Δωροδοκίες ανώτερων στελεχών στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Δωροδοκίες  ανώτερων  στελεχών στο Ρέθυμνο

  • Προϊστάμενος υπηρεσιακής διεύθυνσης της Νομαρχίας στο στόχαστρο
  • 4 άτομα έχουν προσαχθεί για την υπόθεση

10/6/10
του Βασίλη Κασιμάτη


Σύμφωνα με σημερινές δημοσιογραφικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, ανώτερος υπάλληλος, προϊστάμενος σε υπηρεσία της Νομαρχίας Ρεθύμνου έχει προσαχθεί από χθες στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου μαζί με άλλα τρία προς το παρόν άτομα, με την κατηγορία του χρηματισμού για έκδοση αδείας λειτουργίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστίασης).
Πιο συγκεκριμένα ο συγκεκριμένος προϊστάμενος καταγγέλθηκε ότι μέσω τρίτων προσώπων ζήτησε το ποσό των 2.500 ευρώ από κατάστημα εστίασης στην παραλιακή του Ρεθύμνου, ενώ ερευνάνται εις βάθος η υπόθεση για ανάμειξη των ίδιων προσώπων και σεάλλες παρεμφερή περιπτώσεις.

Την έρευνα κίνησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση η οποία σε συνεργασία με το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου, εντόπισε την παράνομη πράξη και προσήγαγε τα συγκεκριμένα άτομα στην ασφάλεια προς την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Όλα ξεκίνησαν από καταγγελία επιχειρηματία, όπου και ακολουθήθηκε η γνωστή διαδικασία των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων, τα οποία και βρέθηκαν από άνδρες της ασφάλειας στα χέρια του "μεσάζοντα" που εκτέλεσε την διαδικασία, υπέρ του προϊσταμένου της Νομαρχίας.

Πάντως με τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης, τα οποία αποτελούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, διαφαίνεται η σοβαρή εμπλοκή του συγκεκριμένου Νομαρχιακού Προϊσταμένου από την συγκεκριμένη υπηρεσιακή διεύθυνση  της Νομαρχίας Ρεθύμνου και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια μεγάλη υπόθεση που θα μας απασχολήσει αρκετά.

Το θέμα προέκυψε την ώρα που ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης βρισκόταν στο studio του Μελωδία 102,7 και συζητήθηκε και με τον ίδιο.
Η θέση του Δημάρχου ήταν «κάθαρση εδώ και τώρα σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης».

Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη και η «Ρ.Α.» θα παρακολουθεί από κοντά το ζήτημα που προέκυψε και που κατ΄ουσίαν ανοίγει τον «Ασκό του Αιόλου»  για τις περιπτώσεις διαφθοράς στο Ρέθυμνο και  που ερευνώνται από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες επιτροπές Πανελλαδικά.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία