Συνάντηση κορυφής στα γραφεία της CRETAN LINES

Εκτύπωση

Συνάντηση κορυφής στα γραφεία της CRETAN LINES

  • Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού στις 27-6-2010

7/6/10

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 6-6-2010
, με πρωτοβουλία της Προσωρινής Διοίκησης του Ναυτιλιακού Μεταφορικού Συνεταιρισμού CRETAN LINES, συνάντηση με τον Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Μ. Οθωνα, τον Νομάρχη κ. Γ. Παπαδάκη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μ. Αλεφαντινό, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Κ. Λαμπρινό, τον Δήμαρχο Λάμπης κ. Γ. Ταταράκη, τον Δήμαρχο Νικ.Φωκά κ. Στ. Τσιβή και τον Δήμαρχο Κουλούκονα κ. Δ. Κόκκινο, προκειμένου εν όψει και της επικείμενης εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού στις 27-6-2010, να ανταλλάξουν απόψεις για το μέγα πρόβλημα έλλειψης ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά, πράγμα που έφερε το Ρέθυμνο 30 χρόνια πίσω και δημιούργησε τεράστια οικονομική ζημιά των Επιχειρήσεων του τόπου μας και μεγάλη ταλαιπωρία των Συμπολιτών μας, Επαγγελματιών, Φοιτητών, Τουριστών, Μεταφορέων κλπ, που αναγκάζονται να μετακινηθούν Χανιά ή Ηράκλειο, για να ταξιδέψουν στην Αθήνα και λοιπή Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι είχαν κληθεί όλοι οι Βουλευτές, Δήμαρχοι και ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.

Ο Πρόεδρος κ. Μ. Μανωλακάκης και τα Μέλη του Προεδρείου της Προσωρινής Διοίκησης κ.κ. Γ. Νικολούδης, Ν. Σιλιγάρδος, Γ. Αποστολάκης, Μ. Περάκης, Μπ. Μπιρλιράκης και Θ. Χατζηαποστόλου, καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους, τους ευχαρίστησαν για την ανταπόκριση και ζήτησαν από όλους τους, τόσο την επιπλέον ενεργό υποστήριξη τους στην προσπάθεια του εγχειρήματος, όσο και τις απόψεις τους για το τι καλύτερο και αποτελεσματικότερο, πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα από όλους Βουλευτές, Αρχές, Φορείς και Ρεθυμνιώτες, ώστε να υπάρξει το συντομότερο φως στο τούνελ και ελπίδα να δούμε επιτέλους ξανά ΚΑΡΑΒΙ στο Ρέθυμνο μόνιμα και καθημερινά.

Τόσο ο κ. Όθωνας, όσο ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, αλλά και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι, τόνισαν τη σπουδαιότητα της ίδρυσης, ύπαρξης και αναγκαίας διατήρησης της CRETAN LINES, αλλά και την απαραίτητη οργάνωση της, αμέσως μετά την εκλογή των προβλεπόμενων από το καταστατικό οργάνων, με εξειδικευμένους στα Ναυτιλιακά συνεργάτες, Δικηγόρους, Ναυπηγούς και Οικονομολόγους, ώστε και να επικαιροποιήσει με τα νέα δεδομένα την οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας και να εκπονήσει πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο, για να υποβληθούν συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα αιτήματα, είτε στα αρμόδια Υπουργεία, είτε στους αρμόδιους Τραπεζικούς οργανισμούς κλπ, με δυνατότητα αποδοχής των αιτημάτων.

Παράλληλα θα γίνει στοχευμένη προσπάθεια, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών και των Φορέων Ρεθύμνου, αλλά και με συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο, ώστε να ενημερωθούν και να πεισθούν οι κατά το δυνατό περισσότεροι Ρεθυμνιώτες της Πόλης και της Περιφέρειας, να γίνουν μέλη, για να ενισχυθεί σημαντικά και η Συνεταιριστική Κεφαλαιακή επάρκεια, που σίγουρα είναι απαραίτητη εκτός από τα δάνεια και τις ενισχύσεις- επιδοτήσεις κλπ.

Ο κ. Μ. Όθωνας ενημέρωσε επίσης για τις συνεχιζόμενες επαφές του στα αρμόδια Υπουργεία και την υπόσχεση τους τόσο για την ολοκλήρωση της περιβόητης τροπολογίας που θα επιτρέψει, την μείωση της αξίας μερίδας, ώστε να αγοράζεται ευκολότερα, όσο και για την αυτονόητη Κρατική συμβολή, στην επίλυση του τόσο σημαντικού για το Νομό προβλήματος ακτοπλοϊκής επανασύνδεσης.

Οι Δήμαρχοι και οι Πρόεδροι Οργανισμών, διαβεβαίωσαν την προσωρινή Διοίκηση ότι όσοι δεν έχουν ήδη πάρει, θα πάρουν άμεσα αποφάσεις των Δημοτικών κλπ Συμβουλίων, για τη συμμετοχή τους στο συνεταιριστικό κεφάλαιο της CRETAN LINES, και όσοι επίσης από τους παρευρισκομένους, από αμέλεια δεν έχουν ακόμη εγγραφεί μέλη, θα το κάνουν άμεσα και μέχρι 12-6-2010, για να συμμετέχουν στην επικείμενη Γ.Σ. της 27-6-10.

Συμπερασματικά, η συνάντηση, αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική για όλους, αφού διαβεβαιώθηκε ότι οι προτάσεις που ελέγχθηκαν και καταγράφηκαν, θα προταθούν για να αποτελέσουν αποφάσεις της Γ.Σ., προς το νέο Δ.Σ. που θα εκλεγεί στις 27-6-2010 και ταυτόχρονα από όλη τη συζήτηση διατρανώθηκε η ελπίδα ότι το όραμα μπορεί να γίνει πράξη, εάν όλοι το επιθυμούν και το υποστηρίξουν. 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία