Συνέντευξη Δημάρχου Ρεθύμνου εφ΄όλης της ύλης

Εκτύπωση

Συνέντευξη Δημάρχου Ρεθύμνου εφ΄όλης της ύλης

  • Καταιγιστική συνέντευξη του Δημάρχου κ. Μαρινάκη με πολλαπλά μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες

        10/6/10

της Μόνικας
Ζουγανέλη
Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης στο «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία FM 102,7 .

Ο κ. Μαρινάκης  καλεσμένος του δημοσιογράφου Βασίλη Κασιμάτη, κλήθηκε επί μιάμιση περίπου ώρα, να απαντήσει σε πλειάδα ερωτήσεων που σχετίζονταν με θέματα της
ο κ. Μαρινάκης απαντώτας σε ερωτήσεις του
δημοσιογράφου Βασίλη Κασιμάτη
  τρέχουσας επικαιρότητας, με κυρίαρχο στοιχείο την υποψηφιότητά του στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε για πρώτη φορά μέσω της συγκεκριμένης «ζωντανής» εκπομπής την απόφαση που εξέλαβε η δημοτική του ομάδα να τον στηρίξει ομόφωνα ως υποψήφιο Δήμαρχο στις επόμενες εκλογές του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
«Ήταν μια απόφαση που έλαβε σύσσωμη η δημοτική μου ομάδα θεωρώντας ότι το έργο που ξεκινήσαμε με τόλμη και αποφασιστικότητα πρέπει να συνεχιστεί σε όλους τους
τομείς αναλλοίωτο
» είπε ο καλεσμένος μας.

Περί Πανεπιστημιακής έδρας ο λόγος ...

Σχετικά με την Πανεπιστημιακή έδρα και το μείζον ζήτημα της μεταφοράς της, που έχει προκύψει το τελευταίο καιρό ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε και μίλησε με πολύ αυστηρή γλώσσα κατά αυτών που μεθοδευμένα, βδομάδα με βδομάδα, ώρα με ώρα, δρομολογούν μια κατάσταση αποδυνάμωσης του Ιδρύματος στο Ρέθυμνο, την ώρα που ενδυναμώνουν σε όλους τους τομείς τα αντίστοιχα τμήματα και διοικήσεις του Ηρακλείου.
«Δεν θα τους περάσει. Τα τμήματα στο Ρέθυμνο αποδυναμώνονται, όταν έχουν ενισχύσει σημαντικά τις σχολές του Ηρακλείου, τόσο σε στελέχη όσο και σε
διοικητικό προσωπικό. Μεθοδευμένα κάποιοι στοχεύουν στην έμμεση ή άμεση μεταφορά της Πανεπιστημιακής έδρας και ας το αρνούνται επισήμως. Υπάρχουν όμως τα πρακτικά του Νομαρχιακού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου (2009) και από τα οποία διαφαίνεται η πρόθεση και η δραστηριότητα.

Το να κρατήσουν την έδρα στο Ρέθυμνο - και όλα να γίνονται, εκτελούνται και διακινούνται (κονδύλια,  κλπ) - από το Ηράκλειο, εμάς εδώ στο Ρέθυμνο αυτό δεν θα μας βρει σύμφωνους. Θα αντιδράσουμε! Θέλω να απαντήσω επίσης, στον Αντιπρύτανη κ. Πετράκη, ο οποίος έκανε λόγο για χάσμα των πολιτών της πόλης του Ρεθύμνου με την Πανεπιστημιακή κοινότητα, ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

Οι συμπολίτες μας προσέφεραν έμπρακτα την αγάπη αλλά και τη βούλησή τους για το Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο. Έχουν φοιτήσει εδώ εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα και ο πολίτης του Ρεθύμνου θεωρεί ότι το Πανεπιστήμιο στο Γάλλο, είναι κομμάτι της πόλης τους, της ιστορίας της αλλά και της κουλτούρας της. Το θετικό στην ιστορία είναι ότι όλοι οι πολιτικοί και θεσμικοί φορείς του Νομού είναι απόλυτα
ενωμένοι προς την ίδια κατεύθυνση και η στρατηγική μεθόδευσης κατά της Ρεθυμνιώτικης έδρας δεν θα περάσει.
Αν κάποιοι επιθυμούν να μεταλλάξουν την έδρα του Ρεθύμνου σε "Ιστορική Έδρα", απαντούμε ομόφωνα ότι δεν θα τους περάσει!»
και με αυτά έκλεισε το θέμα ο κ. Μαρινάκης.

Εκλογική περίοδο με λιγοστά έξοδα

Σε οικονομικότερη προεκλογική περίοδο με συνέπεια αλλά και με αναγνώριση της τραγικής μας κατάστασης, κάλεσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου τους συνυποψήφιους του, θέτοντας την βάση για μια λιτή προεκλογική δραστηριότητα, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βασίλη Κασιμάτη.
Σχετικά με την υποψηφιότητά του ο κ. Μαρινάκης είπε ότι θα γίνει με γνώμονα την δύσβατη οικονομική περίοδο που διανύουμε σαν κράτος αλλά και σαν νομός.
«Δίχως τυμπανοκρουσίες, χωρίς μεγάλα έξοδα και με μηδαμινές ρυπάνσεις. Έτσι αποφασίσαμε και έτσι θα πορευτούμε».

Κοινωνική ευθύνη σε ένα κράτος που παραπαίει

Για «αναξιόπιστο κράτος» έκανε λόγο επίσης ο Δήμαρχος, στοχεύοντας την συζήτηση προς μια κατεύθυνση απόδοσης ευθυνών σε όσους ενέπλεξαν τη χώρα στο σημαντικό αυτό ολίσθημα, τα χειρότερο των τελευταίων πενήντα και πλέον ετών.

«Όλοι μας θα πρέπει να αλλάξουμε ριζικά. Να παύσουμε να λειτουργούμε ως νεόπλουτοι και να διαλέγουμε πλέον πολιτικούς που θα κάνουν καλό στη χώρα. Να διαλέγουμε πολιτικούς, όχι κομματικά αλλά αξιοκρατικά. Την 7η Νοεμβρίου θα πρέπει
οι δημότες του νομού να εκλέξουν δημοτικά σχήματα που στην ομάδα τους θα έχουν ικανά στελέχη και έμπειρους ανθρώπους για όλες τις θέσεις
.
... βλέπετε, μια ομάδα χρειάζεται και καλό τερματοφύλακα και καλούς αμυντικούς, επιθετικούς, κλπ. Στο Μουντιάλ μιας και είναι και επίκαιρο το θέμα, δεν μπορεί να
πάει μια Εθνική ομάδα με έξι τερματοφύλακες. Θα αποτύχει! Τέτοιους συνδυασμούς χρειάζεται ο τόπος, με στόχο οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι που θα προκύψουν να είναι κατά τα μέγιστα βιώσιμοι

Έργα και υλοποιήσεις σχεδίων

Αρκετή ώρα μας μίλησε ο καλεσμένος μας για τα έργα που εκτελούνται στη πόλη αλλά για τα σχέδια που γόνιμα αναμένουν την τελική τους εκτέλεση.

Αναφέρθηκε κατόπιν ερωτήσεων, στο φωτισμό του περιφερειακού όπως επίσης και στην πειραματική όπως την χαρακτήρισε, τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων φωταγώγησης των κεντρικών δρόμων, με πρώτη εμφάνισή τους, πιλοτικά στη παραλιακή λεωφόρο. Πολλά ακόμα τα έργα στα οποία αναφέρθηκε, δίνοντας με ρεαλισμό την ορθή απεικόνιση των πεπραγμένων της τωρινής δημοτικής αρχής.

Ο κ. Μαρινάκης, αφού μας ευχαρίστησε, δεν παρέλειψε κλείνοντας, να αναφερθεί στην δυνατότητα που έχει η χώρα να στραφεί προς το καλύτερο, ζητώντας από τον κόσμο να περιμένει τις καλύτερες ημέρες που έρχονται, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στο κόσμο, επικαλούμενος τον Γερμανικό Τύπο και τα εκεί μέσα ενημέρωσης που κάνουν εγκωμιαστικές αναφορές στο τρόπο ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία