Δραστηριότητες της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας

Εκτύπωση

Δραστηριότητες της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας

  • 69 η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

7/6/10

Στις 31 Μαίου 2010 η Ένωση Κρητών Γλυφάδας τίμησε τους πεσόντες του?41 στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη της Γλυφάδας .

Η δυναμική παρουσία των Κρητών Γλυφάδας απέδειξε για μία ακόμη φορά το λόγο που αυτός ο πολιτιστικός σύλλογος  έχει χαράξει τέτοια ανοδική πορεία και κάθε χρόνο ενδυναμώνεται και αποκτά νέα μέλη .

Το πρόγραμμα άνοιξε και συντόνισε η γενική γραμματέας του συλλόγου κ. Καπετανάκη ? Μαυρακάκη Ελένη  και την καλλιτεχνική επιμέλεια , τα κείμενα και την παρουσίαση του προγράμματος την είχε ο κος Τσουχλαράκης με τη συνεργασία και συμμετοχή του Αλέξανδρου Παπαδάκη στη λύρα και στο τραγούδι , του Ανδρέα Βάρδα και του Χρήστου Δάβρη στο λαγούτο και την ομάδα ριζίτικου ?Αίγαγρος? .
Τα χορευτικά που παρουσίασαν οι χορευτικές ομάδες της Ένωσης ήταν υπό την εποπτεία του αξιέπαινου δάσκαλου τους κ. Γιώργου Πετράκη και της λύρας του γνωστού σε όλους μας κ. Γιώργου Σκορδαλό .

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γεώργιος Σηφάκης  απηύθυνε εκτενή ομιλία στη μνήμη των πεσόντων και μας ξαναθύμησε την αντρειοσύνη , τη λεβεντιά και την ομοψυχία των Κρητών του 1941 ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας μας . Είναι απτό παράδειγμα ζωής , είπε ,για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε σήμερα και αξίζει να τους μιμηθούμε . Η ομιλία του έκλεισε με δυνατό χειροκρότημα .

Η πολυπληθής παρουσία των προσκεκλημένων χαροποίησε ιδιαίτερα την Ένωση Κρητών και ανέδειξε την αμφίδρομη εκτίμηση . Σας παραθέτουμε τα ονόματα των επισήμων που τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων :

Από τις Δημοτικές παρατάξεις της Γλυφάδας : O Δήμαρχος Γ. Θεοδωρόπουλος και η

Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Μαίρη Παπάζογλου , ο αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης της κ. Κ.Κόκκορης , ο κ. Σ. Λανδράκης της Άμεσης Παρέμβασης , η κ. Αθηνά Λιγνού των Ανοιχτών Οριζόντων .                            

Από βουλευτές , πολιτιστικούς Συλλόγους και εφημερίδες :

Η  κ. Μιλένα Αποστολάκη , κ. Μανώλης Στρατάκης ,κ.Μ. Βαρβιτσιώτης , από το Πασοκ Γλυφάδας ο γραμματέας κ. Αντώνης Γιαννακάκης , ο κ Δήμου ,η κ. Μπέσσυ Αργυράκη ,ο κ. Δημ. Τσαμπίρας , ο κ. Οδυσσέας Παπαδόπουλος , ο κ. Καραπάνος ,ο κ. Φιλόπουλος , ο κ. Τσατσαράγκος ,ο . Μαριδάκης ? πρόεδρος της Παγκρητίου , ο κ. Καμπουράκης μέλος του ΔΣ της Παγκρητίου , ο κ. Παπαδοκωνσταντάκης ?πρόεδρος της ομάδας ριζίτικου Αίγαγρος ,ο κ. Παλάσαρος ? πρόεδρος της Κρητικής εστίας , ο κ. Γιαννουλάκης Αντώνης ?πρόεδρος των Κρητών Ωρωπού , ο κ. Σταματάκης Δημ ? πρόεδρος Κρητών Ελληνικού , ο κ. Φίλιππος Αποστολάκης ?πρόεδρος Κρητών Αργυρούπολης , ο κ. Ανδριανάκης ? πρόεδρος κρητών Αλίμου , ο κ. Μανουράς από την Παγκρήτιο , ο κ. Ν. Γιαννακάκης ?αντιπρόεδρος Τυμπακιανών ο αο κ. Κυρ. Τιλκερίδης ?πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας , ο κ. Ζιάγκας ? πρόεδρος των Ηπειρωτών Γλυφάδας , ο αντιπρόεδρος κ. Ξανθάκος με την κ. Μαργέλου από το σύλλογο Λακώνων , η κ. Σακκά Ταξιαρχούλα από τον εξωραιστικό σύλλογο Ευρυάλης , ο κ. Η. Γιαννόπουλος από τον πολιτιστικό σύλλογο Ο Προφήτης Ηλίας . Από τον κρητικό τύπο ο κ. Β. Σχίζας ? Κρητική Ενημέρωση, ο κ Ν. Καραταράκης ? Αντιπρόεδρος συντακτών Κρητικού τύπου , ο κ. Ν. Δασκαλάκης ? Πρόεδρος συντακτών Κρητικού τύπου . Από τον τοπικό τύπο ο κ. Χαμπάκης και Λούβρος ? εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ , η κ. Τσικνάκη ? ΤΟΛΜΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ,η κ. Έρικα Καραχάλιου ? ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΗΣ , οκ. Μ. Πουλάκης από την διαδικτυακή μας εφημερίδα το KORNER και πολλοί άλλοι .

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία