Αδικαιολόγητη επίθεση κατά δημοσιογράφου στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Αδικαιολόγητη επίθεση κατά δημοσιογράφου στο Ρέθυμνο

  • Συνάδελφος δημοσιογράφος καταγγέλει βάναυση συμπεριφορά των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

10/6/10
Εκ της Συντακτικής Ομάδας


Άνδρες της Γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου προσήγαγαν χθες το απόγευμα 5 αλλοδαπά άτομα τα οποία στερούνταν εγγράφων.

Ακολούθως και περί της 12.30 τη νύχτα, 40 άτομα μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν έξω από της κτίριο της αστυνομίας διαδηλώνοντας υπέρ των αλλοδαπών.
Έπειτα και σύμφωνα με τις καταγγελίες των οργανωμένων μελών των αντιρατσιστικών οργανώσεων, άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των 40 αυτών ατόμων και ακολούθησε μικροσυμπλοκή περιορισμένης ισχύος, από την οποία πρόκυψε η «βίαια προσαγωγή» όπως την χαρακτήρισαν τα ίδια στόματα, εννέα ατόμων προς εξακρίβωση στοιχείων.

Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και μια νεαρή συνάδελφος δημοσιογράφος η κ. Λήδα Σίσκου, η οποία ανέφερε ότι παρέμειναν αδικαιολόγητα επί 2,5 ώρες στα γραφεία της ασφάλειας, ενώ η ίδια κατήγγειλε βίαια στάση των αστυνομικών κατά των πολιτών.

Η κ. Σίσκου θυμίζουμε ότι και πριν ένα χρόνο υπέστη εξύβριση από αστυνομικό του Ηρακλείου ο οποίος βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Ρέθυμνο, περιστατικό το οποίο απασχόλησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η ίδια αναφέρει ότι παρότι έκανε γνωστή της ιδιότητά της εντούτοις αντιμετωπίστηκε βίαια από τους αστυνομικούς, τους οποίους και καταγγέλλει για απρεπή και βάναυση συμπεριφορά.
Ο Αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, Ταξίαρχος κ. Παραβολιδάκης αναφερθείς στο συμβάν, είπε ότι η δημοσιογράφος δεν επέδειξε την δημοσιογραφική της ταυτότητα και μόνο ύστερα από το γεγονός ότι την γνώρισαν συγκεκριμένοι συνάδελφοι, έγινε γνωστή η παρουσία της. Επίσης τόνισε ότι δεν έγινε χρήση αστυνομικής βίας και ότι δεν υπήρξαν "υπερβολές".
Συμπλήρωσε δε,:«αιφνιδιάστηκαν οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας κάτω από τη θέα του πλήθους, δεν είναι και καθημερινό φαινόμενο αυτό, έγινε μια παρεξήγηση και υπήρξε μια ένταση μεταξύ των αστυνομικών που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή και των παιδιών που είχαν πάει προκειμένου να ενημερωθούν. Έτσι λοιπόν 9 παιδιά κλήθηκαν προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις».

Το σημαντικό στην ιστορία και βάσει αυτών που καταγγέλλει η κ. Σίσκου, είναι ότι ενώ κινηματογράφησε το γεγονός από το κινητό της τηλέφωνο, οι άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας την εξανάγκασαν να «σβήσει» το αποκαλυπτικό της βίντεο.
Σε κάθε περίπτωση η εφημερίδα μας και τηρούμενου του δημοσιογραφικού δεοντολογικού κώδικα, τάσσεται στο πλευρό της συναδέλφου και θα ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις για το συμβάν.
Ήδη αριστερές κυρίως οργανώσεις έχουν εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις κατά της αστυνομικής απρεπούς συμπεριφοράς.

Για την ιστορία οι 5 αλλοδαποί (Πακιστανής καταγωγής) θα αφεθούν ελεύθεροι το Σάββατο, καθόσον ακολουθείται η συνήθης διαδικασία εξακρίβωσης, η οποία διαρκεί περίπου 3 με 4 ημέρες.
Εν κατακλείδι ο Τύπος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον απαιτούμενο σεβασμό από τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας καθόσον υπηρετούν από διαφορετικό μετερίζι τα ίδια ιδεώδη και αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό.

Έως σήμερα έχει αποδειχτεί ότι και στο Ρέθυμνο αυτός ο σεβασμός υφίσταται σε κάθε περίπτωση και ευχόμαστε το εν λόγω συμβάν να αποτελεί μεμονωμένη πράξη η οποία θα ερευνηθεί αρμοδίως από την Γ.Α.Δ.Κ. (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης).

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία