Εκλογές Νοεμβρίου με τα μάτια του Νίκου Νίνου

Εκτύπωση

Εκλογές Νοεμβρίου με τα μάτια του Νίκου Νίνου
 

  • Οι επόμενες δημοτικές εκλογές έχουν ορισθεί για τον Νοέμβρη του 2010.


του Νίκου
Νίνου
Είναι ... γνωστό, ότι στις εκλογές αυτές θα συμμετάσχουν δημοτικοί συνδυασμοί, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την δημοτική εξουσία των δήμων.

Αυτήν την περίοδο, καθημερινά θα διαβάζουμε στον τοπικό τύπο και θα ακούμε στα τοπικά ραδιόφωνα, τις διατυπούμενες υποψηφιακές προθέσεις συμπολιτών , οι οποίοι θα δημοσιοποιούν την επιθυμία τους (ή την ... πίεση που θα τους ασκείται) να συνθέσουν ψηφοδέλτια και να διεκδικήσουν την δημαρχιακή καρέκλα.

Ολοι  αναμφισβήτητα δικαιούμαστε 3 πράγματα :

  •  α/ την άσκηση και διεκδίκηση του δημοκρατικού μας δικαιώματος του εκλέγεσθε!
  •  β/ κάποιες στιγμές δημοσιότητας μας, που ... μας αναλογούν.
  •  γ/ να μιλούμε και να λέμε ,οποιεσδήποτε απόψεις, γνώμες ,κρίσεις και κριτικές, προθέσεις ,υποσχέσεις, αναλύσεις και συνθέσεις για τα τοπικά προβλήματα, και για τις τοπικές δημοτικές υποθέσεις.

Επομένως όλοι ανεξαιρέτως  έχουμε δικαίωμα πάνω στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και να σκεπτόμαστε την προσωπική μας συμμετοχή στα τοπικά πράγματα, και να βλέπουμε την δική μας παρουσία σε αυτές τις διαδικασίες, σε οποιεσδήποτε «στάσεις» της πορείας της.

Αλλωστε ( είναι αναγκαίο !)κάποιοι θα πρέπει να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι επικεφαλείς συνδυασμών και αυτοί θα ( πρέπει να) είναι συνδημότες μας, δηλ κάποιοι από μας!

Όμως σαν υπεύθυνοι πολίτες που οφείλουμε να είμαστε, θα πρέπει να ..κοιταζόμαστε κάποτε κάποτε και στον ... καθρέπτη!

Θα πρέπει να έχουμε μια στοιχειώδη αυτογνωσία, θα πρέπει να απομπλεκόμαστε από ψευδοεικόνες του πραγματικού αναστήματος μας, παρασυρόμενοι από εγωισμούς ή παροτρύνσεις φίλων μας, που μας επισημειώνουν το απογευματινό ύψος μας, όπως αυτό καταγράφεται από τον ... δύοντα ήλιο!

Η διοίκηση ενός Καλλικρατικού δήμου, δεν είναι μια απλή υπόθεση ή μια εύκολη υπόθεση για τον καθένα μας!

Η διοίκηση ενός δήμου , ιδιαίτερα την 1η του Γενάρη 2011,έχει πολλά προβλήματα και έχει πολλές απαιτήσεις από τον μέλλοντα δήμαρχο και την μέλλουσα διοίκηση του.

Υπάρχει τεράστια ανάγκη ικανών και επαρκών στελεχών, τα οποία να προσφέρουν την προσωπική συμμετοχή τους σε μια δύσκολη προσπάθεια ενάντια σε πολλές ανάγκες και σε πολλές αρνητικές παραμέτρους.
Σε αυτήν την αναγκαία, προσπάθεια όλοι χρειαζόμαστε και δεν περισσεύει κανείς μας!

Όμως κάθε ένας μας με τα αντίστοιχα δεδομένα που έχουμε, ενώ είμαστε χρήσιμοι στην αντίστοιχη θέση μας, μπορεί να αποτελέσουμε αρνητική παράμετρο σε κάποια άλλη θέση μας.

Μέχρι τον Νοέμβρη υπάρχει μπόλικος χρόνος, για όλους μας, να σκεφτούμε με αγάπη για τον τόπο μας, με επίγνωση των πραγματικών αυτοδιοικητικών δεδομένων που διαμορφώθηκαν και διαμορφώνονται καθημερινά, και να πάρουμε τις χρήσιμες αποφάσεις μας για το ( Καλλικρατικό) Ρέθυμνο και τους συμπολίτες μας.

Οι δημοτικές εκλογές του 2010 είναι κρίσιμες εκλογές, και πρέπει να αποτελέσουν μια ανατοληλιακή αφετηρία ελπίδας και αισιοδοξίας για τον τόπο μας.

Ας βοηθήσουμε όλοι σε αυτήν την υλοποίηση σκεπτόμενοι  μόνον το ένα καλύτερο μέλλον του δήμου μας και των πολιτών του!« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία