοψηφία της Κυβερνητικής Παράταξης του ΠΑΣΟΚ στον τόπο μας;; Πώς οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση ο καθ΄ όλα «έντιμος» πολιτικός Κος Μανόλης Όθωνας; Χίλιες φορές κρίμα. Διότι είμαι ένας από αυτούς τους απλούς ανθρώπους και αγωνιστές αυτού του τόπου που πίστεψε ότι επιτέλους κάτι υγιές και τίμιο γίνεται πραγματικότητα σε αυτή τη Χώρα.

Ο Φουρφουράς δεν ζήτησε, ούτε παρακάλεσε να γίνει πρωτεύουσα της Επαρχίας Αμαρίου. Του δόθηκε αξιοκρατικά!

Κύριε Όθωνα , βουλευτή εκλεγμένε από τις δικές μας ψήφους, μας γυρίζετε δυστυχώς 100 χρόνια πίσω, στην εποχή των «μαυρογιαλούρων» και των ιδιοτελών συμφερόντων αυτών των δύσκολων καιρών.
Ξέρετε ποια είναι η δυστυχία για εσάς Κύριε Όθωνα και των άθλιων συνακολούθων σας;
Το γεγονός ότι έχετε απαξιωθεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Αμαριωτών και σχεδόν του συνόλου του Ρεθυμνιώτικου λαού για την άδικη απόφασή σας. Κρίμα διότι δώσατε την εντύπωση ενός έμπειρου πολιτικού.
Είμαι βέβαιος ότι στο πίσω μέρος του μυαλού σας και των ολίγων συνεργατών σας ξέρετε ποια είναι η πραγματική αιτία για την αλλαγή της ονομασίας της έδρας του Δήμου Αμαρίου.
Μην ξεχνάτε όμως Κύριε Όθωνα πως το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός, ούτε κανείς συνειδητοποιημένος πολίτης αυτού του τόπου.
Και έχετε υπόψιν σας ότι θα πληρωθείτε με το ίδιο νόμισμα όταν θα έρθετε ξανά να γυρέψετε την ψήφο του. Δεν θα ξεχάσουμε την αδικία σας, όσα χρόνια και αν περάσουν. Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας και πάνω από όλα Κρητικός και Αμαριώτης και αγαπώ τον τόπο μου. Αυτό δυστυχώς όσο και να θέλετε δεν μπορείτε να μου το στερήσετε με τις άδικες και υστερόβουλες συναλλαγές και αποφάσεις σας, ενάντια στις παρακαταθήκες που κληρονόμησα από τον υπερήφανο τόπο μου, που τον έχω στην ψυχή μου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία