Και αλλοδαποί στο κύκλωμα εξαπάτησης ... αλλοδαπών!!!

Εκτύπωση

Και αλλοδαποί στο κύκλωμα εξαπάτησης ... αλλοδαπών!!!

  • Κύκλωμα ή μεμονωμένη περίπτωση;

10/6/10

Συνελήφθη σήμερα στις 12.30 μεσημβρινής, ένας αλλοδαπός άνδρας 25 ετών, υπήκοος Πακιστάν από άνδρες του Α.Τ. Περάματος του Δήμου Γεροποτάμου, ο οποίος διέπραττε κατ΄ εξακολούθηση απάτες εις βάρος ομοεθνών του.

Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω συλληφθείς αποσπούσε χρηματικά ποσά από αλλοδαπούς, κυρίως ομοεθνείς του, ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβήσει για την έκδοση Δελτίου Πολιτικού Ασύλου από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, χθες απέσπασε κατά τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο δήθεν σκοπό, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ από αλλοδαπό (Πακιστανό) ως προκαταβολή.

Ο ομοεθνείς του - παθών - προσημείωσε τα χαρτονομίσματα που του έδωσε και ακολούθως ενημέρωσε τους άνδρες της παραπάνω υπηρεσίας, ενώ τους ενημέρωσε ταυτόχρονα ότι ο εν λόγω δράστης έχει εξαπατήσει και άλλους αλλοδαπούς φίλους του για τους ίδιους λόγους.

Ακολούθως το Α.Τ. Περάματος κινήθηκε δραστικά, αναζήτησε και έπειτα συνέλλαβε τον Πακιστανό. Σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν τα προσημειωμένα 200 ευρώ και κατασχέθηκαν.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος δράστης είχε αποσπάσει από άλλο ομοεθνή του το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, ενώ προσπάθειες γίνονται για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες καταγγελθείσες περιπτώσεις.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρεται ως μια εκ των πολλών, καθώς αρκετές φορές επιτήδειοι δρουν ανάλογα, εις βάρος ανυποψίαστων και αγαθών αλλοδαπών που με κίνητρο τα σημαντικά αυτά έγγραφα που τους υπόσχονται, τους βυθίζουν ακόμα περισσότερο στη μιζέρια και την εξαθλίωση, αφού καταφέρνουν με αυτούς τους τρόπους οι δράστες να τους αποσπούν τα λιγοστά χρήματα που έχουν, προκειμένου οι αλλοδαποί αυτοί να μπορέσουν να ζήσουν στον «επί γης παράδεισο» που άκουγαν ότι είναι η χώρα μας!

Ο δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία