Ανάστατη η κοινή γνώμη για τα κρούσματα διαφθοράς στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Ανάστατη η κοινή γνώμη για τα κρούσματα διαφθοράς στο Ρέθυμνο

 • Ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία κατά του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Ρεθύμνου
 • Συνολικά συνελλήφθησαν τρία άτομα με τις κατηγορίες: Εκβίαση, παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση, κατηγορίες σημαντικές που προσάπτουν μεγάλες κυρώσεις βάσει του κώδικα του κοινού ποινικού δικαίου
 • Και τέταρτο άτομο (υπάλληλος της διεύθυνσης δημόσιας υγείας) διώκεται για τις ίδιες κατηγορίες.

11/6/10
του Βασίλη Κασιμάτη


Ανάστατη λοιπόν είναι η κοινή γνώμη για το διασυρμό που υπέστη για μια ακόμα φορά από τα Αθηναϊκά τηλεοπτικά μέσα το Ρέθυμνο, τα οποία φιλοξένησαν εκτενείς αναφορές για το συμβάν.

Η ιστορία όπως προλογίσαμε και σε χθεσινό δημοσίευμα της Ρ.Α., ξεκίνησε όταν συγκεκριμένος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης καφετερίας στη παραλιακή Ρεθύμνου κατήγγειλε ότι για υπόθεση που αφορούσε στην ανανέωση της αδείας λειτουργίας του καταστήματος του μπλέχτηκε στο κουβάρι της διαφθοράς του συστήματος της Νομαρχίας.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, μια γυναίκα ? πολιτικός μηχανικός, του ζήτησε χρηματικό ποσό για λογαριασμό του διευθυντή δημόσιας υγείας της Νομαρχίας προκειμένου να «διεκπεραιώσει» (!!) άμεσα την υπόθεση του.

Το ραντεβού στήθηκε αφού πρώτα ο καταγγέλων ενημέρωσε την υποδιεύθυνση ασφαλείας, όπου σε συνεργασία με κλιμάκιο των «Εσωτερικών Υποθέσεων» του Υπουργείου, προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα, ποσού χιλίων ευρώ.
Αρχικά το ποσό είχε ορισθεί στα 2.500 ευρώ αλλά ύστερα από «σκόντο» που προέκυψε από τα «παζάρια», αυτό μετατράπηκε στα χίλια ευρώ.

Η επιχείρηση που στήθηκε θύμιζε κινηματογραφική ταινία, αφού η πολιτικός μηχανικός ετέθη υπό παρακολούθηση. Ακολούθως την επισκέφθηκε ένας 50χρονος επιχειρηματίας που σύμφωνα με την δικογραφία εκτελούσε χρέη μεσάζοντα για τον Διευθυντή της Νομαρχίας.
Στην υπόθεση φαίνεται να αναμιγνύεται και μια υπάλληλος της διεύθυνσης δημόσιας υγείας, η οποία υπέγραψε την ανανέωση αδείας λειτουργίας και η οποία διέφυγε της σύλληψης λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά όμως σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία εις βάρος της. Η συγκεκριμένη υπάλληλος υπέγραψε την ανανέωση δίχως να τεκμηριώσει τα στοιχεία.

Σήμερα στο «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία 102,7 ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Κωστής Μαθιουδάκης, αναφερόμενος για την υπόθεση με την ιδιότητά του ως νομικός, εκδήλωσε τη βαθιά του θλίψη για το γεγονός, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα κάθαρσης σε όλους τους τομείς  διαφθοράς που εντοπίζεται στο Ρέθυμνο.
Ζήτησε τη συμβολή των πολιτών, όπου όταν εντοπίζουν σημεία τέτοια να τα αναφέρουν άμεσα στις αρχές, αφού τώρα πλέον όλα συντελούν στο ότι υπάρχει και η πρόθεση και η διάθεση της Πολιτείας για την εξυγίανση και πάταξη του συστήματος διαφθοράς στη χώρα, στοιχείο που αποδεικνύεται με την ύπαρξη του υπουργικού κλιμακίου των «αδιάφθορων» εδώ στο Ρέθυμνο.

Για την ιστορία, ο συλληφθείσας Διευθυντής αρνείται τις κατηγορίες που του απαγγελθήκαν και επικαλείται σκευωρία εις βάρος του.
Η δε γυναίκα πολιτικός μηχανικός λέει ότι τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν πάνω της, είναι προϊόν αμοιβής της για τις επιστημονικές υπηρεσίες που προσέφερε (άνευ απόδειξης) στον καφετεριούχο.

Συνολικά συνελλήφθησαν τρία άτομα με τις κατηγορίες:

 • Εκβίαση,
 • παθητική δωροδοκία,
 • παράβαση καθήκοντος και
 • ψευδή βεβαίωση

κατηγορίες σημαντικές που προσάπτουν μεγάλες κυρώσεις βάσει του κώδικα του κοινού ποινικού δικαίου.

Τα άτομα είναι:

 1. Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας,
 2. ο 50χρονος επιχειρηματίας (μεσάζος) και
 3. η πολιτικός μηχανικός,
 4. ενώ διώκεται και η υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Στην υπόθεση εξετάζεται οι φάκελοι και άλλων 16 υποθέσεων που έλαβαν ανανέωση αδείας λειτουργίας το τελευταίο καιρό, καθόσον προκύπτουν αρχικώς, στοιχεία τα οποία φαίνεται να εμπεριέχουν ταυτόσημες αξιόποινες πράξεις από τα ίδια πρόσωπα αλλά και από άλλα ίσως, εμπλεκόμενα.

Τόσο ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργης Παπαδάκης όσο και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης (μιλώντας χθες ζωντανά από το studio του Μελωδία 102,7) καταδίκασαν περίτρανα με τις δηλώσεις τους την πρωτοφανή αυτή υπόθεση και θέτουν τις υπηρεσίες τους στη διάθεση του κλιμακίου των εσωτερικών υποθέσεων προς την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ενός κλιμακίου που φαίνεται ότι θα τους έχουμε για σημαντικό διάστημα στο Ρέθυμνο, καθόσον άνοιξε ασκός του Αιόλου για τις υποθέσεις διαφθοράς από κρατικούς λειτουργούς στο Νομό μας.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία